binnen beweging krijgen als het eens een dag regent, met leuke spelletjes voor kinderen
Gezin Vrije tijd

Tips om de dag door te komen als het regent tijdens de vakantie

Je hebt vakantie en natuurlijk hoop je op elke dag mooi weer. Mocht het nu een dag regenen heb ik een paar tips om deze regenachtige dag door te komen. Zowel voor kinderen als voor jezelf!

Vakantie dan willen we zon

Wat baalde ik vorig jaar. We waren drie weken op vakantie geweest naar Frankrijk en Spanje. Hier was het bloedheet en ook in Nederland was het toen prachtig weer. Ik hoopte dat we dit de laatste drie weken van de zomervakantie ook zouden hebben, maar dit was zeker niet et geval. Die laatste weken was het vaak koud en regende het veel. Balen natuurlijk, zeker omdat de jongens nog een paar dagen gingen zeilen in Friesland en we met zijn drieën op een camping verbleven. We hadden een heerlijke tijd, maar het is toch leuker als de zon aanwezig is.

Regen in de vakantie

Maar goed we hebben het niet voor het zeggen, ook dit jaar kan de regen weer met bakken uit de lucht komen vallen. We gaan drie weken op vakantie en de andere drie weken zijn we thuis. We hebben al een paar dagen weg gepland. Maar wat doen we als het regent? Ik schreef hier al eens eerder een artikel over, maar toen waren de jongens nog een stuk jonger en nu ze ouder worden, worden de regendagen in de vakantie ook anders.

regent vakantie

Dus wat kunnen we doen met de kinderen:

 • Een filmdag organiseren. Haal popcorn in huis, zet Netflix, On Demand aan of pak de stapel dvd’s erbij en ga filmpjes kijken
 • Spelletjes dag. Haal alle gezelschapspellen uit de kast en ga de strijd aan samen met de kinderen. Hou het bij wie het meeste keren wint en die mag bepalen wat er die avond op tafel komt.
 • Een regenachtige dag is een prima dag om de slaapkamers van de kinderen eens onder handen te nemen. Pak een grote vuilniszak en kijk wat er weg kan, wat er naar de kringloop kan en zet alles wat mag blijven weer eens netjes neer
 • Vandaag is mooi een dag om de gymschoenen voor het komende jaar te passen, mappen te kopen en een nieuwe agenda
 • trek ze regenlaarzen en regenpak aan en ga lekker naar buiten.
 • zelf zijn we dol op tekenen en schilderen, dus voor deze dagen haal ik altijd bij de action wat schilderdoeken en schilderspullen, ze kunnen zich heerlijk uitleven op het doek.

Maar wat kan je zelf ook doen als het regent?

 • pak dat fotoboek er eindelijk eens bij en ga al die foto’s inplakken die al tijden op je liggen te wachten
 • of ga nu eindelijk die fotoalbum online maken die al zo lang ligt te wachten
 • Ga bakken. Maak wat lekkers voor het gezin. Wist je al dat het slecht weer gaat worden, bestel dan van te voren alvast een bak box bij Boter&Bloem
 • Ga de boekenkast uitzoeken. Welke boeken wil je echt bewaren en welke kunnen weg, Is er in de buurt een buiten Bieb? Breng ze hier dan naar toe ( onder de paraplu)
 • ga je kledingkast eens uitzoeken, wat heb je de hele zomer nog niet gedragen? Leg het apart en bedenk of je het nog gaat dragen of dat het misschien een tweede leven kan krijgen en breng het dan naar de kringloop.

Heb jij nog tips om te doen als het een regenachtige dag is in de vakantie?

foto’s pixabay

Meer artikelen

21 thoughts on “Tips om de dag door te komen als het regent tijdens de vakantie”

 1. Hier zit een hoop herkenbaars tussen. Op regendagen doe ik vaak een schoonmaakklusje waar ik wat meer tijd voor nodig heb (achter de wasmachine, dat soort dingen). En ja, ook m’n fotoalbum wordt altijd weer lekker bijgewerkt op regenachtige dagen. En natuurlijk lees ik boeken op die dagen, dat ook;).

 2. goeie tips !! en het klinkt raar , maar op een regenachtige dag ene kinderkamer aanpakken, samen met het kind in kwestie is gewoon leuk! Kamer weer gepimpt en kind vindt van allerlei zaken “terug waar dor het de rest van de dag helemaal zoet is

 3. Leuke tips! Ik ga deze vakantie vooral bezig met mijn onderneming, dus dat kan mooi vanuit huis. Ik heb mijn site niet geheel SEO proof, dus met dat klusje ben ik nog wel even bezig 😛 Verder ga ik werken aan mijn webshop. Wie weet ook nog even met een fotoalbum bezig, want die tip zag ik bij jou en ik moest meteen denken aan mijn halve fotoalbum haha

 4. Als het regent tijdens de vakantie zou ik lekker een wandeling gaan maken. Gewoon eens een keer zeiknat worden. Vakantie is altijd een moment dat je dingen anders doet dan anders. Ik hoor wel hoe het bevallen is 😉 Als beloning kun je dan lekker een glaasje wijn drinken 🙂

 5. Ik zou vooral voor klusjes in huis gaan die je niet zou doen als het warm is of misschien een leuk museum om toch even het gevoel te hebben dat je er even uit bent.

 6. Ik krijg een regenachtige dag meestal prima om. Mooi dagje om misschien ook eens wat slaap in te halen, films te kijken, lekker te klooien achter de pc.

 7. Ik vermaak me meestal prima tijdens een regenachtige dag (dat is ook vaak een excuus om niet zo veel te hoeven doen)… Toch heb ik in de zomervakantie liever mooi weer hoor, kan ik lekker buiten liggen en een terrasje pakken enzo. 😉

 8. De kledingkast is echt een ding wat ik moet gaan doen. Daar gaat best het één en ander nog uit kunnen. Maar over regen hoeven wij ons de komende dagen geen zorgen te maken, haha.

 9. Ik weet dat ik ooit met mijn pleegdochter in de zomer buiten in de plassen ben gaan springen… het was een heerlijke koele bui na zeer warme dagen en ik kreeg dat idee plots in mijn hoofd. Ingeving van het moment, dat meisje spreekt er nog steeds van…

  Gaan springen in de plassen, soms moet het niet meer dan dat zijn! 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.