Review: Menara, het behendigheidsspel voor jong en oud

Samen een spelletje doen, dat doen we hier thuis graag. Omdat we dit veel doen, is het leuk om af en toe nieuwe spelletjes uit te mogen proberen. Wij speelden het spel Menara inlaten graag weten wat we er van vinden.

Steeds meer samenspelen

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik merk dat er steeds vaker spelletjes zijn waar we samen werken tegen het spel in plaats van tegen elkaar. Winnen of verliezen doe je in het spel Manera niet alleen, maar met zijn allen. Op zondags spelen wij graag gezelschapsspellen en ondertussen hebben we een aardige verzameling bij elkaar verzameld. Tijdens de verkiezing speelgoed van het jaar, leerde wij het spel Menara al kennen en vonden het super leuk dat we deze mee naar huis kregen om deze thuis met zijn allen te gaan spelen en te testen.

Menara

Menara is Maleisisch voor tempeltoren. En om deze tempeltoren gaat het in dit spel. Menara is een bordspel waarbij men samen moet werken om een tempel met een bepaald aantal verdiepingen te bouwen met behulp van pilaren en stukken speelvloer.

Hoe gaat het spel?

In eerste instantie had ik best even moeite met het lezen van de instructies van Menara. Ik merkte dat ik hier rustig voor moest gaan zitten. Maar toen we eenmaal bezig waren, ging het spel eigenlijk vanzelf. Eerst zet je alles neer. Zet 6 pilaren in het kamp en drie tempelvloeren op tafel. Van hieruit ga je bouwen. Afhankelijk van de hoeveelheid spelers, moet de tempel hogen worden, al wordt dit ook verhoogd wanneer je een ronde geen pilaren neer kan zetten. Elke buurt pak je een kaart van de stapel, je mag zelf kiezen uit blauw, geel en rood. Waarbij blauw het makkelijkste is en rood het moeilijkste. Je moet dus elke keer goed nadenken welke keuze je maakt, maar dit ook met elkaar overleggen. De kaart die je pakt, geeft jouw de opdracht die je uit moet voeren. Behendigheid, strategisch inzicht en een goede samenwerking zijn belangrijk bij dit spel.

Menara

Het spel is afgelopen wanneer het vereiste niveau is behaald, dan heb je met zijn allen gewonnen. Of wanneer de toren omvalt of er geen pilaren meer zijn, dan heb je verloren van het spel. Menara is echt een behendigheidsspel voor jong en oud.

Enthousiast over Menara

Wij zijn helemaal enthousiast over Menara. Het is een super leuk gezelschapspel, die je zowel alleen kan spelen of tot vier personen. Het spel duurt niet heel lang. Dat vind ik zelf dan weer fijn, omdat we het juist leuk vinden meerder spellen te spelen in het weekend. De instructies zijn heel duidelijk, al moest ik de eerste keer even heel goed lezen. Wanneer je het een keer door hebt gelezen, heb je het spel ook door. Het leuke vonden wij het samenwerken, je moet naar het advies van andere luisteren, tips geven, overleggen. Maar ook samen bekijken of je voor een smalle toren ( die eerder omvalt maar minder pilaren kost) gaat of een breder toren.

Menara
Menara

Wij vinden Menara echt super leuk en snappen helemaal waarom deze genomineerd is voor het speelgoed van het jaar. Net als Atlantis Escape van Smartgames trouwens.

Doen jullie veel gezelschapspellen thuis?

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

14 reacties

 1. zegt:

  Wat een leuk spel! Ik zou bij dit soort spellen keihard falen, maar doordat je moet samenwerken, zou ik er in dit geval een hoop nieuwe inzichten door krijgen.

 2. Wat een leuk spel! Wij spelen ook graag spelletjes.

 3. Wat een super leuk spel! volgens mij echt een ideaal spel om met het gezin te doen vooral het samenwerken klinkt erg goed.

 4. Anja zegt:

  Wat een leuk spel en wat leuk dat je samen moet werken. Dat soort spelletjes zijn voor kinderen veel leuker dan tegen elkaar spelen. Hier spelen we vooral Rummikub en Yahtzee

 5. zegt:

  wij zijn saai hier in huis want wij houden niet van spelletjes haha dus deze skip ik even 😉

 6. Ik vind het bijzonder dat er meer samengewerkt wordt in spellen dan tegen elkaar. Zou dat te maken hebben met de tijdsgeest?

 7. Wat een tof idee om van een behendigheidsactiviteit een bordspel te maken. Lijkt me vooral leuk in een gezin met wat kleinere kinderen.

 8. Jouvence zegt:

  Dit lijkt me een erg leuk spel! Zelf spelen we hier regelmatig met vrienden party&co, UNO, of Triviant.

 9. Frederique zegt:

  Klinkt erg leuk inderdaad. Ik vind het ook fijn wanneer een spel niet te lang is want dan kan het ook tussen de bedrijven door.

 10. Wat leuk dat jullie zo veel spellen spelen. Wij doen dat eigenlijk alleen op vakantie. Dit ziet er leuk uit!

 11. Je hebt inderdaad gelijk dat spellen steeds vaker tussen mensen en ‘het spel’ gaat. Winnen met elkaar is natuurlijk ook leuker.

 12. zegt:

  Wat superleuk speelgoed. Gezellig met familieleden te doen.

 13. Wat lijkt me dit een leuk spel, en helemaal omdat je niet alleen tegen elkaar moet strijden, maar ook moet samenwerken.

 14. ingrid zegt:

  dit lijkt me super leuk. lekker spelen als het buiten regent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept