De Nachtwachters, het spannende vervolg van de Nieuwe Wereld Serie

de nachtwachters van Bernadette Lugies, het tweede boek uit de Nieuwe Wereld Serie.

We moesten er even op wachten maar het nieuwste boek in de Nieuwe Wereld serie van Bernadette Lugies is verschenen. De Nachtwachters is het spannende vervolg op Het Claiming Ritueel en gaat daar verder waar het eerste boek geëindigd is. Het eerste boek is verschrikkelijk goed en ook in dit tweede boek weet Bernadette weer te verrassen met verschillende plots en spannende wendingen.

Fantasy, Young adults

Het Claiming Ritueel en ook De Nachtwachters is een boek in het genre fantasy book en Young Adults. Naast dat mijn zonen het eerste boek erg goed vonden en ook konden gebruiken voor hun boeken lijst voor Nederlands, ben ik zelf ook erg enthousiast over de schrijfwijze van Bernadette Lugies. Het Claiming Ritueel was zo goed, dat ik niet kon wachten op deel 2. Sinds 26 mei is De Nachtwachters te koop.

Even terug naar Het Claiming Ritueel

Waar gaat het eerste boek ‘Het Claiming Ritueel over:

17 jaar geleden kwam de wereld stil te staan door een elektromagnetische puls. Sophie’s dorp werd overgenomen door het leger en de generaal bepaalde vanaf dat moment wat er gebeurde in het dorp. Maar het is nu 17 jaar later en Sophie is het ouderwetse denken meer dan zat. Ze verzet zich tegen het leger en het claiming ritueel. Ook begint ze steeds meer te twijfelen aan de woorden van de generaal en het doel van het leger in haar dorp. Tot overmaat van ramp wordt ze door de generaal verplicht om samen te werken met de arrogante luitenant Jason Bane. Na een korte ontmoeting met de rebellenleidster wordt haar wereld op zijn kop gezet. Ze twijfelt over de dood van haar vader en het ware verhaal achter de betrokkenheid van de rebellen bij zijn dood. Lukt het Sophie om trouw te blijven aan zichzelf nu haar leven zo verandert. En wie kan ze nog vertrouwen in het dorp?

Het Claiming Ritueel koop je hier

Een nieuwe wereld

Bernadette Lugies heeft een hele eigen wereld bedacht in deze Nieuwe wereld serie een wereld waarin armoede en rijkdom heel duidelijk aanwezig zijn, waar voor de armen niets te eten is, er gevaar heerst op elke hoek van de straat, elektriciteit niet meer bestaat en waar slavenij gewoon is. De wereld is verdeeld en van je leven ben je niet zeker meer. Door hoe het boek geschreven is voel je de sfeer die er heerst en kan je de beelden in je hoofd vormen van hoe het er uit zou moeten zien.

De Nachtwachters

De Nachtwachters begint daar waar het Claiming Ritueel eindigde. Sophie gaat met Jason, Marja, Eliot, Aram en Alex op zoek naar Anna. De wereld is een wereld vol armoede en ellende. De zes moeten vechten voor hun bestaat, maar waarvoor. Sophie beseft zich maar al te goed dat ze Anna wel zoekt maar eigenlijk niet mee terug zal kunnen naar waar ze vandaan komt. Sophie heeft namelijk haar eigen dood in scene gezet om in vrijheid te kunnen leven.

Het verhaal

Terwijl Sophie en de rest op zoek zijn naar Anna leef je mee met hun avonturen. Elke keer lijken ze in de buurt te zijn van Anna, maar toch raken ze haar steeds weer kwijt. Tijdens het zoeken naar Anna ontdekken ze De Nachtwachters, een groep oud politieagenten. Hier komt Sophie er achter dat een van deze nachtwachters de man is die haar vader heeft vermoord.

Sophie, Jason en de anderen proberen Anna te bevrijden, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Onderweg moeten ze heel wat hordes nemen, beleven spannende momenten en zelf weet je ook af en toe niet meer wie je nu wel en niet kan vertrouwen, want is iedereen wel wie hij zegt dat hij is.

Een boek voor Young Adults

De Nachtwachters is een boek die je in een adem uitleest. Jongeren die moeite hebben met het lezen van Nederlandse boeken voor hun boekenlijst zullen blij zijn met De Nachtwachters, doordat het zo spannend is, wil je het blijven lezen. Het boek is in de taal van de jeugd geschreven, hierdoor zal het ze zeker aanspreken.

De nachtwachters, het lang verwachte tweede boek van de nieuwe wereld serie

Cover door Moonpie Design

Boek Informatie:
Genre: Fantasy, Young Adult, Fictie
Prijs: € 19,95 Paperback
Prijs € 4,99 Epub

De Nachtwachters koop je nu in e-book.

Meer informatie vind je op de website van Bernadette Lugies.

Lees ook: Young Adult boek- Dochter van de onderwereld.

foto beeldbank/ gratis afbeelding via Pixabay

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept