Tips om kinderen op een leuke manier thuis bezig te houden #BringHomeTheFun
Gezelschapsspellen Gezin Kleuter Tiener Vrije tijd

Hoe leuk is dit? Valsspelen mag, met de Monopoly Valsspelers editie

We spelen thuis nooit Monopoly met de jongens. Zij wel met zijn tweeën. Ze spelen zo vals met dit spel dat we er niet eens aan beginnen om het met zijn vieren te doen. Tot ik het speelgoed van het jaar ( 8-9 jaar) thuis ontving; De Monopoly Valsspelers editie. Hierbij moet je juist valsspelen. Ideaal voor de jongens. En eindelijk konden we het spel me z’n vieren spelen. En leuk dat het spel is, lees maar mee.

Monopoly

De jongens zijn dol op bordspelen. Elk weekend pakken we op zaterdag avond of zondag middag wel een spel erbij. Monopoly hebben we nog nooit met zijn vieren gedaan, samen spelen de jongens dit wel. Alleen dan wel met hun regels en ik kan vertellen, dat zijn niet de echte regels. Ze spelen dit echter niet naar de regels zoals ze hoort. Zo kopen ze meteen hotels en geven straten aan elkaar. Vandaar dat we dit nog nooit samen hebben gespeeld. De echte regels krijgen we er, denk ik, nooit meer in.Ze hebben geluk, het speelgoed van het jaar voor 8-9 jarigen is Monopoly Vals spelers editie. De jongens worden steeds ouder en dat merk je ook aan de spelletjes. Doen we een spel, moeten we steeds meer ons best doen, willen we kans maken om te winnen.

Speelgoed van het jaar

Eerlijk gewonnen: Monopoly Valsspelers Editie is Speelgoed van het Jaar. In de categorie 8-9 jaar koos het publiek De Valsspelers Editie van het klassieke bordspel Monopoly tot winnaar.

Dat er tijdens een potje Monopoly regelmatig wordt vals gespeeld, is geen geheim. Onderzoek wees recent uit dat een kwart van de Nederlander er zelfs een sport van maakt. Daar liet producent Hasbro zich door inspireren en ontwikkelde deze editie van het beroemde bordspel, waarbij je vals móet spelen om een kans te maken op de winst.

De regels van de Monopoly Valsspelers Editie

In deze versie mag alles! Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten geven je bepaalde voordeeltjes, beloningen en straffen, maar daarnaast mag je zoveel valsspelen als je maar wilt! Steel geld van de bank, trek je niks aan van de dobbelstenen, ontsnap uit de gevangenis probeer het allemaal! Bij dit spel moet je verschrikkelijk goed opletten, want alles is verdacht! Gesnapt? Dan wacht de handboei waarmee je aan het spelbord geketend wordt

Monopoly valsspelers editie valsspelen

En daar gingen wij, al vals spelend

De laatste weken mochten we de Nintendo Switch proberen. Ook hier waren verschillende bordspelen bij. Super leuk om te doen, maar het is natuurlijk toch anders dan een bordspel op tafel. Al hebben we met beide veel plezier. De Monopoly Valsspelers Editie was meteen een hit in huis. Alleen al omdat er een handboei in bleek te zitten, dit  vonden de jongens al fantastisch. Toen moest het bord nog op tafel komen. Het spel is een grote feest. Je moet proberen ongezien vals te spelen. Als dit lukt krijg je een beloning en word je betrapt dan krijg je een ‘straf’. Het spel is afgelopen wanneer alle hotels verkocht zijn en eerlijk gezegd is het met kinderen wel prettig dat het niet oneindig door gaat. Yes or No? Een dikke driedubbele YES hier.

Valsspelen mag met de Monopoly Valsspelers Editie #kinderen #spelletjes

Ben jij ook zo een spelletjes fan?

Meer speelgoed tips!

foto’s lodiblogt

voor dit artikel mocht ik een product ontvangen om te reviewen/ Disclaimer

16 thoughts on “Hoe leuk is dit? Valsspelen mag, met de Monopoly Valsspelers editie”

  1. Leuk! alhoewel ook weer niet. Ik kan niet tegen verliezen en als mensen dan ook nog vals gaan spelen dan snap je het wel, maar goed als iedereen vals speelt dan is het misschien wel leuk haha

  2. Hahaha, wat leuk! De valsspelers editie. Ik denk dat het voor ons 6-jarige dochtertje nog iets te vroeg is. Maar wel leuk om met zijn tweetjes te doen. Al spelen we eigenlijk helemaal niet vaak spelletjes. Zouden we best wel meer kunnen doen.

  3. Dit is echt een uitkomst voor bij ons thuis. Mijn vader wint namelijk ieder jaar. Hij speelt altijd vals maar zijn tactiek hebben we nog steeds niet ontdekt haha! Hopelijk maak ik met deze editie nog eens kans 🙂

  4. Haha wat leuk! Mijn kids houden wel van spelletjes maar die zijn ondertussen wel 17+. Maar eigenlijk is monopoly voor jong en oud dus dit zullen ze leuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *