Mode in kleur: een verzameling kunstkaarten

Mode in kleur: een verzameling kunstkaarten

Mode in kleur, is een kunstkaarten boek van het Kunstmuseum Den Haag. Het staat vol prachtige foto’s, vergezeld van korte teksten. Wil je de kaarten op sturen of inlijsten dat kan ook, want de kaarten haal je zonder problemen uit dit prachtige kunstboek.

Kunstkaarten, een boek in een ander jasje

Kunstboeken in een ander jasje. Al jaren geeft Waanders & de Kunst samen met musea in Nederland kunstboeken uit. Nu presenteren ze kunstboeken in een andere, bijzondere vorm: namelijk ‘het kunstkaarten boek’. Wat hierin staat opgenomen? Kunst! Prachtige foto’s, vergezeld van korte teksten, van topstukken uit collecties van musea, pareltjes die je niet mag missen. Door ze uit het boek ‘ Mode in kleur’ te halen (dit kan zonder beschadigen), kunnen de kaarten worden verstuurd in een A5-envelop of kunnen deze prachtige kunstreproducties worden ingelijst om aan de muur te hangen. Natuurlijk is het kunstkaartenboek ook ‘gewoon’ een prachtig kunstboek om steeds opnieuw te bekijken.

Een kunstboek of een verzameling kunstkaarten?  

Dit kunstkaartenboek van het Kunstmuseum Den Haag gaat over de betekenis van kleur in de mode. De prachtige foto’s van het werk van topontwerpers als Bas Kosters, Iris van Herpen en Jan Taminiau in de collectie van het museum worden vergezeld door korte, begeleidende teksten. Kleurervaring, emotie, inspiratie en hoop zijn de kernwoorden die van toepassing zijn op deze kleurige mode.

Het boek

Dit kunstkaarten boek staat vol prachtige foto’s, maar ook met mooie uitleg. Zo lees je over de Little Black Dress, maar ook dat de kleur geel in China eeuwenlang alleen weggelegd was voor de keizerlijke familie. En groen geassocieerd werd met heksen, dwazen, jaloezie en ziekte. Mode in kleur is een leuk boek voor ieder die van mode houdt maar ook wanneer je van mooie plaatjes en wetenswaardigheden houdt.

Mode in kleur: een verzameling kunstkaarten
Mode in kleur: een verzameling kunstkaarten

Kunstboeken zie je steeds meer voor een grotere groep mensen. Zo schreef ik al eerder over het prachtige Oude meester dieren boek en kunsthelden, twee boeken voor jong en oud. Maar ook heb je prachtige boeken vol mode foto’s zoals in Femme Fatales- sterke vrouwen in de mode. Net als Mode in kleur zijn deze boeken echte verzamelboeken voor een ieder die van mode en mooie fotografie houdt.

Mode in kleur. Kunstmuseum Den Haag

Kunstkaarten boek: 32 pagina’s, luxe paperback, 14,8 x 21 cm, 24 illustraties, ISBN 978 94 6262 330 9, € 12,90

Tentoonstelling

Van 26 september 2020 t/m 28 februari 2021 is deze tentoonstelling te zien in het Kunstmuseum in Den Haag

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept