Stem mee: verkiezingen Algemeen Fonds-kaarten, Monopoly

verkiezingen Algemeen Fonds-kaarten, Monopoly

Misschien zag je het vanmorgen ook langskomen bij het journaal; Monopoly lanceert nieuwe Algemeen Fonds-kaarten. En het leuke is, iedereen kan mee stemmen. Stemmen kan vanaf World Monopoly Day (19 maart) tot 9 april 2021.

Verkiezingen Algemeen Fonds-kaarten

We herkennen ze allemaal, de Algemeen Fonds-kaarten van het Monopoly spel. ‘U hebt de tweede prijs in een schoonheidswedstrijd gewonnen en ontvangt M10.’ Is er hier bijvoorbeeld een van. Maar zijn schoonheidswedstrijden nog van deze tijd? Hasbro vindt van niet en geeft alle Algemeen Fonds-kaarten na 85 jaar een opfrisser.

Officiële Monopoly verkiezingen

Juist omdat de Algemeen Fonds-kaarten niet meer van deze tijd zijn, lanceert het speelgoed- en entertainmentbedrijf speciaal daarvoor de eerste officiële ‘Monopoly-verkiezingen’. Iedereen kan tussen 19 maart en 9 april 2021 stemmen op zijn of haar favoriete nieuwe Algemeen Fonds-kaarten.

Nieuwe onderwerpen voor op de kaarten

Waarom nieuwe kaarten? Onderwerpen als schoonheidswedstrijden, doktersrekeningen en lijfrentes zijn toch eigenlijk niet meer van deze tijd. En helemaal niet als je naar het turbulente jaar 2020 kijkt. Eigenlik wordt het wel eens tijd dat de zestien kaarten in het spel, de moderne samenleving beter afspiegelen. Hasbro vraagt Monopoly-fans dan ook om na te denken over wat er echt toe doet in hun leven. Zij kunnen vervolgens het vernieuwde bordspel hierop laten aansluiten door te stemmen op nieuwe kaarten als ‘Je helpt je buurvrouw met haar boodschappen’, ‘Je organiseert een buurtfeestje’ en ‘Je bent vrijwillig huiswerkbegeleider’.

Een speciale rode envelop voor de bewoners van de Monopoly-straten

Voor de bewoners van de bekende Monopoly-straten in Nederland, zoals de Barteljorisstraat in Haarlem, Kalverstraat in Amsterdam en A-Kerkhof in Groningen, is er nog iets extra’s. Zij ontvingen van Monopoly een speciale rode envelop. Daarin vonden zij een officiële Monopoly-stempas, een campagneposter en een persoonlijke oproep van Monopoly om hun stem uit te brengen in de Monopoly-verkiezingen. In de oproep wordt de bewoners gevraagd om te kiezen: stemmen óf betalen voor reparatiekosten aan hun Monopoly-straat. Maar, persoonlijke uitnodiging of niet, iedereen in Nederland heeft de kans om mee te doen aan de Monopoly-verkiezingen.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het nieuwe Monopoly-bordspel, mét de moderne Algemeen Fonds-kaarten, is vanaf het najaar van 2021 verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 29,99 euro.

Hoe kan je stemmen

Ben jij nu ook zo een groot Monopoly fan. Dat kan natuurlijk van de originele versie zijn of een van de varianten? Hoe leuk is het om zelf te mogen stemmen op de nieuwe Algemeen Fonds kaarten. Stemmen kan tussen 19 maart en 9 april 2021 via www.monopolyverkiezingen.nl. Blijf op de hoogte van nieuws over de Monopoly-verkiezingen en de winnende kaarten via Hasbro Gaming’s Instagram, Twitter en YouTube.

verkiezingen Algemeen Fonds-kaarten, Monopoly

foto’s beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Super tof hoe Monopoly het spel iedere keer weer ‘vernieuwt’. Super leuk! Kan niet wachten tot dat de nieuwe kaarten uit zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept