Maak je eigen Travel Journal- Met uitleg in woord en beeld

Maak je eigen Travel Journal

Natuurlijk kan je een Travel journal kopen, maar hoe leuk is het om deze zelf te maken. Tenslotte heb je helemaal niet veel nodig om tot een handig dagboekje te komen voor de vakantie. En je kan hem ook nog eens naar jouw eigen idee maken. Hoe je een Travel Journal maakt? Ik laat het je zien.

Wat moet je met een Travel Journal?

Misschien denk je nu echt, hoezo, waarom een Travel Journal. En ik moet zeggen dat ik zelf meestal mijn gewone Journal mee neem op vakantie. Maar dan was dit een Junk Journal. Nu heb ik een Bullet Journal en ik merk dat ik hier niet te veel extra’s in moet plakken, omdat deze dan ook weer uit zijn voegen groeit. In een Junk Journal hou je hier rekening mee, daar zitten veel minder pagina’s in en kan je werken met laagjes en extra pagina’s. In een Bullet Journal kan je dit beter niet doen, omdat de kans bestaat dat deze kapot gaat, doordat het te dik wordt. Vandaag mijn idee om een eigen Travel Journal te maken.

Herinneringen bewaren

Persoonlijk vind ik het erg leuk om herinneringen te bewaren, ook van de vakantie. Hier kan je naast een Journal natuurlijk ook een echt reisdagboek of natuurlijk ook een notitieboek voor gebruiken, maar hoe leuk is het om deze zelf te maken.

Maak je eigen Travel Journal

Het voordeel wanneer je zelf een Journal maakt, is dat je zelf kan kiezen, hoe groot, breed en dik deze wordt. Je kan een Travel Journal maken voor meer jaren, een jaar of alleen deze vakantie. Ik heb bewust gekozen om een Travel Journal te maken alleen voor deze vakantie. Nu weet ik nog helemaal niet wat wij gaan doen, deze zomer qua vakantie, maar dat we drie weken vrij zijn is duidelijk en in deze Travel Journal die ik maak, kan ik dan elke dag een stuk schrijven, foto’s plakken of visite kaartjes etc kwijt.

Wat heb je nodig om zelf een Travel Journal te maken

 • Papier. Ik koos voor:
  • Craft papier voor de omslag
  • wit papier voor de pagina’a (ik heb gekozen voor elke dag een pagina en dan nog een paar extra als voorblad en voor extra momenten. dus 7 blaadjes, zo had ik 28 pagina’s)
 • draad
 • stempels
 • stickers
 • washi-tape
 • envelope
 • versiering

Makkelijk een Travel Journal maken

Kijk eerst goed hoe groot jij je Travel Joural wil maken. Ik heb gekozen voor een smal formaat en een ‘slappe’ kaft. Op deze manier kan ik deze Journal makkelijk meenemen in mijn vakantietas. Zo kan ik er in schrijven wanneer ik wil. Ik gebruikte A4 papier. Voor de omslag koos ik craft papier. Deze heb ik op 25 cm omgevouwen, deze flap die overblijft knip ik er niet af, maar vouw ik om als extra vakje om in op te bergen even vastplakken met dubbelzijdig plakband) en vouwde vervolgens het blad op 12,5 cm.

maak een kaft

De 7 witte blaadjes heb ik afgesneden op 24 cm en dubbelgevouwen. Zo is het begin van de Travel Journal gemaakt. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een harde kaft ( deze maak je makkelijk zelf van karton), maar ook de witte vellen kunnen natuurlijk geheel variëren. Het is net hoe jij je Journal wil maken.

Maak je eigen Travel Journal

De voorkaft

Ik ben begonnen met de voorkaft. Hiervoor heb ik stempels gebruikt, een free printable foto van Parijs van Pinterest die ik heb uitgeprint met mijn Canon Zoemini, een plattegrond, washi-tape en stickers.

foto's en tekeningen

Extra opbergruimte

Wat zo leuk is van een Journal dat je hem natuurlijk zelf helemaal naar eigen idee kan invullen en er in kan maken wat jij wil. Omdat ik mijn Tavel Journal pas in ga vullen wanneer ik op vakantie ben, is het makkelijk om er extra opbergruimte in te doen. Hierin kan ik nu Tags in plaatsen, die ik op vakantie kan gebruiken voor foto’s, tekst of tekeningen. Maar ook stickers en anders dingen die ik in kan plakken. Later gebruik ik deze extra vakjes ook nog, want hier kan ik visitekaarten, plattegrondjes of meer wat niet in mijn Journal past in kwijt. Ik heb voor een extra opbergplek een envelop gebruikt en hier een plattegrond op geplakt. Ik vond dit wel echt vakantie!

kaart van de stad
Maak je eigen Travel Journal

Het invullen van de pagina’s

Omdat ik nog niet weet waar we deze zomervakantie door zullen brengen, heb ik op de eerste pagina nog niets geschreven (naast Zomer 2021), en heb ik een to do/ niet vergeten lijst gemaakt. Verder laat ik de pagina’s blank zodat ik hier in de vakantie mijn draai aan kan geven.

Bedeltjes gebruiken voor de afwerking

Ik heb de pagina’s vast gemaakt met een touwtje in het midden en de Travel Journal zelf maak ik vast met een stuk touw, waarbij ik nog een paar bedeltje hang. Deze waren ooit van een bedelarmbandje en nu ben ik blij dat ik altijd alles bewaar.

Liever in beeld zien?

Wil je nu zien, hoe ik deze Travel Journal stap voor stap gemaakt hebt in beeld, dat kan:

Maak je eigen Journal

Een Travel Journal kopen is leuk (ik heb er nog een liggen voor wanneer we naar Amerika gaan) en ook makkelijk, maar er zelf een maken is ook leuk en makkelijk om te doen. Daarbij geeft dit je ook wel meteen een vakantie gevoel. Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren tot knutselen! Hoe ik deze Travel Journal uiteindelijk ga invullen daar komt na de vakantie vast wel een Flip Thru van op mijn Youtube kanaal.

foto’s lodiblogt

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

 1. Wat een leuk idee is dit! Nog nooit heb ik een travel journal bijgehouden. Maar voor mijn volgende reis zal er zeker eentje in mijn valies zitte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept