Boekrecensie- De love affair van een Hollands huis

Boekrecensie- De love affair van een Hollands huis

Wat ooit een varkensstal was, werd een country house. Hoe? Dat lees je in ‘De love affair van een Hollands huis’ Een prachtig foto en verhalen boek van een stel die een avontuur van 25 jaar aangaan om van een onooglijke stal een prachtig huis te maken.

High style in the Low Countries

De ontdekking van een gedeelde passie voor ‘all things British’  brengt een jong stel ertoe om te beginnen aan een avontuur dat 25 jaar zal duren en nu terug te lezen is in De love affair van een Hollands huis. Namelijk een ingrijpende verbouwing en verfraaiing van een nogal onooglijke stal. Ze zijn niet gehinderd door enige ervaring of aarzeling, deze twee groentjes tackelen een totale metamorfose. Een metamorfose van exterieur, interieur en omliggend terrein, tot er een Engelse estate in miniatuur ontstaat, met een hoog gehalte aan authenticiteit en glamour. Een klein Downton Abbey in de polder. 

Een boeiend verhaal

Het verhaal achter de foto’s is verrassend boeiend, informatief en humoristisch. Het boek is een mix van het project in chronologische volgorde, achtergrond over architectuur, interieur design en stijlstromingen. Dit alles in een onderhoudende mix van anekdotes, technische uitleg en reisverhalen. In het hele boek lees en ervaar je een enorme passie voor historie, ambacht, buitenleven en schoonheid. Een boek om je in te verliezen. De aanleiding om het boek te schrijven is Ruud, de in 2018 overleden echtgenoot van de schrijfster Suzanne Allard. En geloof me dit is echt geen treurig boek. Ruud was het namelijk die hun droom liet uitkomen!

De love affair van een Hollands huis

De love affair van een Hollands huis is een prachtig boek, met schitterende foto’s. Ik vind het heerlijk om door te bladeren en te genieten van al het mooist in en om het huis. Het boek zit ook vol informatie over stijl en architectuur. De foto’s die er in staan doen een vintage lover als ik zelf ben, stralen. De verhalen zijn ontroerend, humoristisch en informatief. Het is mooi om te lezen hoe ze hun droom waar maken en hun gespreide bedje opgeven voor een nieuw avontuur.

Boekrecensie- De love affair van een Hollands huis

Duidelijk beschreven foto’s

Je leeft mee met de hoogte en diepte punten, de vieringen en verdrietige momenten. Inspiratie doen ze op tijdens vakanties in Engeland, Schotland en Ierland. Wat een heerlijke zoektocht lijkt mij dit! En dromen we daar allemaal niet een beetje van? De verhalen nemen je mee naar deze landen en de avonturen die ze hier beleven. De foto’s zijn allemaal heel mooi en er staat duidelijk beschreven wat wat is. Een echte must-have voor Anglofielen, tuingekken, doe-het-zelvers, en al die graag een kijkje nemen in andere huizen, historie en van mooie dingen houden.

Boekrecensie- De love affair van een Hollands huis

Informatie

Teksten zijn geschreven door Suzanne Allard en de fotografie is gedaan door Frits van der Gronde en Suzanne & Ruud Allard. Uitgeverij Waanders & de Kunst

Boekrecensie- De love affair van een Hollands huis

Lezen en kijken

Hou jij van boeken waarin je weg kan dromen qua tekst en foto’s dan zit je goed met De love affair van een Hollands huis. het is een boek wat je eigenlijk hoort te lezen in je luie stoel bij een brandende open haard. Het is een prachtig boek en een prachtig verhaal.

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept