Stem je mee voor de verkiezing: Speelgoed van het jaar

Verkiezing Speelgoed van het jaar 2020- de genomineerden

Sinds afgelopen woensdag kunnen we allemaal weer stemmen op het speelgoed van het jaar. Op de site is per leeftijdsgroepen aangegeven welk speelgoed genomineerd is en wij- de ouders- maar ook onze kinderen mogen weer stemmen. Welk speelgoed er genomineerd is lees je hier.

Speelgoed van het jaar

Ook dit jaar organiseert De Stichting SpeelGoed Nederland de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Ze willen ook deze keer veel aandacht voor goed spelen. Dat is een van de belangrijkste redenen om de verkiezing speelgoed opnieuw in 2019 te organiseren. Op 11 september, toen de website openging om te stemmen waren wij aanwezig bij de influencers dag. De jongens mochten al het speelgoed, dat genomineerd is uitproberen en natuurlijk ook zelf stemmen.

Categorieën waaruit je kan kiezen

Er zijn zeven groepen genomineerd en in elke groep worden winnaars gekozen. De groepen en het speelgoed die genomineerd is zijn:

Bij het uitzoeken van het speelgoed van het jaar wordt rekening gehouden met:

Iedere leeftijd zijn eigen speelgoed

Ieder jaar wordt de Verkiezing Speelgoed van het Jaar gehouden vooral om spelen onder de aandacht te brengen en het belang daar van.

Belangrijke kenmerken van goed speelgoed:

  • prikkelt de fantasie
  • stimuleert vaardigheden
  • sluit aan op de belangstelling
  • is met zorg gemaakt
  • heeft een goede prijs ten opzichte van de kwaliteit
  • zorgt voor een prettige tijdsbesteding

Twee leeftijdsgroepen uitgelicht

Hieronder plaats ik twee leeftijdsgroepen die genomineerd zijn, dit is het speelgoed waar mijn kinderen van 11 en 9 meteen heen gingen om mee te spelen. Wat is hun favoriet en waar hebben ze op gestemd?

Genomineerd in de 8&9 jarigen groep

LEGO Hidden Side De Newbury Spookschool

Durf jij de verborgen kant van Newbury High te bezoeken? Download de LEGO® Hidden Side™ app en richt je telefoon op de school om deze tot leven te laten komen. Ontdek wat er in de app gebeurt wanneer je met het model speelt. Dit LEGO pakket was meteen zwaar favoriet bij de jongens. Ze mochten met de app proberen en vonden dit helemaal geweldig.

NERF Fortnite AR-L – Blaster

De NERF Fortnite AR-L blaster is geïnspireerd op de blaster die wordt gebruikt in Fortnite; hij heeft dezelfde look en kleuren als de blaster in de populaire videogame! Speel Fortnite in het echt met deze gemotoriseerde NERF Fortnite AR-L blaster.

Schakel de motor in met de versnellingsknop en haal de trekker over om 1 dart te schieten. De blaster wordt geleverd met een clip voor 10 darts en 20 officiële NERF Fortnite Elite darts. Zo kun je de clip met volledig laden met 10 clips en heb je 10 reservedarts om te herladen. Klap de 2 vizieren aan de bovenkant van de blaster omhoog om nauwkeurig te richten. 

De Schatzoekers van de Kuala-archipel

Adventure By Book: De Schatzoekers van de Kuala-archipel – Breinbreker Ga op schattenjacht in dit innovatieve avonturenspel in stripvorm. Alle spelers kiezen een karakter, krijgen hun eigen unieke stripboek en werken samen om alle schatten van Kuala op te sporen. Jullie keuzes, jullie verhaal!

Atlantis Escape

Atlantis Escape. Ontsnap… voor het te laat is! Kan jij vluchten van Atlantis voordat deze mythische stad voor eeuwig onderwater verdwijnt? Zoek de kortste weg van bij de hoogste toren tot aan de haven, waar een schip op jou ligt te wachten om je in veiligheid te brengen. Hoeveel treden nog voor je er bent? Zal je er nog op tijd geraken? Atlantis Escape is een compact puzzelspel voor kinderen vanaf 7 jaar met 60 3D-opdrachten, handig om overal mee te nemen.

Grote burcht van de Novelmore ridder

PLAYMOBIL Grote burcht van de Novelmore ridders. PLAYMOBIL®’s nieuwe ridderwereld verrast met creatieve wapens, geavanceerde verdedigingssystemen en originele personages. De PLAYMOBIL®-klassieker in een geniaal nieuw design garandeert vele uren plezier.
Het grote kasteel van Novelmore is uitgerust met een mechanische kasteelpoort met geïntegreerde katapult, ballista, lift en steenkogelgoten. Een valdeur brengt indringers rechtstreeks naar de kelderruimte. De set bevat vier Novelmore personages waaronder Koning John, Prins Arwynn en Dario Da Vanci, een paard, een wolf en tal van andere ridderaccessoires.

10&11 jaar

De kwakzalvers van Kakelenburg

De Kwakzalvers van Kakelenburg Bordspel: Eenmaal per jaar komen in Kakelenburg de beste wonderdoktoren en beunhazen samen om drankjes tegen zweetvoeten, heimwee, de hik en liefdesverdriet te brouwen. Iedere kwakzalver kookt hier echter zijn eigen soep. Iedere speler trekt zolang ingrediënten uit zijn eigen, in de loop van het spel zelf samengestelde, voorraadbuidel totdat hij denkt dat zijn drank perfect is. Maar pas op: een paar knalerwten en de hele drank ontploft. Het is dus beter om op tijd te stoppen en een kleinere portie te koken om zo met de opbrengst ervan kostbare ingrediënten aan te schaffen. Zo vult de voorraadbuidel zich met steeds meer nuttige ingrediënten, waardoor de volgende drank wellicht nog beter wordt en meer punten oplevert. In dit spel met meer dan 2000 combinatiemogelijkheden wordt het beproefde deckbuildingssysteem gecombineerd met het populaire “push your luck”-mechanisme.

Menara

Menara is een coöperatief bouwspel Bouw gezamenlijk een tempel op basis van bouwtekeningen van verschillende moeilijkheidsgradaties. Om beurten kies je er één, die je volledig moet uitvoeren. Lukt dat namelijk niet, dan moet de tempel een bouwlaag hoger worden. De bouwtekeningen geven bijvoorbeeld aan hoeveel pilaren er op één of meer tempelvloeren moeten worden gezet of dat er een bepaald aantal pilaren moet worden verplaatst. Omdat pilaren uitsluitend op velden van dezelfde kleur mogen worden gezet, is dat allemaal lastiger dan het lijkt. Staat de tempel aan het einde van het spel nog overeind en heeft hij het juiste aantal bouwlagen, dan winnen de spelers gezamenlijk. Stort de tempel echter voortijdig in, dan is het project mislukt. Menara is een spel voor het hele gezin, waarin zowel tactiek als behendigheid een grote rol speelt.

Pictionary Air

Pictionary air Pak een kaart met aanwijzingen en de Pictionary Air™ pen, en ga tekenen! Je team probeert de aanwijzing te raden terwijl jij in de lucht tekent. De Pictionary Air™ app (verkrijgbaar voor iOS- en Android-apparaten) laat zien wat je tekent, dus houd de verlichte punt van de Pictionary Air™ pen altijd naar de camera van het smart apparaat gericht. Je score wordt bijgehouden in de app, zodat je altijd kunt zien hoe je team ervoor staat. Help je teamgenoten bij het raden door hints te geven. Als je bijvoorbeeld een ballon tekent, doe dan net alsof je het touwtje vasthoudt! En als je een hoed tekent, teken die dan zo dat het lijkt of je de hoed op je hoofd heb

Slide Quest

Slide Quest is een fantastisch bordspel waarbij je probeert om de ridder te helpen om het einde van elke kaart te bereiken en daarbij valstrikken en obstakels te vermijden. Gebruik de hendels (die je aan de doos vastmaakt) om de ridder te laten schuiven, maar let op: er zijn diverse hindernissen, bewakers en een schurk die jouw weg moeilijk maken en jouw levensteller laten dalen… Er zijn in totaal 20 kaarten (4 verschillende werelden met elk 5 kaarten) die je kunt spelen: om het spel te winnen probeer je de ridder veilig en succesvol door een wereld van 5 kaarten (bij een kleine queeste) of de volledige 20 kaarten (grote queeste) te loodsen en het koninkrijk te redden. De moeilijkheidsgraad wordt hoger naarmate je van de ene naar de andere wereld gaat. Als je levensteller echter op nul komt, dan verlies je het spel.

Escape Room The Game: Jumanji Family Edition

Escape room te game Voel de spanning van een Escape Room in je eigen huiskamer! In deze allereerste familie editie (10+) van Escape Room The Game moet je samenwerken om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Deze Jumanji editie bevat 3 spannende avonturen geheel passend in het Jumanji thema. Het spel is volledig Nederlandstalig.

Het is altijd een race tegen de klok; je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. De Chrono Decoder telt af, zorgt voor de juiste sfeer en geeft aan wanneer je hints mag gebruiken. In dit spel win je samen of verlies je samen. Alle spelers moeten het beste uit zichzelf halen. Om raadsels en puzzels op tijd te kunnen oplossen, is samenwerken de sleutel tot succes. Als je nog nooit een Escape Room hebt gespeeld, bereid je dan voor op een compleet nieuwe ervaring. Onvoorstelbaar hoe snel een uur voorbijgaat in het heetst van de strijd…

Stem nu mee: speelgoed van het jaar

Vanaf 11 september tot 3 november kan iedereen mee stemmen voor het speelgoed van het jaar. Ook kunnen kinderen een tekening downloaden van de site en deze inkleuren. De winnaar per leeftijdsgroep maakt kans op het genomineerde speelgoed.

Influencer dag Verkiezing Speelgoed van het jaar

Tijdens de influencer dag verkiezing speelgoed van het jaar, kregen we uitleg over waarom spelen voor kinderen zo belangrijk is en hoe het genomineerde speelgoed gekozen is. Daarnaast kon je uitleg krijgen over al het speelgoed en konden de kinderen overal mee spelen. Als eerst liepen mijn jongens naar de LEGO spookschool. Ze vonden het fantastisch om met de app op de telefoon alles tot leven te laten komen. Ook vonden ze het spel Slide Quest erg leuk om te doen, een spel waar het gaat om samenwerken. Zelf was is erg te spreken over het spel De Schatzoekers van de Kuala-archipel, een interactief spel voor kinderen waarbij ze avonturen beleven en zelf de uitkomst kiezen.

Speelgoed die genomineerd zijn voor speelgoed van het jaar herken je in de winkel en Online aan de sticker.

Ondertussen zijn de winnaars bekend: Lees hier alles over de winnaars

foto’s lodiblogt/speelgoed van het jaar

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. zegt:

    Superleuk, deze verkiezing. Ik wist helemaal niet dat het bestond, maar wat een mooie manier om het belang van spelen onder de aandacht te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept