Tips om kinderen op een leuke manier thuis bezig te houden #BringHomeTheFun
Gezelschapsspellen

Monopoly valsspelers editie- review

Uitgekozen tot  Speelgoed van het jaar ( 8-9 jaar) het  spel ‘Monopoly valsspelers editie’. Hierbij moet je valsspelen. dus let goed op wat je tegenstanders doen en hou ze in de gaten. Een ideaal spel voor jong en oud. 

Monopoly

Ook zo dol op bordspellen? Gezellig samen in het weekend een spel doen met de hele familie.  Monopoly is zo een spel. Super leuk om te spelen en nu misschien wel helemaal. Want nu is er de Monopoly valsspelers editie. De jongens worden steeds ouder en dat merk je ook aan de spelletjes. Doen we een spel, moeten we steeds meer ons best doen, willen we kans maken om te winnen.

Speelgoed van het jaar

Eerlijk gewonnen: Monopoly valsspelers editie is Speelgoed van het Jaar. In de categorie 8-9 jaar koos het publiek De Valsspelers Editie van het klassieke bordspel Monopoly tot winnaar.

Dat er tijdens een potje Monopoly regelmatig wordt vals gespeeld, is geen geheim. Onderzoek wees recent uit dat een kwart van de Nederlander er zelfs een sport van maakt. Daar liet producent Hasbro zich door inspireren en ontwikkelde deze editie van het beroemde bordspel, waarbij je vals móet spelen om een kans te maken op de winst.

De regels van de Monopoly valsspelers editie

In deze versie mag alles! Valsspeel-, Kans- en Algemeen Fonds kaarten geven je bepaalde voordeeltjes, beloningen en straffen, maar daarnaast mag je zoveel valsspelen als je maar wilt! Steel geld van de bank, trek je niks aan van de dobbelstenen, ontsnap uit de gevangenis probeer het allemaal! Bij dit spel moet je verschrikkelijk goed opletten, want alles is verdacht! Gesnapt? Dan wacht de handboei waarmee je aan het spelbord geketend wordt

Monopoly valsspelers editie valsspelen

Review

De laatste weken mochten we de Nintendo Switch proberen. Ook hier waren verschillende bordspelen bij. Super leuk om te doen, maar het is natuurlijk toch anders dan een bordspel op tafel. Al hebben we met beide veel plezier. De Monopoly valsspelers editie was meteen een hit in huis. Alleen al omdat er een handboei in bleek te zitten, dit  vonden de jongens al fantastisch. Toen moest het bord nog op tafel komen. Het spel is een grote feest. Je moet proberen ongezien vals te spelen. Als dit lukt krijg je een beloning en word je betrapt dan krijg je een ‘straf’. Het spel is afgelopen wanneer alle hotels verkocht zijn en eerlijk gezegd is het met kinderen wel prettig dat het niet oneindig door gaat. Yes or No? Een dikke driedubbele YES hier.

Ben jij ook zo een spelletjes fan?

foto’s lodiblogt/ Disclaimer

Meer artikleen

16 thoughts on “Monopoly valsspelers editie- review”

  1. Leuk! alhoewel ook weer niet. Ik kan niet tegen verliezen en als mensen dan ook nog vals gaan spelen dan snap je het wel, maar goed als iedereen vals speelt dan is het misschien wel leuk haha

  2. Hahaha, wat leuk! De valsspelers editie. Ik denk dat het voor ons 6-jarige dochtertje nog iets te vroeg is. Maar wel leuk om met zijn tweetjes te doen. Al spelen we eigenlijk helemaal niet vaak spelletjes. Zouden we best wel meer kunnen doen.

  3. Dit is echt een uitkomst voor bij ons thuis. Mijn vader wint namelijk ieder jaar. Hij speelt altijd vals maar zijn tactiek hebben we nog steeds niet ontdekt haha! Hopelijk maak ik met deze editie nog eens kans 🙂

  4. Haha wat leuk! Mijn kids houden wel van spelletjes maar die zijn ondertussen wel 17+. Maar eigenlijk is monopoly voor jong en oud dus dit zullen ze leuk vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.