Escape Room
Gezelschapsspellen

Review: Escape Room The Game, Jumanji. Family Edition

Tijdens de verkiezing Speelgoed van het Jaar kregen we een aantal spelletjes mee om thuis te reviewen. Een van dit spel is Escape Room The Game, Jumanji. Family Edition. Wat wij van dit spel vonden en konden we ontsnappen? Je leest het hier.

Gezelschapsspel voor het hele gezin

Wij vinden het heel leuk om in het weekend een spel te doen met zijn vieren. Tijdens de verkiezing Speelgoed van het jaar, kregen we drie spellen mee. Menara, Escape Room The Game, Jumanji en Escape Room voor twee personen. Eerder verscheen er al een review over het spel Menara en vandaag neem ik jullie mee in het Escape Room The game, Jumani Spel. Een gezelschapsspel voor het gezin.

Lees ook: Menara, het behendigheidsspel voor jong en oud.

Escape Room The Game Jumanji Familie Editie

Je voelt de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer! In deze allereerste familie editie (10+) van Escape Room The Game moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Deze Jumanji editie bevat 3 spannende avonturen geheel passend in het Jumanji thema. Het spel is volledig Nederlandstalig.

In het spel zitten:

  • Een Chrono Meter, hier heb je 3 AA batterijen voor nodig.
  • Hint Card Decoder om de hint kaartjes mee te lezen.
  • 16 sleutels
  • 3×8 hintkaarten
  • 3 avonturen: 1. De drummende kast. 2. De zoektocht naar Jesse. 3. Verbreek de vloek.
Escape Room family edition

Escape Room, een race tegen de klok

Het is altijd een race tegen de klok met Escape Room The Game; je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. De Chrono Decoder telt af, zorgt voor de juiste sfeer en geeft aan wanneer je hints mag gebruiken. In dit spel win je samen of verlies je samen. Alle spelers moeten het beste uit zichzelf halen. Om raadsels en puzzels op tijd te kunnen oplossen, is samenwerken de sleutel tot succes. Als je nog nooit een Escape Room hebt gespeeld, bereid je dan voor op een compleet nieuwe ervaring. Onvoorstelbaar hoe snel een uur voorbijgaat in het heetst van de strijd…

Escape Room family edition

Een familie spel

De Escape Room The Game spellen zijn normaal gesproken bedoeld voor 16+, maar deze Jumanji Family Edition kan gespeeld worden vanaf 10 jaar. Verder is het principe hetzelfde, elk avontuur duurt een uur en hierin moet je codes zien te vinden om te ‘ontsnappen’. Deze codes voer je in op de Chrono Decoder door middel van sleutels. De drie mysteries lopen qua verhaallijn in elkaar over en vormen samen dus een compleet Jumanji avontuur. 

Review: Escape Room The Game

Op zaterdag middag gingen we er echt voor zitten. Ik heb eerst de handleiding goed doorgelezen en moet zeggen dat dit allemaal erg duidelijk was. Wij kozen (logisch) voor het eerste spel: De drummende kast. Nadat we het eerste avontuur hadden gelezen, hebben we de Chrono Decoder aangezet en begonnen met het spel. Het was eerst even zoeken, naar waar we moesten beginnen. Maar door goed te kijken, samen te werken, aantekeningen te maken en te overleggen hadden we vrij snel de eerste code. De hint kaarten hadden we wel nodig. Vervolgens lazen we het tweede verhaal en gingen verder, hier zaten we toch even moeilijk te doen. Het was echt puzzelen en heel goed lezen en kijken. Voor het laatste verhaal hadden we nog maar tien minuten en wisten we dat het moeilijk zou worden. Uiteindelijk waren de 60 minuten voorbij en loopt de tijd weer op, we hadden er 5 minuten extra voor nodig om er uit te komen.

Escape Room family edition

Alsof je in een Escape Room was

Tijdens het spel was het net of we echt in een Escape Room zaten, deze Family Edition is echt voor het hele gezin. Nadat we klaar waren, hebben we verschillende keren tegen elkaar gezegd, ‘wat was dit leuk!’ Escape Room The Game, Family Edition is echt een aanrader.

Een extra escape

Kom je nu niet uit het spel, dan kan je de op de hints kaarten de codes zien, zo hoef je niet er in te blijven hangen, maar kan je door. Dit is natuurlijk wel de allerlaatste oplossing. Ook zou je het spel nog eens door anderen laten spelen. De voorwerpen op papier die je gebruikt heb kan je uitprinten via de site. Jij kent de oplossing dan wel, maar anderen natuurlijk nog niet.

Nog een super leuk spel genomineerd voor verkiezing Speelgoed van het jaar is Atlantis Escape.

Benieuwd geworden, kijk hier voor dit spel

Lees ook: MicroMacro: Crime City.

Lees ook: Een dagje Amersfoort met Escape Room.

foto’s lodiblogt/ speelgoedvanhetjaar

18 thoughts on “Review: Escape Room The Game, Jumanji. Family Edition”

  1. Goh, wat leuk dat zoiets ook in een spelvariant is! Ik heb vorig jaar voor het eerst in het echt een Escape room gedaan en vond het erg leuk om te doen, maar dit is zeker leuk om op een zaterdagavond een keer met vrienden te spelen.

  2. Ik ken de films niet, maar wel een origineel spel en ik hou van escape rooms. Ik zit te denken om voor sinterklaas een bordspel te vragen en ik neigde naar de officiële versie van Cluedo, maar dit is ook wel heel leuk hoor. Het wordt me lastig gemaakt rond sinterklaas in de bloggerswereld haha 😉

  3. Wat een leuk spelletje! Ik hou ik wel van. Ik ga eens kijken wat ze voor volwassen hebben want mijn dochters zouden dit echt leuk vinden!

  4. Hint, hint, misschien is dit iets voor de Sint? Ik denk dat dat best zou kunnen. Eigenlijk heb ik niet zoveel met spelletjes, maar kijken hoe het werkt doe ik wel graag. Deze escape room werkt echt op het logisch denken en dat is soms nog niet zo best ontwikkeld haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.