Boekenlijst voor de vakantie- Leestips voor op reis

Boeken tips - Boekenlijst voor de vakantie

De zomervakantie komt er weer aan en voor mij betekent dit altijd, dat ik heel veel ga lezen. Want wil ik ontspannen, dan pak ik een boek. Omdat ik mijn favoriete boekenlijst zeker niet geheim wil houden, hier mijn boekenlijst voor de vakantie.

Lezen als ontspanning

Voor mij persoonlijk is lezen een vorm van ontspannen. Ik knutsel veel, heb een Bullet Journal en teken, maar lezen is echt die ultieme gevoel van rust. Zo kan ik in een weekend ook helemaal onderdompelen in een boek en nu de vakantie er aan zit te komen, kan ik niet wachten om mijn boekenlijst compleet te maken. Maar welke boeken horen nu echt in deze boekenlijst voor de vakantie?

Mijn boekenlijst

Een aantal van deze onderstaande boeken op mijn boekenlijst heb ik al gelezen en wil ik graag meegeven als tip maar er staan er ook zeker nog op die ik zelf wil lezen.

De zeven zussen- Lucinda Riley

De Zeven Zussen van Lucinda Riley mag natuurlijk niet ontbreken in deze boekenlijst. Ik heb alle boeken van de Zeven zussen van Lucinda Riley gelezen en ik raad zeker aan om de eerste boeken op volgorde te lezen. Of in ieder geval de eerste zes boeken te lezen, voor je aan het zevende deel begint. Voor mij is deze boeken reeks echt goud. De boeken zijn stuk voor stuk zo goed geschreven., ze brengen je naar landen waar je misschien nooit bent geweest, maar door de manier waarom Lucinda Riley schreef, heb jij het idee dat je hier ook rondloopt. Ook kom je in elk boek een stukje dichter bij de familie D’ Aplise. Misschien nog wel extra speciaal zijn de boeken geworden, nu Lucinda Riley onlangs overleden is en het pas bekent is geworden dat de zoon van Liucinda Riley deel 8 gaat afschrijven.

De boeken reeks Jack Reacher van Lee Child

De boeken over Jack Reacher van Lee Child, zijn boeken die je niet weg kan leggen, zo spannend zijn ze. In deze boeken gaat het over Jack Reacher. Een voormalig majoor bij de Amerikaanse militaire politie. Na te zijn afgezwaaid uit het leger leidt Reacher een zwervend bestaan. Hij zwerft door de Verenigde Staten, omdat hij van mening is dat hij nooit zijn eigen land heeft leren kennen omdat hij zijn jeugd voornamelijk heeft doorgebracht op militaire legerbases in het buitenland. Hij reist voornamelijk rond door te liften, per bus of te voet om geen papierspoor achter te laten. De enige bezittingen die hij bij zich draagt zijn geld en een opvouwbare tandenborstel. Niet alleen zijn de boeken ontzettend spannend, ze nemen je ook mee de Staten van Amerika in.

De romantische boeken van Katie Fforde

Katie Fforde heeft zoveel boeken geschreven, dat ik zelf af en toe niet meer weet welke boeken ik wel of niet gelezen heb, maar ik moet zeggen dat ik ook met plezier een boek nog eens lees. Dit zijn nu echt boeken die heerlijk zijn om te lezen wanneer jij op je strandbedje bij het zwembad ligt en mogen zeker niet ontbreken in mijn boekenlijst voor de vakantie.

Nog een paar zomerse boeken tips:

 • Leugens en lattes, Lauren Weisberger
 • Het Italiaanse meisje, Lucinda Riley
 • Onder de Italiaanse zon, Santa Montefiore
 • Sophia’s hoop, Corina Bomann
 • 21 Zomers en andere verhalen, Chantal van Gastel
 • Een onverwachte zomer, Marjolein Tel

Wat neem jij mee op vakantie

Lezen is voor mij ultiem vakantie geluk. Ik neem dan ook altijd ontzettend veel boeken mee en deze gaan praktisch altijd wel uit. Gelukkig kan je ook steeds vaker op campings boeken ruilen, zo vind ik elk jaar weer prachtige titels. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn boekenlijst voor de vakantie en mochten jullie nog tips hebben, laat ze gerust achter in een reactie.

Lees ook: Boekreview: Kliniek Zuid- Tegen elke prijs

foto pixabay/ affiliate link

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

6 reacties

 1. zegt:

  Hier gaat de e-reader weer mee op vakantie. Ben gister begonnen aan het derde deel van de 7 zussen. Dus kan nog even vooruit, maar lees ook graag Madeleine Wickham/Sophie Kinsella of dat soort romcom. Zag van de week bij een andere blogger een romcom omnibus voorbij komen die me ook wel interessant/leuk lijkt.

  1. zegt:

   Een e-reader is wat dat ook wel heel makkelijk, ik lees ook veel romcom, heerlijk ontspannen.

 2. Lindaschrijfthetop zegt:

  De zeven zussen staan nog op mijn wensenlijstje. Maar ik ga de laatste tijd meer naar de buurtbieb dan dat ik boeken koop.

  1. zegt:

   ik ook hoor, ik heb van de zeven zussen een paar gekregen en de andere gelezen uit de bieb.

 3. Ik neem altijd tal van boeken mee op reis. Meestal is dat ook het moment om even uit mijn comfort zone te gaan. Dan kies ik boeken die ik normaal gezien niet direct zou lezen. Ook ga ik best voor wat goedkopere boeken. In vele hotels staat een boekenrek waar je boeken kan achterlaten of meenemen. Daar laat ik dan ook mijn boeken achter zodat ik ze niet terug mee naar huis dien te sleuren.

  1. zegt:

   Dat doe ik ook altijd, op campings kan je steeds vaker boeken ruilen, zo leuk, want zo lees je hele andere boeken dan je zelf meeneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept