Spelletjes voor een regenachtige dag

speeltjes die je kan doen als het regent in de vakantie

Regen in de zomervakantie, het komt voor. Jammer genoeg. Natuurlijk hoop je van te voren op zonnige dagen, maar een regendag komt ook voor. Maar wat kan je nou nog meer doen wanneer het regent? Spelletjes, ouderwets bordspel en moderne nieuwe spellen.

Zes weken vakantie

Van de zes weken vakantie gaan drie weken op vakantie naar het buitenland. Kamperen, klimmen en wandelen in de bergen. De drie weken thuis, gaan we langs bij opa en oma, gaan we op kraamvisite en op ziekenbezoek. Ook houden we standaard een film dagje, met popcorn en bank hangen. Verder komen we de dagen prima door. Bij mooi weer gaan we naar de plassen en is het een regenachtige dag dan gaan we knutselen of spelletjes doen.

Regenachtige dag

Hier zijn de jongens zijn dol op spelletjes en daar waar we op zaterdag avond nog wel eens een spelletje uit de kast willen pakken, hebben we in de zomervakantie nu al een paar jaar een traditie op een regenachtige dag om spelletjes te spelen. We pakken alle familie spellen uit de kast, zetten limonade en chipjes op tafel en kijken dan eerst eens wat we allemaal hebben. De meeste spelletjes komen nog uit de jeugd van mijn man en mezelf. Monopoly en carrière spelen we dan ook nog in guldens in plaats van euro’s en voor triviant hebben we nog niet zo lang geleden een uitbreiding set gekocht met moderne vragen, want van alles over de jaren 80-tig is voor ons al lastig, maar voor de jongens helemaal.

Lees ook: Beweging op een regenachtige dag.

Spelletjes

De favoriete spellen van  jongens zijn toch wel het galgje, ganzenborden, mens-erger-je-niet en Monopoly. Monopoly wordt door hun wel  gespeeld met hun eigen spelregels. Huizen en hotels worden overal neergezet, rente betalen daar doen ze niet aan en op de en of andere manier hebben ze altijd veel meer geld dan ik heb. Het is altijd gezellig om te doen en ook al regent het dan, we komen de dag prima door!

Op zoek naar leuke spellen: Hier vind je een grote collectie

#mamachallenge2017

De mama challenge: 10 opdrachten die je gedurende de zomervakantie kunt uitvoeren. Van picknicken tot een tour langs de leukste speeltuintjes in je wijk. De invulling van alle opdrachten staat vrij. Vandaag is mijn opdracht het regent.

Lees ook: Happertjes knutselen van vouwblaadjes.

Lees ook: Schaken, maar hoe zat het ook alweer met de spelregels?

foto lodiblogt

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

7 reacties

 1. zegt:

  Heerlijk he, spelletjes spelen. Ik hoop dat ik straks als mijn jongens groter zijn dat ook kan doen.

  1. Hoe ouder ze worden hoe meer het goed gaat met spelletjes, zo ontzettend leuk!

 2. zegt:

  Superleuk, spelletjes doen. We zijn er dol op.. meer wat kortere spellen en makkelijk om mee te nemen. Nu in ons strandhuisje de spellen die daar liggen; dammen en mens erger je niet. Zelfs onze zoon leert het, 5 jaar. Gezellig en leerzaam..

  1. Mens erger je niet, heerlijk spel! Het is zeker ook leerzaam, alleen al leren verliezen 😉

 3. Het liefst lees ik een boek op een regenachtige dag. Maar anders vind ik Rummycub wel leuk.

  1. Rummycub is ook heel leuk om te doen.

 4. Ah wat leuk zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept