Van een saaie tuin naar een vrolijke bloemenzee

hoe kan je van een saaie tuin een vrolijke bloemenzee maken

Heb jij een tuin en is deze nu nog wat saai, is er weinig kleur te zien en geen bloeiende planten? Dan is het tijd om jouw saaie tuin om te toveren tot een vrolijke bloemenzee. En of je nu zaadjes plant in de volle grond, plantjes koopt en deze in plantenbakken zet of bloembollen in een bloembak zet, het staat niet alleen vrolijk, het is ook goed voor de insecten.

Een vrolijke bloemenzee in de tuin

Zodra de zon zich laat zien, worden de mensen vrolijker. Het natte weer is over, de tuin is opgedroogd en de regenton is vol. De tijd dat we weer meer tijd door brengen in de tuin kan beginnen. Het tuinieren begint, de voorgezaaide plantjes kunnen naar buiten en de bloembakken mogen gevuld worden. We kunnen gaan genieten van al het moois wat een tuin geeft. En is de tuin in de winter misschien nog wel wat saai nu is het ‘het moment’ voor een vrolijke bloemenzee in voor en/of achtertuin.

Ga jij voor planten en bloemen in bakken

Zowel voor binnen als voor buiten kan je een plantenbak in verschillende maten, modellen en materiaal kopen. Je kan kiezen voor één kleur wat een klassiek uiterlijk geeft aan de tuin of interieur of juist een bohemische sfeer creëren door verschillende kleuren plantenbakken en potten op elkaar af te stemmem. En zet je binnen eerder plantenpotten neer, buiten maak je het gezellig met plantenbakken en bloembakken. Naast dat planten en bloembakken vrolijk staan, help je met de bloemen en planten ook de insecten, zoals de bij, die dol zijn op de bloemenzee in jouw tuin.

Waarom zijn bloemen goed voor de tuin

Heb je een moestuin dan is het verstandig om naast het groente en fruit ook bloemen in de tuin te hebben, tenslotte komen hier de bijen op af. Bijen zorgen voor de bevruchting van je planten en fruitbomen. Dit doen ze door bloemen te bezoeken, waarvan zij nectar verzamelen. Het stuifmeel blijft plakken aan hun poten en lijfjes, waardoor ze stuifmeel van het mannelijk bloemdeel overbrengen naar het vrouwelijk deel van de bloem: de stamper. De bloemen in de bloembakken hebben dus naast dat ze jouw saaie tuin vrolijk maken, nog een hele nuttige functie. Wil jij een diervriendelijke tuin, kies dan voor wilde en inheemse bloemen.

Ben ik niet te laat met bloemen zaadjes planten

Ook al is het al mei, je bent zeker nog niet te laat om bloemenzaadjes te zien. Natuurlijk kan je in april hier mee beginnen maar de meeste zaadjes kunnen ook nog prima in mei in de grond gestopt worden. Kijk ook zeker voor meerjarige planten, die volgend jaar ook weer opkomen. En koop planten die nu al prachtig bloeien en zet deze in jouw tuin of in plantenbakken. Je hoeft tenslotte niet altijd zaadjes te zaaien, koop gerust planten bij bouwmarkt of tuincentrum die nu al prachtig van kleur zijn. Geef ze goed water, het liefste regenwater (tip: koop een regenton, hier heb je zoveel plezier aan, regenwater is namelijk zoveel beter voor jouw planten en bloemen dan gewoon water en het is nog duurzaam ook)

Kies jij voor kleur in die saaie tuin

Of je nu zaadjes in de tuin gaat zaaien, planten in bakken gaat zetten of bloemen in bloembakken aan het balkon gaat hangen., jouw saaie tuin, balkon of dakterras, vrolijkt op met bloemen. Dus denk aan het milieu en aan duurzaamheid, gebruike regenwater, wip tegels uit de grond, maak meer tuin, vul plantenbakken met meerjarige planten of zet bollen in bloembakken. Maak van jouw saaie tuin een echte bloemenzee!

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept