Malmedy, ideaal voor een weekendje weg

Tips voor een weekendje Malmedy, België

Wandelen in Malmedy, België. Ideaal voor een weekendje weg en nog dicht bij huis ook. Ik ken deze plaats wel van vroeger, maar wat kan je hier allemaal doen?

Wandelen in België

We komen vaak in België. Nu is het vaak om te klimmen, maar vroeger wandelden mijn ouders en ik hier heel veel. Plaatsen als Stavelot, Spa en Malmedy ken ik dan ook allemaal van naam van vroeger. De laatste jaren zijn we in de herfstvakantie vaak klimmen in Frankrijk of Italië. Maar de zomervakantie is naar ons idee pas achter de rug. En dus bleven we deze herfstvakantie thuis.

We vermaken ons prima thuis

Nou vermaken we ons prima thuis en even helemaal niks doen is ook best lekker. We zijn een dagje naar Samcity in Hoorn geweest, Hier gingen de jongens trampoline springen met de kinderen van vriendinnen van mij en konden wij ondertussen bijkletsen. Ook gingen we een dagje naar een subtropisch zwembad en terwijl de jongens aan het zwemmen waren kon ik even vooruit bloggen.

Een weekendje Malmedy

De man werkte gewoon deze week, maar toch hadden we het idee dat we eigenlijk nog wel een weekendje weg wilden gaan. Op dinsdagavond besloten we dan ook om online te kijken en kwamen uit bij een accommodatie in Malmedy. We zochten eigenlijk op een huisje bij een stadje en dicht bij wandelplekken. Verder letten we altijd op de prijs en als er twee slaapkamers zijn, zijn wij al snel tevreden.

Een fantastisch huisje in Malmedy

We boekten een huisje op een vakantiepark. En kwamen na ruim twee en een half uur rijden aan bij Les Terrasses de Malmedy en volgde de aanwijzingen naar onze accommodatie. Hier kregen we de sleutel en kwamen binnen bij een hartstikke leuk huisje. Op het park waren ze duidelijk huisjes aan het renoveren en het zou me niets verbazen als ons huisje ook onlangs gerenoveerd is. Hij was van alle gemakken en technische hoogstandjes voorzien en modern ingericht.

Lees ook: Op deze sites kan je vakantiehuisjes huren.

Les Terrasses de Malmedy

Op loop afstand van Malmedy

Vanaf het vakantiepark liepen we via een stijl pad naar Malmedy. Heen ging naar beneden. Naar boven was een heuse klim, maar langer dan vijfentwintig minuten deden we er op de terugweg niet over. Aangekomen in Malmedy bezochten we het toeristen bureau en kochten een kaart om te wandelen in de omgeving. We liepen een rondje door Malmedy, liepen langs de kathedraal, het gezellige plein en dronken een Belgisch biertje in een kroeg, waarna we nog even een Vlaamse friet aten en weer terug liepen naar onze accommodatie.

Vind hier alle bezienswaardigheden

Het Malmundarium

Nu is Malmedy niet heel groot. De kathedraal en het Malmundarium vallen dan ook meteen op. Het Malmundarium is gevestigd in een eeuwen oud klooster. De huidige gebouwen dateren uit het begin van de 18e eeuw. Het vervult sinds enkele jaren een belangrijke functie voor de stad Malmedy. Zo biedt het Malmundarium onderdak aan verschillende musea en is het de plek kennis te maken met de geschiedenis van de stad en de streek.

Wandelen in de omgeving van Malmedy

Wandelen kan je hier meer dan genoeg. Bij het toeristenbureau hadden we een boekje mee genomen met allemaal wandelingen. Wij kozen er een in de buurt. We reden tot de parkeerplaats in Roberville, een kilometer of 10 bij Malmedy vandaan en hier starte de wandeling. We liepen rond Burcht Reinhardstein een wandeling van 5,5 kilometer. Waarbij we prachtige vergezichten hadden op de omgeving. Blij waren we met onze goede wandelschoenen, want het pad ging aardig omhoog en omlaag. Tijdens de wandeling volgden we de bordjes. Het was vrij druk, duidelijk een populaire wandeling. ’s Avonds aten we in een van de gezellige restaurants die Malmedy rijk is.

wandelen in de omgeving van Malmedy

Wat is er nog meer te doen in Malmedy en de omgeving:

Zondags was het weer een stuk minder mooi en reden we via Stavelot weer naar huis. We gaan zeker terug naar Malmedy en deze omgeving. Het huisje was, zoals ik al aan gaf van alle gemakken voorzien. Er was een heerlijke douche, de bedden lagen prima en in de keuken was alles aanwezig. Zeker een accommodatie om volgende keer weer te boeken en wat kunnen we dannog meer gaan zien en doen?

 • Bij regen kan je een bezoek brengen aan het Museum December 1944 in Stoumont.
 • Of naar Baugnez 44 Historical Center in malmedy. Dit museum gewijd aan de Slag om de Ardennen en aan het bloedbad van Baugnez / Malmedy, stelt een nieuwe museografie voor als ook een scenografie van een adembenemend realisme.
 • Circuit van Spa-Francorchamps. Elke dag van 16 maart tot 14 november vindt er een activiteit plaats op de piste van het Circuit.
 • Plopsa Coo
 • De Gileppe stuwdam in Jalhay waar je kan wandelen.
 • Stavelot met zijn indrukwekkende abdij

Liever een stad bezoeken? Wat dacht je van Antwerpen!

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

13 reacties

 1. zegt:

  Wat is het daar mooi! Ik kende het alleen van naam, als plek waar je fijn kunt fietsen, maar ook voor deze niet-fietser is er dus genoeg te doen.

 2. zegt:

  Wat een goede tip! Leuk om eens een weekendje naar toe te gaan.

 3. Wat ziet het er prachtig uit, dit zet ik zeker op mijn lijstje. Echt prachtig.

 4. zegt:

  Wauw, dat ziet er heerlijk uit! Die gaat zeker op mijn lijstje 😀

 5. Ik vind dat beeld van die drie kinderen zo bij elkaar zo mooi!

 6. Jouvence zegt:

  Ziet er leuk uit en wat een mooi huisje ook om in te verblijven.

 7. zegt:

  Wij komen eigenlijk elk jaar wel in de Ardennen en ook in Malmedy zijn we wel al geweest. De burcht helaas nog niet, maar die willen we zeker nog een keertje gaan bezoeken. Stavelot is inderdaad ook erg leuk, meestal eten we daar als we terugkomen van de Formule 1 race.

 8. Ziet er erg leuk uit!

 9. zegt:

  Ah, wat ziet dit er leuk uit!

 10. Wat een leuk idee om meerdere musea bij een te brengen in het Malmundarium! Kun je denk ik heel mooi rondkijken!

 11. Leuke plek in de Ardennen!

 12. zegt:

  Prachtig! Zeker een goede tip voor onze volgende vakantie:)

  1. zegt:

   Leuk om te lezen, het is een pracht plek, helemaal wanneer je van wandelen en natuur houdt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept