Hoe kan je een natuurlijke tuin aanleggen

Boek: een natuurlijke tuin aanleggen

Heb jij een tuin en zou je graag een natuurlijke tuin willen hebben met inheemse planten en meer insecten? Met het boek een natuurlijke tuin aanleggen van Simone Kern leer je met de juiste wilde en inheemse planten een diervriendelijke tuin boordevol leven te creëren.

Het boek: Een natuurlijke tuin aanleggen

Hoe fijn is het dat er tegenwoordig zo ontzettend veel verschillende boeken zijn over tuinieren in tuin en moestuin. Want ook al kan je veel opzoeken op internet, een boek in handen hebben, waar je in kan bladeren, blijft bij velen favoriet. In het boek ‘een natuurlijke tuin aanleggen’ lees je hoe je met de juiste wilde en inheemse planten een diervriendlijke tuin boordevol leven kan creëren. Want hoe kunnen wij -tuinliefhebbers- helpen om weer meer dieren in de tuin te krijgen ondanks de klimaatveranderingen? Dit alles staat allemaal te lezen in het boek ‘Een natuurlijke tuin aanleggen’ van Simone Kern (uitgeverij Deltas).

Wat is een natuurlijke tuin

Eigenlijk is een natuurlijke tuin het heel simpel gezegd een natuurvriendelijke tuin. Met andere woorden je gebruikt in jouw tuin geen chemische stoffen. Inheemse planten zijn planten die van nature in Nederland voorkomen. Ze zijn zonder hulp van mensen hier terecht gekomen en goed aangepast aan ons klimaat.

Op welke vragen krijg je antwoord in dit boek

Het boek is verdeel dit drie hoofdstukken:

  • Ontwerp ideeën en combinaties- met inheemse wilde planten
  • De praktijk en verzorging- door het jaar heen
  • Inheemse wilde planten – struiken , vaste planten en meer
wat zijn inheemse planten

Uitgebreid en leerzaam

Het boek ‘een natuurlijk tuin aanleggen’ gaat over het creëren van een tuin waar insecten op af komen. Een tuin vol wilde en inheemse planten. Dit boek is uitgebreid, bevat tips en informatie, boodschappenlijstjes voor jouw tuin en zit vol prachtige foto’s. Het boek is vlot en enthousiast geschreven. Informatief om te lezen en leuk om door heen te bladeren.

Welke struiken en planten moet ik hebben

Het boek inspireert om aan de slag te gaan met wilde en inheemse planten. Leuks is dan ook om te lezen welke inheemse planten struiken en bomen er zijn, ook weer met mooie foto’s waardoor je ook meteen kan zien waar het over gaat. Per plant, struik of boom lees je precies de groei, de bloemen en vruchten, wat het in de tuin nodig heeft, de ecologische waarde en wat er nog meer over te vertellen is over deze plant. Met dit boek leer je hoe je van je misschien wel saaie tuin een vrolijke bloemenzee kan maken.

Op naar een diervriendlijke tuin

Het boek Een natuurlijk tuin aanleggen heeft mijn ogen geopend, ik weet nog veel te weinig over wilde en inheems planten, weet veel te weinig bij naam. Maar met dit boek, kan ik een hele goede eerste stap zetten naar een natuur vriendelijke tuin. Het is een boek om van te leren en door te bladeren. Om herkenning te zien, maar ook om te leren hoe jij mee kan helpen aan een natuurlijke tuin, wat hier in past en hoe jij kan helpen zoveel mogelijk een diervriendlijke tuin te maken. Want of je nu een grote of kleine tuin hebt, een natuurlijk tuin past overal.

Een natuurlijke tuin aanleggen

Simone Kern

ISBN: 978-90-447-6399-7

Uitgeverij Deltas

€ 25,95

Te koop in de boekwinkels als: bol

foto’s lodiblogt/ gekregen product

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept