Review: Escape Room The Game, Jumanji. Family Edition

Escape Room

Tijdens de verkiezing Speelgoed van het Jaar kregen we een aantal spelletjes mee om thuis te reviewen. Een van dit spel is Escape Room The Game, Jumanji. Family Edition. Wat wij van dit spel vonden en konden we ontsnappen? Je leest het hier.

Gezelschapsspel voor het hele gezin

Wij vinden het heel leuk om in het weekend een spel te doen met zijn vieren. Tijdens de verkiezing Speelgoed van het jaar, kregen we drie spellen mee. Menara, Escape Room The Game, Jumanji en Escape Room voor twee personen. Eerder verscheen er al een review over het spel Menara en vandaag neem ik jullie mee in het Escape Room The game, Jumani Spel. Een gezelschapsspel voor het gezin.

Lees ook: Menara, het behendigheidsspel voor jong en oud.

Escape Room The Game Jumanji Familie Editie

Je voelt de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer! In deze allereerste familie editie (10+) van Escape Room The Game moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Deze Jumanji editie bevat 3 spannende avonturen geheel passend in het Jumanji thema. Het spel is volledig Nederlandstalig.

In het spel zitten:

 • Een Chrono Meter, hier heb je 3 AA batterijen voor nodig.
 • Hint Card Decoder om de hint kaartjes mee te lezen.
 • 16 sleutels
 • 3×8 hintkaarten
 • 3 avonturen: 1. De drummende kast. 2. De zoektocht naar Jesse. 3. Verbreek de vloek.
Escape Room family edition

Escape Room, een race tegen de klok

Het is altijd een race tegen de klok met Escape Room The Game; je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. De Chrono Decoder telt af, zorgt voor de juiste sfeer en geeft aan wanneer je hints mag gebruiken. In dit spel win je samen of verlies je samen. Alle spelers moeten het beste uit zichzelf halen. Om raadsels en puzzels op tijd te kunnen oplossen, is samenwerken de sleutel tot succes. Als je nog nooit een Escape Room hebt gespeeld, bereid je dan voor op een compleet nieuwe ervaring. Onvoorstelbaar hoe snel een uur voorbijgaat in het heetst van de strijd…

Escape Room family edition

Een familie spel

De Escape Room The Game spellen zijn normaal gesproken bedoeld voor 16+, maar deze Jumanji Family Edition kan gespeeld worden vanaf 10 jaar. Verder is het principe hetzelfde, elk avontuur duurt een uur en hierin moet je codes zien te vinden om te ‘ontsnappen’. Deze codes voer je in op de Chrono Decoder door middel van sleutels. De drie mysteries lopen qua verhaallijn in elkaar over en vormen samen dus een compleet Jumanji avontuur. 

Review: Escape Room The Game

Op zaterdag middag gingen we er echt voor zitten. Ik heb eerst de handleiding goed doorgelezen en moet zeggen dat dit allemaal erg duidelijk was. Wij kozen (logisch) voor het eerste spel: De drummende kast. Nadat we het eerste avontuur hadden gelezen, hebben we de Chrono Decoder aangezet en begonnen met het spel. Het was eerst even zoeken, naar waar we moesten beginnen. Maar door goed te kijken, samen te werken, aantekeningen te maken en te overleggen hadden we vrij snel de eerste code. De hint kaarten hadden we wel nodig. Vervolgens lazen we het tweede verhaal en gingen verder, hier zaten we toch even moeilijk te doen. Het was echt puzzelen en heel goed lezen en kijken. Voor het laatste verhaal hadden we nog maar tien minuten en wisten we dat het moeilijk zou worden. Uiteindelijk waren de 60 minuten voorbij en loopt de tijd weer op, we hadden er 5 minuten extra voor nodig om er uit te komen.

Escape Room family edition

Alsof je in een Escape Room was

Tijdens het spel was het net of we echt in een Escape Room zaten, deze Family Edition is echt voor het hele gezin. Nadat we klaar waren, hebben we verschillende keren tegen elkaar gezegd, ‘wat was dit leuk!’ Escape Room The Game, Family Edition is echt een aanrader.

Een extra escape

Kom je nu niet uit het spel, dan kan je de op de hints kaarten de codes zien, zo hoef je niet er in te blijven hangen, maar kan je door. Dit is natuurlijk wel de allerlaatste oplossing. Ook zou je het spel nog eens door anderen laten spelen. De voorwerpen op papier die je gebruikt heb kan je uitprinten via de site. Jij kent de oplossing dan wel, maar anderen natuurlijk nog niet.

Nog een super leuk spel genomineerd voor verkiezing Speelgoed van het jaar is Atlantis Escape.

Benieuwd geworden, kijk hier voor dit spel

Lees ook: MicroMacro: Crime City.

Lees ook: Een dagje Amersfoort met Escape Room.

foto’s lodiblogt/ speelgoedvanhetjaar

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

16 reacties

 1. zegt:

  Klinkt heel goed! Ook leuk om eens met elkaar te spelen in plaats van tegen elkaar.

 2. zegt:

  ziet er geinig uit!! altijd leuk voor een familie avondje

 3. zegt:

  Goh, wat leuk dat zoiets ook in een spelvariant is! Ik heb vorig jaar voor het eerst in het echt een Escape room gedaan en vond het erg leuk om te doen, maar dit is zeker leuk om op een zaterdagavond een keer met vrienden te spelen.

 4. Ik ken de films niet, maar wel een origineel spel en ik hou van escape rooms. Ik zit te denken om voor sinterklaas een bordspel te vragen en ik neigde naar de officiële versie van Cluedo, maar dit is ook wel heel leuk hoor. Het wordt me lastig gemaakt rond sinterklaas in de bloggerswereld haha 😉

 5. Ik heb dit spel voorbij zien komen in verschillende varianten. En ik wil er echt eentje aanschaffen, lijkt me zo leuk.

 6. Ik vind het zo leuk dat jullie als gezin spelletjes spelen zeg. En dat de kinderen dat ook wel willen!

 7. ingrid zegt:

  wat super leuk. onze meiden zij helaas nog iets te jong

 8. zegt:

  Wij hebben meerdere escape room uitbreiding gekocht en blijft keer op keer heel spannend

 9. zegt:

  Ik heb nog nooit een escaperoom spel gespeeld in het echt. Dit lijkt me iets leuker

 10. Juliette zegt:

  Wat een leuk spelletje! Ik hou ik wel van. Ik ga eens kijken wat ze voor volwassen hebben want mijn dochters zouden dit echt leuk vinden!

 11. monique zegt:

  De films ken ik niet maar ben wel erg benieuwd naar dit spel! thanks voor de tip!

 12. Hint, hint, misschien is dit iets voor de Sint? Ik denk dat dat best zou kunnen. Eigenlijk heb ik niet zoveel met spelletjes, maar kijken hoe het werkt doe ik wel graag. Deze escape room werkt echt op het logisch denken en dat is soms nog niet zo best ontwikkeld haha

 13. Ik ben dol op spelletjes en escape rooms dus deze staat al enige tijd op mijn wensenlijst, nu al helemaal!

 14. Wat een toffe manier om zo een spel te spelen zeg.

 15. ik hou wel van dit soort spelen! misschien toch is een briefje schrijven naar de sint hahaa 🙂

 16. zegt:

  Ik ben gek op spelletjes. Het lijkt me een gave spel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept