10 fantastische ideeën om een notitieboekje te vullen

10 fantastische ideeën om een notitieboekje te vullen

Hoeveel notitieboeken heb jij thuis liggen en hoeveel zijn er in gebruik? Misschien gebruik je er eens een voor een lijstje, maar verder liggen ze vaak in de lade te wachten tot ze gebruikt gaan worden. Misschien kan je ze meer inzetten en heb je iets aan deze tips.

Een notitieboekje vullen

Natuurlijk gebruiken de meeste mensen een notitieboekje om notities in te schrijven, maar je kan deze natuurlijk ook gebruiken als Journal. Wanneer je me al langer volgt, weet je dat ik dol ben op Journalen en schreef ik al eerder over de verschillende Journals die er zijn.

Gebruiken als Journal

Ben je nieuw in het Journalen of al een echte pro, je kan een notitieboekje prima gebruiken als journal. Want al denk je meestal als eerst aan een Bullet Journal (bekend van het papier met de stipjes) je kan ook prima zelf een Journal maken met lijntjes papier of blanco papier.

Dikte van het papier

Let wel op de dikte van het papier, wil je bijvoorbeeld handletteren dan kan je beter wat dikker papier gebruiken. Heb je dit niet, handletter dan op een apart velletje, die je later in je notitieboek plakt.

Fantastische ideeën om je notitieboek te vullen

Dus je hebt een lade vol notitieboekjes, wat kan je er nu op Journal gebied allemaal mee doen?

1.Maak er een dagboekje van.

En geen stress je hoeft er echt niet elke dag hele verhalen in te schrijven. Je kan je zeker wel voornemen om er dagelijks iets in te schrijven, te tekenen of te plakken. Dit kan een quote zijn of een herinnering van die dag.

2. Maak er een agenda van

Eigenlijk het principe van de Bullet Journal, maak van je notitieboekje een agenda. Ga aan de slag met stiften, potloden en washi-tape. Begin elke maand met een voorblad, een maandlog en weeklog. Hou je planning bij door gestructureerd te werken.

10 fantastische ideeën om een notitieboekje te vullen

3. Plak er foto’s in

Van je notitieboekje kan je natuurlijk ook een fotoboek maken,of combineer dit met teksten. Met de Canon Zoemini print je heel makkelijk foto’s uit, die je hier in kan plakken, maar ook op tags kwijt kan.

4. Houd lijstjes bij

Lijstjes bijhouden, is altijd leuk! Houd bij welke boeken je hebt gelezen, welke films je hebt gezien of Netflix series. Leuk maar ook makkelijk om later terug te kijken.

5. Maak een verzamelplaats van je Notiteboekjes

Verzamel alles in je notitieboekjes, denk aan recepten, dingen die je hoort om je heen, blogs die je wil gaan schrijven, plekken waar je heen wil gaan.

6. Bewaar je herinneringen

Bewaar in je notitieboekje bonnetjes, folders, servetten, alles wat jij maar wil bewaren en waar je herinneringen aan hebt.

7. Maak er een travel journal van

Als we toch weer mogen gaan reizen! Neem dan je notitieboek mee en maak er een travel journal van. bewaar je bonnetjes, folders, plak er foto’s bij.

8. Maak er een art journal van

Teken, plak , knip, maak jour notitieboekje tot een echte art journal. Je kan doodles tekenen, maar natuurlijk ook tekeningen of schilderingen. En is het papier niet dik genoeg, pak dan een ander papiertje en plak dit later in je notitieboek.

10 fantastische ideeën om een notitieboekje te vullen

9. Bewaar er je gedichten of quotes in

Schrijf je mooiste gedichten, bewaar de leukste quotes in je boek, Vergeet niks meer en heb het altijd bij de hand.

10 fantastische ideeën om een notitieboekje te vullen

10. Maak er jouw boek van

Net als met journalen is het in een Notitieboek precies hetzelfde, het is jouw boek. Jij maakt er van wat je wil. Kijk ik naar mijn eigen notitieboeken die ik de laatste jaren heb verzameld dan zijn het verzamelplaatsen van al de punten hierboven. Ik grebuik hem thuis, neem hem mee op pad, plak, schrijf, knip, maak en creëer er in en ik maak het helemaal eigen.

Creëer jouw ideeën

Het mooie van een journal is dat jij het maakt zoals jij wil, je kan je hele creativiteit hier in kwijt, ook als je niet zo creatief bent. En of je nu een bullet journal, een junk journal of een notitieboek gebruikt, dat maakt helemaal niks uit. Maak er jouw boek van! Veel plezier.

Opzoek naar meer inspiratie?

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

8 reacties

 1. zegt:

  Heerlijk dit! Notitieboekjes kun je er nooit genoeg van hebben, vind ik. Blijkt nu met de lockdown maar weer dat je er ook maar beter een voorraadje van kunt hebben;).

  1. zegt:

   Precies Naomi, wat dat kan je er nooit genoeg van hebben 🙂 Je kan ze voor zoveel dingen gebruiken.

 2. zegt:

  Wat een leuke tips. Nu ik dit zo lees en zie, gaat het gelijk kriebelen om de pen weer op te pakken.

 3. Gemma zegt:

  Genoeg notitieboekjes! Helaas gebruik ik ze te weinig

  1. zegt:

   Wordt er gelijk enthousiast van. Gelukkig heb ik nog wat boekjes liggen. Nu alleen nog kiezen wat voor journal. Zin in. Goed idee.

 4. Tania zegt:

  ik gebruik ze vooral voor lijstjes en heb er ook eentje als traveljournal

 5. zegt:

  Oh, je wilt niet weten hoeveel notitieboeken ik in de kast heb liggen, echt wel tientallen. Ik gebruik ze echter niet vaak, tenzij ik notities of lijstjes moet maken.. en notities maak ik tegenwoordig niet meer heel vaak haha.

  1. zegt:

   haha je weet nu wat je er mee kan doen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept