spelletjes
Gezelschapsspellen

Spelletjes voor een regenachtige dag

Regen in de zomervakantie, het komt voor. Jammer genoeg. Natuurlijk hoop je van te voren op zonnige dagen, maar een regendag komt ook voor. Maar wat kan je nou nog meer doen wanneer het regent? Spelletjes, ouderwets bordspel en moderne nieuwe spellen.

Zes weken vakantie

Van de zes weken vakantie gaan drie weken op vakantie naar het buitenland. Kamperen, klimmen en wandelen in de bergen. De drie weken thuis, gaan we langs bij opa en oma, gaan we op kraamvisite en op ziekenbezoek. Ook houden we standaard een film dagje, met popcorn en bank hangen. Verder komen we de dagen prima door. Bij mooi weer gaan we naar de plassen en is het een regenachtige dag dan gaan we knutselen of spelletjes doen.

Regenachtige dag

Hier zijn de jongens zijn dol op spelletjes en daar waar we op zaterdag avond nog wel eens een spelletje uit de kast willen pakken, hebben we in de zomervakantie nu al een paar jaar een traditie op een regenachtige dag om spelletjes te spelen. We pakken alle familie spellen uit de kast, zetten limonade en chipjes op tafel en kijken dan eerst eens wat we allemaal hebben. De meeste spelletjes komen nog uit de jeugd van mijn man en mezelf. Monopoly en carrière spelen we dan ook nog in guldens in plaats van euro’s en voor triviant hebben we nog niet zo lang geleden een uitbreiding set gekocht met moderne vragen, want van alles over de jaren 80-tig is voor ons al lastig, maar voor de jongens helemaal.

Spelletjes

De favoriete spellen van  jongens zijn toch wel het galgje, ganzenborden, mens-erger-je-niet en Monopoly. Monopoly wordt door hun wel  gespeeld met hun eigen spelregels. Huizen en hotels worden overal neergezet, rente betalen daar doen ze niet aan en op de en of andere manier hebben ze altijd veel meer geld dan ik heb. Het is altijd gezellig om te doen en ook al regent het dan, we komen de dag prima door!

spelletjes

#mamachallenge2017

De mama challenge: 10 opdrachten die je gedurende de zomervakantie kunt uitvoeren. Van picknicken tot een tour langs de leukste speeltuintjes in je wijk. De invulling van alle opdrachten staat vrij. Vandaag is mijn opdracht het regent. Maaike van maaikseschrijftop, schreef hier al eerder een artikel over. Maar wil je de #mamachallenge2017 bijven volgen dan kan dat op de openbare Facebookpagina of via de hashtag #mamachallenge2017 op Instagram/Twitter.

Eerder schreef ik al een artikel met de opdracht knutselen.

Meer dingen die je kan doen op regenachtige dagen, zoals bewegen en knutselen, schaken, maar hoe zat het ook alweer met de spelregels?

foto lodiblogt

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

8 thoughts on “Spelletjes voor een regenachtige dag”

  1. Superleuk, spelletjes doen. We zijn er dol op.. meer wat kortere spellen en makkelijk om mee te nemen. Nu in ons strandhuisje de spellen die daar liggen; dammen en mens erger je niet. Zelfs onze zoon leert het, 5 jaar. Gezellig en leerzaam..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *