Winnaars verkiezing Speelgoed van het jaar #cadeautips

Je hebt het vast voorbij zien komen. De verkiezing speelgoed van het jaar. Dit jaar kozen meer dan 9.000 stemmers de verrassende winnaars in verschillende categorieën! Gisteren werden de winnaars bekend gemaakt. En wij waren er bij.

Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Gistermiddag was het zover, de winnaars van de verkiezing Speelgoed van het jaar werden bekend gemaakt. In September waren we aanwezig bij de influencersdag verkiezing Speelgoed van het jaar. We hebben toen een aantal gezelschapspellen mogen reviewen. Spellen als Menara en Escape Room The Game: Jumanji, die ook genomineerd waren voor Speelgoed van het jaar.

Het stemmen

Er is veel reclame gemaakt voor de verkiezing, ook ik deed hier aan mee. En ik denk mede door de grote aandacht hier aan, dat deze keer ontzettend veel mensen gestemd hebben. Er waren dit jaar namelijk meer dan 9.000 stemmers die hun stem online hadden ingediend. Chazia Mourali maakte in een zaal in het Nemo Science Museum in Amsterdam de winnaars bekend van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar. Maar voordat dit begon, mochten we eerst het museum bezoeken.

Winnaars

Voor dat de winnaars bekend werden

In het Nemo Science Museum, deden we onder andere proefjes, keken bij een kettingreactie en konden een meteoriet aanraken. Hierna mochten de jongens spelen met al het genomineerde speelgoed. Alles stond uitgestald en Lego en Playmobil, was bij de jongens favoriet. Ook werd de oudste nog geïnterviewd met de vraag wat hij nu het mooiste speelgoed vond.

Winnaars
Winnaars

Geluid en speelgoed

Ondertussen zaten wij in de zaal waar Chazia Mourali sprak met Ger Ramakers (Kinder- en Jeugdpsycholoog) over geluid in speelgoed. Geluid kan het spelen namelijk spannender maken, het helpt bij “oorzaak en gevolg” ontdekken en vrolijke liedjes en deuntjes dragen bij aan een prettig gevoel tijdens het spelen. De conclusie van Ger Ramakers was: het gebruik van geluiden en spraak in speelgoed kan allerlei aspecten van de ontwikkeling van kinderen bevorderen. Belangrijkste blijft dat geluid het speelplezier verhoogt. En geluid mochten ook de kinderen maken, toen zij bij de bekendmaking van de winnaars bij ons kwamen zitten.

Over Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Ieder jaar nomineert een vakjury in meerdere leeftijdscategorieën speelgoed en spellen. De vakjury bestaat uit een vertegenwoordiging van verschillende disciplines, journalisten, speelgoedinkopers en –detaillisten, spellendeskundigen, bloggers, een pedagoog en een ontwikkelingspsycholoog. Alle artikelen die door de vakjury worden gekozen zijn allemaal voorzien van het logo: “Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2019”. Meer informatie over de verkiezing en de artikelen is te vinden op www.speelgoedvanhetjaar.nl. En hier lees je alles over de trends op speelgoedgebied

De winnaars in de verschillende categorieën

0 t/m 3 jaar

4 en 5 jaar

6 en 7 jaar

8 en 9 jaar

10 en 11 jaar

12 t/m 17 jaar

18 plus

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept