Bezoek Antwerpen- Wat moet je zeker zien en doen

Bezoek Antwerpen. Tips qua eten en drinken en hotel.

Moeten, je moet natuurlijk niets, maar zoek jij nu leuke plekken om te bezoeken in Antwerpen, dan heb ik een aantal tips en ideeën voor jouw om jouw bezoek aan Antwerpen tot een succes te maken. Met een leuke koffie plekje, restaurant met heerlijke burgers en mooi hotel. Bezoek Antwerpen en geniet van een Belgisch biertje en de gezelligheid wat deze stad te bieden heeft.

Bezoek Antwerpen

Een nachtje weg, als gezin. Leuk, maar waar ga je heen? Wij gingen in maart met pubers naar Antwerpen en hebben hier twee heerlijke dagen gehad. We kozen bewust voor een overnachting, al kan je Antwerpen natuurlijk ook prima in een dag bezoeken. Toch wilden wij graag een nachtje blijven, om zo ’s avonds gezellig uit eten te kunnen en vooral geen haast te hebben.

Het hotel op loopafstand van de stad

Zoek jij een hotel op loopafstand van de stad. Dan is daar B&B hotel in Antwerpen Zuid. Dit hotel ligt in een nieuw deel van Antwerpen en is op 2 kilometer loop afstand van de Grote Markt. De auto parkeer je onder het hotel en als deze vol is kan je jouw auto kwijt in de parkeergarage op 300 meter van het hotel. Het hotel is erg mooi en luxe. We hadden met z’n vieren een familie kamer die ruim genoeg was. Je kon de hele dag gratis koffie, thee en warme chocolademelk halen en het ontbijt (tegen betaling) was heerlijk.

Alles op wandelafstand

Hou je van wandelen, dan heb je aan de stad Antwerpen een goede. Hier kan je prima wandelen, dus doe je wandelschoenen aan en loop langs de prachtige gebouwen, door de mooie straatjes en de gezellige buurten. Al wandelend zie je het meest van een stad. Loop zonder kaart, ga gewoon en zie waar de weg je naar toe brengt.

Wat zijn leuke plekken om te bezoeken

 • Natuurlijk de Kathedraal
 • Ga op de foto met het bekende beeld van Nello & Patrasche
 • Drink een drankje op de Grote Markt
 • Bezoek het schilderachtige straatje Vlaeykensgang
 • Wandel langs de waterkant naar De Steen en Lange Wapper
 • Eet een overheerlijke burger bij Ellis aan Leopold de Waelplaats 2
 • Verwonder je in de Plantentuin (Den Botaniek) een botanische tuin midden in de stad.
 • Ga (window) shoppen bij het modekwartier
 • Bezoek ook zeker het Centraal station van Antwerpen, deze is prachtig
 • Drink een kopje koffie bij de plantage aan de Lange Koepoortstraat 22. Dit is een bloemenwinkel, waar je koffie kan drinken in een leuke lieve omgeving. Met muziek maar geen laptops!
 • Dol op Ibiza, bezoek dan Monique Stam aan de Oever 21. Een winkel met vintage interieur, kleurrijke fashion, boho decoratie en exotische planten.
Nello&Patrasche in het centrum van Antwerpen

Heerlijk eten en drinken

Moe van al het wandelen, stop dan af en toe en neem even een pauze, drink een Belgisch biertje op het terras. Ga even zitten op een bankje en kijk om je heen. Antwerpen bezoeken is ook even genieten van de mensen die rondlopen, de prachtige gebouwen en architectuur. Vind je het prima om te wandelen dan is het heerlijk om gewoon rustig door de stad te slenteren en de hotspots van Antwerpen te bezoeken.

De Steen en Lange Wapper aan de waterkant van Antwerpen.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/ affiliate

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept