Wat mag zeker niet ontbreken in je vakantiekoffer

vakantiekoffer, wat mag zeker niet ontbreken.

Heb jij al vakantie plannen gemaakt of ben je misschien al weer geweest? De zomervakantieperiode komt er weer aan, maar ook de lange weekendjes weg. En of je nu lang of kort op pad gaat, gaat reizen of een nachtje weg , je hebt vaak wel dingen die altijd mee gaan in je vakantiekoffer. Wat mag zeker niet ontbreken op jouw vakantie pak lijst?

Je vakantiekoffer inpakken

Of je nu gaat reizen naar het buitenland, een nachtje weg gaat in Nederland of een weekendje Beige aan het plannen bent, de een pakt zijn of haar tas weken van te voren in en de ander doet dit op het laatste moment. Wat voor inpakker jij ook bent, een duidelijke lijst met wat mee te nemen in je vakantiekoffer is helemaal niet verkeerd. Tenslotte wil je niet de helft vergeten. Want ga je naar toeristische bestemmingen dan kan je hier nog wel een badpak of bikini scoren, maar ga je naar de niet toeristische plekken, dan is dit vaak lastiger.

Welke tas of koffer neem je mee

De eerste vraag voor je jouw vakantiekoffer in gaat pakken is wat neem je mee? Hoe lang ga je weg, ga je met het vliegtuig of met de auto, ga je backpacken of naar een vaste bestemming. Als je gaat kamperen dan is een sporttas vaak makkelijk, bij het backpacken kan een rugzak niet ontbreken en ga je vliegen dan is een rolkoffer vaak het makkelijkste.

rolkoffer voor op reis

Lees ook: Vliegen- dit mag mee in je handbagage.

Wat neem je allemaal mee

(Telefoon)opladers en wereldstekkers

Omdat je waarschijnlijk op het laatste moment je telefoon nog even aan het opladen bent, vergeet deze niet in je vakantiekoffer te stoppen. Net als de opladers voor je fototoestel, tablets en meer. vergeet ook zeker niet een wereldstekker, want lang niet in elk land past jouw stekker in het stopcontact.

Wereldstekkers heb je in vele vormen en maten. Kies de juiste stekker.

Boeken of e-reader

Voor mij persoonlijk is vakantietijd, boeken lezen en als er iets niet mag ontbreken in mijn tas dan zijn het boeken. Tegenwoordig neem ik geen bieb boeken meer mee, maar boeken die ik om kan ruilen na het lezen. Steeds vaker zie je op campings of in hotels namelijk van deze plekken waar je boeken kan ruilen.

Lees ook: Boekenlijst voor op vakantie.

Camera

Neem je een camera mee of maak jij foto’s meer met je telefoon? Tegenwoordig kan dit natuurlijk prima. Het voordeel van alleen je telefoon mee nemen is dat dit weer scheelt in je bagage.

Zonnebrand

Vergeet zeker de zonnebrand niet mee te nemen in je vakantiekoffer. Neem gerust een hoger factor mee en smeer goed, ook wanneer je al een kleurtje hebt. Zelf gebruik ik graag een zonnebrand spray, omdat je handen dan niet meteen helemaal onder de zonnebrandcrème zitten en kinderen het ook prima vinden om even met de spray ingesmeerd te worden. Daarnaast neem je natuurlijk je favoriete badpak of bikini mee!

Zonnebril

Een goede zonnebril is zo belangrijk. Niet alleen voor de kinderen, ook voor jou. Zelf ben ik groot fan van Maui Jim zonnebrillen. Maar goed, wat je kiest is heel persoonlijk. Zorg wel dat ze goed UV-beschermend zijn en neem als extra ook een zonnehoed of pet mee.

Goede schoenen

Of je nu een actieve vakantie gaat houden of een rustige vakantie, goede schoenen moeten altijd mee in je vakantiekoffer. Tenslotte weet je van te voren niet wat er misschien allemaal voor mooist te ontdekken is. En bij goede schoenen hoef je echt niet meteen aan zware bergschoenen te denken. Een paar goede wandelschoenen voldoen vaak ook.

Medicijnen en meer

Neem paracetamol mee, maar ook oordruppels, pleisters en zwaluwstaartjes. Niet zo onhandigs dan dat je in een Italiaanse apotheek uit moet leggen dat je zwaluwstaartjes nodig hebt – spreek ik uit ervaring-.

Mocht je nog koffers zoeken kijk dan eens bij Bol.com

Lees ook: Zeilen langs de Kroatische kust- een zomers avontuur.

Ik ga op reis en ik neem mee

Waar dit jaar de reis ook heen gaat, zorg dat je goed voorbereidt op pad gaat en neem al je favorieten mee in je vakantiekoffer.

Lees ook: De badmode trends van 2022.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept