Speelgoed van het Jaar -Throw Throw Burrito

Speelgoed van het Jaar -Throw Throw Burrito

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is er ook dit jaar weer en tot 25 oktober kan jij mee stemmen en kans maken op mooie prijzen. In elke categorie zijn er drie winnaars gekozen. Een van die winnaars is Trow Trow Burrito van Asmodee en wij mochten dit spel thuis uitproberen. Wat denk je, zal het een winnaar zijn? Lees snel verder.

Throw Throw Burrito

Het partyspel Throw Throw Burrito van Asmodee is genomineerd als winnaar in twee categorieën. Per categorie zijn er drie winnaars. Throw Throw Burrito vind je bij de winnaars in de categorie 12 t/m 17 jaar en de categorie Familiespellen. Het is een partyspel voor 2 tot 6 personen, vanaf 7+

informatie over het spel

Throw Throw Burrito is een grappig partyspel van de makers van Exploding Kittens. Dit familiespel is een combinatie van een kaartspel en trefbal en draait om kaarten verzamelen, punten verdienen en speelgoedburrito’s naar elkaar gooien. Scoor punten door sets van drie dezelfde kaarten te vinden, zoals de Gothic Luiaard of Klef Kuikentje. Maar pas op: sommige setjes starten een Burrito gevecht waarbij je de Burrito’s moet zien te ontwijken!

De spelregels

Spelers: 2-6

Inhoud van de doos:

  • 120 kaarten
  • 2 Burrito’s
  • 6 Burrito Builfiches
  • 1 koning Burrito embleem
  • duidelijk speluitleg, spelvarianten en de regels voor het raken, missen en vangen van de burrito’s.

Het doel van het spel

Het doel van dit spel is om twee rondes te winnen door de meeste punten te verdienen. Verdien punten met het doorgeven van kaarten rond de tafel en probeer zo snel mogelijk een set van die dezelfde kaarten te verzamelen.

Sommige speciale setjes starten een burrito gevecht, waarbij de eerste persoon die geraakt wordt door een burrito, een punt verliest.

Het juryraport

Waarom is Throw Throw Burrito een winnaar:
Throw Trow Burrito is een vrolijk spel, waarbij de spelers zo snel mogelijk kaarten moeten ruilen om sets van drie dezelfde kaarten te maken. Elke set levert aan het eind van het spel punten op. Elke speler heeft vijf kaarten op hand en pakt steeds een kaart van de stapel rechts van hem/haar en legt weer een kaart af op de stapel aan de linkerkant. De aflegstapel is tegelijk de pakstapel van de buurman/vrouw, waardoor de kaarten in rap tempo rond gaan. Tussen de kaarten zitten ook speciale burrito kaarten. Wanneer een speler een set van drie burritokaarten heeft, dan moeten twee spelers een burritogevecht houden, waarbij ze elkaar met een nep-burrito moeten bekogelen.

Degene die het eerst geraakt wordt krijgt een strafpunt. Daarna gaat het spel weer verder. Het snelheidseffect en de burritogevechten zorgen voor spanning en veel hilariteit. Voor dit spel is vooral reactiesnelheid belangrijk. Een grappig en activerend (party)spel om met vrienden of familie te spelen.

Wat vinden wij van het spel

Throw Throw Burrito is een snel spel. Dat maakt een spel spelen met tieners in huis misschien wel extra leuk. Je hoeft niet op elkaars buurt te wachten, want je speelt allemaal tegelijk. Naast je op tafel heb je een stapel kaarten liggen en in je hand houd je 5 kaarten. Hiervan moet je steeds zorgen dat je drie dezelfde kaarten hebt. Heb je drie dezelfde kaarten dan roep je dit en legt ze op tafel. Je mag niet meer dan vijf kaarten in handen hebben en welke je kwijt wil leg je bij je buurman of vrouw neer.

Het wordt al snel chaos, helemaal wanneer een van de spelers drie dezelfde kaarten heeft waar bonje, oorlog of duel op staat. Roept iemand dit, dan is het zaak zo snel mogelijk de burrito te pakken en te gooien of het duel aan te gaan met de burrito’s. Verlies je bij het gooien, dan gaat er een punt van jouw score af.

Verrassing effect in het spel

Het spel heeft een groot verrassing effect. Je kan nog zoveel gelijke kaarten hebben, verlies je met het gooien van de Burrito dan verlies je punten. Het chaotische, het verrassende en het snelle van dit spel, zorgen dat het een succes is hier in huis! Benieuwd geworden naar het spel? Klik dan hier voor een verkooppunt

spellen spelen

Stem jij ook!

Tot en met 25 oktober mag iedereen mee stemmen en daarmee een publieksswinnaar kiezen. Onder de stemmers worden mooie prijzenpakketten verloot.Stem op de winnaars van de vakjury via www.speelgoedvanhetjaar.nl en bepaal wie de publieksprijs ontvangt. Bovendien maak je kans op een mooi spellen- en speelgoedpakket.

Lees ook: Froggit, het familiespel van SmartGames.

Speelgoed van het Jaar -Throw Throw Burrito

foto’s lodiblogt/ beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept