Corona Proof activiteiten voor het hele gezin

Corona Proof activiteiten voor het hele gezin

Activiteiten voor volwassenen en kinderen, om te doen in deze periode van binnen zijn. Zoeken we daar allemaal niet naar? Want vervelen jouw kinderen zich ook af en toe? Dan heb ik hier de oplossing. 1001 concepten brengt Corona Proof activiteiten voor het hele gezin.

Mama ik verveel me

Verveel jij je af en toe al? Mis je je vrienden, familie, het op een terrasje zitten, sporten? En jouw kinderen, vervelen zij zich al? Ook al zijn ze hier super druk met schoolwerk en redden ze zich prima, af en toe komt de verveling best even op de hoek kijken. Daarbij vraag ik soms ook even of ze alsjeblieft even samen iets willen gaan doen, omdat ik aan het werk moet. De jongste kan zich uren vermaken met springen op de trampoline in de achtertuin. En de oudste leest het liefst de hele dag Donald Ducks. Toch zijn er ook momenten dat ze zich vervelen. En dat is niet vreemd. Kinderen moeten zich veel meer zelf vermaken dan anders, met het schoolwerk zijn ze eerder klaar dan de uren die ze op school doorbrengen en ook voor jong kinderen is het ook lastig om af en toe bezig te blijven.

1001 concepten brengt 101 activiteiten

De hulp tegen verveling is er nu! 1001 Concepten brengt Corona Proof activiteiten samen op de website: 1001activiteiten.nl. In samenwerking met hun partners, die in normale tijden ook zorgen voor unieke uitjes voor elke groep, lanceert 1001 Concepten nu Corona Proof uitjes. Het is een verzameling van meer dan 50 activiteiten die online of thuis met het gezin gedaan kunnen worden, volledig volgens de richtlijnen van het RIVM!

Corona proof uitjes

Arno Lakerveld (1001activiteiten.nl) deed een noodoproep op LinkedIn, met de vraag aan particulieren en bedrijven om uitjes na 1 juni niet meteen te annuleren. Omdat hij zelf ook wat wilde doen om de evenementenbranche te helpen, maakte hij een speciale pagina met meer dan 50 uitjes op zijn website 1001activietiten.nl. om deze tijd door te komen. Hierop kunnen alle partners kosteloos de Corona Proof activiteiten die ze hebben ontwikkeld plaatsen. 

Welke activiteiten kan je verwachten?

Je hoeft je helemaal niet te vervelen tijdens deze Corona tijd. We kunnen genoeg doen, alleen of samen met ons gezin, familie en vrienden. Denk aan activiteiten als een online Escape Room, een quiz of spel dat je online met je vrienden, familie of collega’s kunt spelen en online workshops! Ook zijn er spellen die je al vanaf 2 personen kunt spelen. Ideaal voor alle stellen, gezinnen en huisgenoten die nu samen in quarantaine zitten.

Er zijn Corona Proof uitjes in veel verschillende thema’s:

 • Originele spelconcepten 
 • Online Escape Room
 • Diverse Quizzen
 • DIY creatieve pakketten
 • Workshops met online begeleiding

Activiteiten voor als de kinderen zich vervelen

Maar naast activiteiten voor volwassenen hebben ze nu ook Corona Proof activiteiten voor kinderen. Hierbij kan je denken aan:

 • Pubquiz voor het gezin
 • Het quarantaine bordspel
 • Ga erop uit in eigen huis
 • Luchtkussen in de tuin
 • Aan de slag met mozaïek
 • Escape the box kids

Betaalde spelletjes

Voor de spelletjes betaal je een bepaald bedrag, dit staat allemaal aangegeven op de site. Je kan spellen thuis gestuurd krijgen of online een spel spelen. Ook kan je per provincie kijken welke Corona Proof uitjes er in de buurt georganiseerd worden die je dan weer binnen of in de achtertuin kan doen. Kinderen hoeven zich niet meer te vervelen met deze corona proof activiteiten. Voor iedereen die de puzzels, boeken, games en Netflix inmiddels wel gezien heeft en iets origineels wil doen.

Meer artikelen voor deze Lockdown tijd

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

 1. zegt:

  Fantastisch initiatief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept