Hoe combineer je een vintage woonstijl in jouw interieur

Hoe combineer je een vintage woonstijl met jouw interieur

Stel, je wil graag een vintage woonstijl, maar wil niet meteen je hele woning overhoop gooien. Kan je deze woonstijl dan een beetje combineren met wat je nu al in huis hebt? Zeker wel! Een beentje retro, een beetje nostalgie, past prima in de misschien wel moderne woonstijl die je nu hebt. Lees hier mijn tips voor een vintage woonstijl.

Vintage, retro of antiek

Vintage items zijn oud en veelal gemaakt in de periode van 1920 tot 1980. Het merendeel van deze producten is – ondanks de leeftijd – van goede kwaliteit en dus wordt vintage ook wel gedefinieerd als ‘van een goed jaar’. Vintage, retro en antiek worden nog wel eens samen gebruikt, maar is wel wat anders. Retro wordt namelijk gebruikt voor hedendaagse items die niet vintage zijn, niet nostalgisch, maar wel die uitstraling hebben. Antiek daar in tegen is minstens 100 jaar oud, vaak zeldzaam én handgemaakt

Hoe krijg je een vintage woonstijl

Een vintage woonstijl kan je prima combineren in verschillende woonstijlen. Het hoeft dus niet zo te zijn dat je meteen je hele woning om moet gooien wanneer jij een vintage kast wil kopen. Een vintage kast koop je in verschillende maten en modellen, denk aan een dressoir of aan nachtkastjes, maar ook lade kasten of een boekenkast.

Past Vintage wel in mijn woonstijl

Waar haal jij jouw woon inspiratie vandaan? Misschien heb jij verschillende woonstijlen in jouw interieur. Of ben jij juist van een stijl. Wil jij de vintage woonstijl in huis combineren, dan kan dat prima. De vintage woonstijl is juist een woonstijl die verrast door een mix van oud en nieuw. Een beetje klassiek, een beetje design, misschien die ene tafel die je kocht op de rommelmarkt, die vintage kast die je online vond of die retro stoel die zo goed bij de rest van het interieur past. Kijk ook eens naar de kleuren die je in huis hebt en hoe je hier mee kan combineren.

Welke materialen passen hier goed bij

De materialen voor een vintage woonstijl zijn heel divers. Juist omdat je zo goed hiermee kan mixen en matchen en eigenlijk alles kan en mag. Toch is er ook typisch vintage, qua materialen, denk aan het gebruik van hout, leer, glas en metalen. Maar ook bamboe en rotan zie je terug in een vintage woonstijl, wat dan ook weer prima past in mijn landelijke/ bohemian interieur.

Combineren maar

Eigenlijk is een vintage woonstijl heel erg veel combineren, dus die vintage kast, met een moderne lamp. Of een vintage dressoir met je nieuwste smart tv. Kijk eens goed naar de ruimte die je hebt en probeer eens wat uit. Schuif met meubels, kies een nieuw vloerkleed, zet eens iets op een andere plek, zorg voor groen met planten in huis. Zoek online en bij rommelmarkten naar die pareltjes die helemaal in jouw woonstijl passen. Kijk ook eens bij Factorwonen.nl

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept