De ontdekking van het heden- Kunstboek review

Kunstboek: De ontdekking van het heden

In museum Singer in Laren is momenteel de tentoonstelling van verassende hoogtepunten uit de kunstverzameling van de stichting JK Art Foundation te zien. Waanders uitgevers maakte een handzaam -bij de expositie behorende- boek, De ontdekking van het heden. Een boek die ook prachtig is om zo te lezen.

Kust als hobby

Ik ben geen kunstkenner, ik ben me wel meer voor kunst gaan interesseren sinds ik de cursus ‘leren illustreren’ bij de LOI heb gevolgd. Hier kwam kunst natuurlijk ook ter spraken en sinds die tijd, kijk ik wel anders naar schilderijen en ben ik ook geïnteresseerd in de verschillende stromingen maar ook technieken. Daarom vind ik het ook elke keer heel leuk om de boeken van Waanders te mogen reviewen. Waarbij De ontdekking van het heden weer een prachtig boek is met mooie kunstfoto’s en verhalen.

Lees ook: De gids naar Nederlandse musea.

De ontdekking van het heden

Het boek: De ontdekking van het heden- Picasso, Dali, Mondriaan, Klee, Brancusi, Mirò, Daniëls is geschreven door Edo Dijksterhuis en Charlotte Holtsma en behoort dus bij de tentoonstelling die momenteel in het Singer in Laren te zien is. Echter wanneer je deze expositie niet hebt gezien, is dit een prachtig boek met achtergrond verhalen over kunstenaars uit het heden en verleden.

In de 20ste eeuw

Want in de 20ste eeuw is meer gebeurd dan ooit tevoren. Maatschappij, technologie, politiek, maar ook het intellectuele debat zouden nooit meer hetzelfde zijn. En de kunst was er getuige van. Aan de hand van vele verrassende hoogtepunten uit de kunstverzameling van de stichting JK Art Foundation wordt in beeld gebracht dat de ontwikkelingen van rond 1900 nog steeds onze wereld kleuren. Het werk van Picasso, Dalí, Brancusi, Van Dongen, Mondriaan, Modigliani, Miró, Klee, Léger, Delaunay, Fontana, Daniëls, Anish Kapoor en vele anderen is niet historisch, maar hoogst actueel.

kunstboeken

Het boek

De kunst was getuigen van de grote veranderingen in de 20ste eeuw. Aan de hand van vele verrassende hoogtepunten uit de kunstverzameling van de JK Art Foundation wordt in dit boek in beeld gebracht dat de ontwikkelingen van rond 1900 nog steeds onze wereld kleuren. Het werk van deze kunstenaars is niet historisch maar hoogst actueel.

De ontdekking van het heden is een prachtig boek, in schrift en foto’s. In het voorwoord lees je al dat zowel in Singer Laren als het Noordbrabants Museumis in 2021-2022 onder de titel De ontdekking van heden een ruime bloemlezing van topwerken uit de moderne en hedendaagse kunst te zien is. Mooi is het boek die bij deze tentoonstelling hoort. Er staan interessante verhalen in over hoe je naar schilderijen kan kijken, maar ook hoe kunst zich heeft ontwikkeld.

Kunstboek: De ontdekking van het heden

De kunstenaarsbiografieën

Het grootse deel van het boek gaat over de Kunstenaarsbiografieën en dit vind ik zelf ontzettend leuk om te lezen. Bij elke kunstenaar staat ook een kunstwerk van hem of haar. Waardoor je meteen duidelijk krijgt wat de kunststroom van deze kunstenaar is. Het boek begint met Odilon Redon ( 1840-1916) en eindigt met Gijs van Lith (1984). Alles wat hier tussen komt is een kunstwerk op zich. Het is een echt lees en doorblader boek.

Informatie over het boek

24 x29 cm 
112 pagina’s 
97 illustraties 
Luxe paperback
Nederlands
ISBN 978 94 6262 371 2
€ 21,50 Te koop bij Waanders Uitgevers of online

Tentoonstelling

De tentoonstelling is van 17 augustus t/m 28 november 2021 te zien in Singer Laren en van 18 december 2021 t/m 26 februari 2022 in het Noordbrabants Museum in ‘s-Hertogenbosch

Bij Waanders Uitgeverij vind je veel meer prachtige kunst- fotografie- geschiedenis- architectuur en mode/ lifestyle boeken.

Lees ook: Kunstboek- KRACHt kwetsbaarheid Micky Hoogendijk.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept