Speelgoed van het Jaar- MicroMacro: Crime City

Speelgoed van het Jaar- MicroMacro: Crime City

Tot 25 oktober kan jij stemmen voor de verkiezing speelgoed van het Jaar. Onlangs zijn per categorie drie winnaars bekend geworden. Een van deze winnaars is MicroMacro: Crime City. Wij mochten dit spel uitproberen en voor ons is dit spel echt een winnaar. Waarom? Je leest het hier.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

De verkiezing Speelgoed van het Jaar is al bijna 50 jaar een begrip en is een goede raadgever bij het kopen van speelgoed of spellen. Dit jaar is de verkiezing vernieuwd met vijf nieuwe categorieën zoals spellen, duurzaam en puzzels, en is er naast de publieksprijs een vakjury prijs aan de verkiezing toegevoegd. Alle inzendingen zijn door de vakkundige jury, bestaande uit deskundigen in de speelgoed en spellenbranche, beoordeeld op originaliteit, veiligheid, kwaliteit, speelplezier, de relatie met een leeftijdsklasse en duurzaamheid.

MicroMacro: Crime City

Per categorie zijn drie winnaars uitgeroepen. MicroMacro: Crime City is uitgeroepen in de categorie 10 & 11 jaar en in de categorie Familiespellen

MicroMacro: Crime City is een coöperatief detectivespel. Samen los je listige misdaden op, waarbij je op onderzoek uitgaat, motieven zoekt en je gaat op zoek naar bewijsmateriaal om de daders te kunnen veroordelen. Een scherpe blik is minstens even belangrijk als logisch redeneren. Dit is het echte speurwerk!

Hoe werkt dit spel

Wat zit er in de doos:

  • 1 grote stadskaart
  • 120 onderzoekskaarten
  • 16 enveloppen
  • 1 vergrootglas voor de kleinste details

Hoe gaat het pel:

In de stad zijn 16 verschillende misdaden gepleegd. Elke misdaad bestaat uit een aantal kaarten. Op elke kaart vind je in de rechterbovenhoek een symbool en het nummer van de kaart. Stop alle misdaden in de bijgevoegde enveloppen. 1 speler is de hoofdonderzoeker, deze leidt het onderzoek. Maak de opdrachten en zoek de specifieke plek op de stadskaart. Los alle opdrachten op.

Waarom vind de jury dit spel een winnaar

In MicroMacro: Crime City moeten de spelers gezamenlijk het verloop van misdaden uitzoeken. Er zijn 16 verschillende opdrachten (misdaden) met oplopende moeilijkheidsgraad, die (eenmalig) opgelost moeten worden. Op kaartjes worden stukjes informatie gegeven over een misdaad. Aan de hand daarvan moeten de spelers op de kaart van Crime City de plek vinden waar die situatie zich afspeelde en zo het verloop van de misdaad reconstrueren. De stadskaart laat van bovenaf huizen, straten, auto’s en personen zien die met van alles bezig zijn. De kaart oogt heel druk en zit vol met kleine details, die belangrijk kunnen zijn. Er moet goed gezocht worden. Wanneer een situatie gevonden is, wordt het volgende kaartje geraadpleegd, enzovoort.

Het samen zoeken en oplossen van de misdaad zorgt voor spanning en plezier. Oud en jong kan goed meedoen met dit spel. Het spel bevordert visuele informatieverwerking, gerichte aandacht, logisch (deductief) denken, overzicht en samenwerking. Leuk om met vrienden of het hele gezin te spelen.


 

Onze mening over het spel

Wat een gaaf spel is dit. Oké je hebt er even ruimte voor nodig, want de stadsplattegrond is groot. Wij speelden het dan ook op de grond. Legden hier de plattegrond neer, pakten het vergrootglas erbij en begonnen met het introductiespel. Een speler is de hoofdspeler en leest de teksten van de kaarten voor. Hij of zij pakt de eerste kaart en geeft de aanwijzingen door, hierna begin je te zoeken. In de eerste rondes wordt nog aangegeven dat je in het noord-oosten moet zijn of het zuid-westen, maar de spellen worden steeds lastiger. Heb je de eerste aanwijzing gevonden, dan pakt de voorlezer de tweede kaart, leest de tekst voor en zoek je naar aanwijzingen, oorzaken en gevolgen. Zo los je ongevallen op, verdwijningen en bijvoorbeeld in het derde spel een overval. De spellen worden steeds lastiger dus begin echt met het introductiespel om het ook echt te snappen.

Het zoeken, het kijken, het samen overleggen en spelen, maakt dit spel zo ontzettend leuk. Een echte winnaar wat ons betreft! Benieuwd geworden naar het spel. Klik dan hier voor een verkooppunt

Stem ook

Wil jij op MicroMacro: Crime City stemmen of misschien op Throw Throw Burrito? Dat kan. Tot en met 25 oktober kan iedereen stemmen en daarmee een publiekswinnaar verkiezen. Onder de stemmers worden mooie prijzenpakketten verloot, Stem via www.speelgoedvanhetjaar.nl 

Lees ook: Review Throw Throw Burrito.

foto’s lodiblogt/ beeldbank

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept