Pagina inspiratie- Begin pagina’s voor een Bullet Journal

Pagina inspiratie bullet journal

Pagina inspiratie voor in je Bullet Journal. Of je nu al heel lang een journal hebt of een beginner bent, inspiratie kunnen we allemaal wel gebruiken. Vooral over wat je op de eerste pagina’s schrijft, kon ik weinig tips vinden. Vandaar dat ik mijn eigen ideeën hier graag deel.

Waarvoor gebruik je jouw Bullet journal

Voor je gaat beginnen met een Bullet Journal is het goed om even te weten waar je hem voor wil gaan gebruiken. Ga je deze gebruiken als een agenda, wil jij je herinneringen er in noteren, maak je er een foto boek van. Wat je gaat doen, bepaalt vaak hoe je begint met het invullen van pagina’s.

Waar vind ik pagina inspiratie?

Eerder schreef ik al over wat je kan gebruiken als je een vintage Bullet journal wil maken. Daarin schreef ik ook dat ik zoekende ben in wat ik deze keer precies met mijn Bullet journal wil. En ik merk, dat als ik zelf voor pagina inspiratie ga zoeken op YouTube of Pinterest en ik zoek op ‘beginnen met een Bullet journal ‘dan kom ik eigenlijk veelal uit bij de maand- en weeklog en dat is net wat ik deze keer niet wil gaan doen. Vandaar dat ik nu zelf een artikel schrijf met wat ik wel doe in mijn nieuwe journal.

Hoe geef ik invulling aan mijn journal

Deze keer ga ik het maand en week deel loslaten. Waarom? Omdat ik uit eerdere ervaringen heb gemerkt dat ik het ontzettend leuk vind om een weeklog te maken, maar ik hier later te weinig mee doe. Er blijft te veel wit over in mijn Journal. Ik heb een agenda waar ik mijn dagelijkse afspraken of blog planning in schrijf en dat is oke. Wel heb ik meer ruimte nodig voor extra planningen, voor notities en daarnaast wil ik foto’s en herinneringen kwijt kunnen. Daar ga ik deze Vintage Bullet Journal dus wel voor gebruiken.

Mijn pagina inspiraties

Hoe ben ik nu begonnen met deze Bullet Journal:

 • Het begin is een quote pagina, dus daar begin ik ook mee.
 • Daarna noteer ik een ‘over mij’
  • wie ben ik
  • waar houd ik van
  • wat vind ik leuk
 • Vervolgens heb ik een paar fun pagina’s gemaakt over Vintage. Tenslotte wordt dit een Vintage Bullet Journal.
 • Dan heb ik mijn goals genoteerd
 • Daarna heb ik plek voor een jaarplanning. Hier kan ik nu alvast de dingen noteren die ik niet moet vergeten.
 • De verjaardagen komen op de volgende pagina
 • Hiernaast start ik met de maand Maart. Ik begin altijd graag met een nieuwe maand op de rechterpagina.
 • Daarna twee algemene pagina’s en wel:
  • de boeken die ik dit jaar lees
  • de series die we kijken
 • Dan heb ik een pagina met mijn Blog & video ideeën, dingen die ik moet doen voor mijn blog etc.
 • Hierna komen de herinneringen van deze maand.
 • Tussendoor noteer ik nog wat ik wil noteren
Pagina inspiratie voor in een Vintage Bullet Journal
Pagina inspiratie voor in een Vintage Bullet Journal

Na deze maand maak ik voor april weer een voorkant, blog planning en een plek voor wekelijkse herinneringen. Wil ik ineens een verlanglijstje maken, of een vakantie planning ( laten we hopen dat dit snel weer kan) dan doe ik dit gewoon tussen de maanden door. Daarvoor gebruik ik de index voorin. Ik nummer al de bladzijdes en komt er ineens een pagina willekeurig bij, dan zet ik dit bij de index en kan ik het vinden als dit nodig is.

De Bullet Journal die ik hier gebruik en de stickers die je voorbij ziet komen zijn trouwens van de site BulletJournalkopen. Hier vind je alles voor het beginnen aan een Journal.

Wil je nu zien per pagina wat ik heb gemaakt dat kan in onderstaande video:

Meer inspiratie op doen? Dat kan via mijn Pinterest Bord

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. Oooh piep ik ben gek op vintage en heb een hele collectie scrapbook materiaal van een bepaalde designer. Nu wil ik hem jou noemen en kom ik toch niet op zijn naam zul je altijd zien. Ik zal van de week eens kijken of ik bij de spulletjes kan voor de naam. Helaas kan ik zelf momenteel niet op papier scrappen maar gelukkig lukt digitaal wel.

  1. zegt:

   Oh leuk Melanie, laat het me weten als je op de naam komt. Ik ben ook heel benieuwd hoe digitaal scrappen gaat, want dat weet ik dus echt niet.

 2. Felice Veenman zegt:

  het maken van een bullet journaal staat op mijn to-do lijstje voor als ik gepensioneerd ben en niet meer 2 websites in de lucht hoef te houden. En die dag komt steeds dichter bij !

  1. zegt:

   Haha Felice, je zal tijd over houden tegen die tijd. Ik ga vaak ’s avonds even zitten met mijn journal, dat vind ik heerlijk ontspannen.

 3. Superleuk om te zien allemaal. Als ik een bullet journal zou beginnen zou het zijn als agenda. Maar ik ben nog steeds te gemakzuchtig om alle dagen en data erin te schrijven. Daarom heb ik nog steeds mijn Moleskine XL.

 4. Leuk zo’n bullet journal! Wil ik ook nog eens gaan doen. Misschien als ik straks wat meer tijd heb.

 5. ingrid zegt:

  wat ziet dat er super leuk uit zeg. heerlijk om te doen

 6. Corrina zegt:

  O leuk deze blog
  Ik vroeg mij al een tijdje af wat is het en hoe maak je het en waarvoor is het
  Dus dank

 7. Frederique zegt:

  Ziet er erg mooi uit zo die vintage look. Ik heb zelf geen bullet journal maar ik vind het wel mooi om dit soort creatieve uitspattingen bij anderen te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept