Een nieuwe woonstijl? Welke vloer kies je

wil je een nieuwe woonstijl in huis, denk dan eens aan een nieuwe vloer

Je woonkamer ziet er prima uit, behalve de vloer, die is hard aan vervanging toe. Herkenbaar? Want hoewel meubels vaak een redelijk leven lang mee kunnen gaan, is dat met de vloer en dan vooral die in de woonkamer, vaak heel anders. Een vloer slijt sneller dan de meubels in huis. En dan is de vraag, voor welke vloer kies je. Wil je een nieuwe woonstijl in jouw bestaande woning, dan kan een nieuwe vloer een hele andere dimensie geven aan jouw woonkamer, slaapkamer of andere ruimtes in huis.

Een nieuwe woonstijl in je woonkamer

Hoe jouw woning ook ingericht is, de vloer is vaak de blikvanger, maar ook vaak dat wat snel slijt. Want of je nu op schoenen of sloffen in huis loopt, de vloer wordt zoveel gebruikt op een gegeven moment zal er een nieuwe vloer gelegd moeten worden.

Welke vloer kies je

Je kan natuurlijk voor dezelfde vloer kiezen als je nu hebt, denk aan laminaat, parket, tegels of hardhouten vloeren, maar je kan ook kiezen voor een heel nieuwe stijl. Een nieuwe stijl voor jouw woonkamer, waardoor je niet meteen al je meubels ook hoeft om te gooien om een andere woonstijl te krijgen. Want je zal zien, verander je de vloer, dan verander je het huis en zijn stijl meteen mee.

Wat zijn populaire opties bij welke woonstijl

Wat zijn nu vloeren die passen bij welke woonstijl. Hieronder beschrijf ik vier woonstijlen en hun vloeren:

De Bohemian woonstijl

Welke vloer past bij een Bohemian woonstijl? Met een Bohemian woonstijl wil je proberen karakter het huis binnen te halen. Dit doe je het beste met hout. Je kan hier kiezen voor laminaatvloer of PVC met een houtlook, waardoor jouw vloer niet van echt hout te onderscheiden is.

Industriële woonstijl

Heb jij industriële meubels in huis, dan zal je waarschijnlijk kiezen voor keramische tegels, betonvloeren of gietvloeren . Maar ook hard houten vloeren passen prima in deze stijl. Hardhouten vloeren zijn tijdloos en geven die warme uitstraling aan jouw woonkamer. Ze zijn duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en kunnen worden opgeschuurd en opnieuw afgewerkt om hun uiterlijk op te frissen. Heb je geen industriële meubels in huis, dan creëer je deze woonstijl toch door deze vloer in de woonkamer te leggen.

Een klassieke woonstijl

Een klassieke inrichting heeft vaak een barokstijl en luxe uitstraling. Doordat parket-, laminaat- of PVC-vloeren een traditioneel patroon hebben, zijn deze ideaal voor een visgraatvloer in een klassieke en stijlvolle inrichting.

Een landelijke woonstijl

Heb jij een landelijke woonstijl, dan mogen de tegels of of het hout op de vloer ook best wat groter en ruwer bewerkt zijn. Dit staat mooi bij de landelijke meubels die je waarschijnlijk nu al in jouw woonkamer hebt staan.

Maak het jezelf makkelijk

Laminaat, parket of PVC vloeren kan je prima zelf leggen. Om het jezelf nu makkelijk te maken kan je kiezen voor Quick-Step vloeren. Quick-Step Vloeren kunnen namelijk heel makkelijk (de naam zegt het al) gelegd worden. Daarbij breng je kwaliteit in huis tegen een zeer aantrekkelijke prijs, of je nu voor een laminaatvloer, parketvloer of PVC-vloer kiest.

Valt jouw keuze op PVC

Valt jouw keuze voor een nieuwe vloer op PVC dan is Belakos een bekend merk. Belakos is een Nederlandse merk. Ze staan voor innovatie, duurzaamheid en fraaie ontwerpen in combinatie met goede prijzen. Bij Belakos kan je kiezen voor dryback PVC vloeren of klik PVC vloeren. Het voordeel van klik PVC is dat deze vloeren niet worden verlijmd, hierdoor kan je de vloer verplaatsen indien dit in de toekomst is gewenst.

Het voordeel van laminaat

Het voordeel wanneer je kiest voor een laminaatvloer is dat deze betaalbaar en gemakkelijk te installeren is. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kunnen het uiterlijk van hout, tegels of steen nabootsen. Laminaatvloeren zijn over het algemeen duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, maar ze zijn gevoeliger voor krassen dan hardhout.

Wat kies je

Onze vloer is aan vervanging toe, wij hebben een laminaat vloer en deze is na jaren gebruik versleten door het vele lopen, verschuiven van meubelen en poetsen. Ons huis heeft een bohemian woonstijl, met accenten van industrieel, dus ik zou het liefst weer een laminaat vloer willen of kiezen voor een PVC vloer met houtmotief. Ik ben er nog niet uit, maar wel weer een stapje dichter bij onze keuze.

handtekening Lodi blogger en copywriter
Disclaimer lodiblogt

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept