Een reisdagboek-herinneringen vastleggen van jouw avonturen

een reisdagboek bijhouden, tips!

De zomervakanties komen er weer aan. Vakantie en reizen biedt de mogelijkheid om nieuwe culturen te ontdekken, onvergetelijke avonturen te beleven en natuurlijk jouw grenzen te verleggen. Een reisdagboek kan voor jou een waardevol hulpmiddel zijn om deze ervaringen vast te leggen en later opnieuw te beleven. Wat zijn de voordelen van het bijhouden van een reisdagboek, ik geef tips voor het bijhouden ervan en enkele creatieve ideeën om je reisdagboek tot leven te brengen.

Een reisdagboek bijhouden

Hoe leuk de vakantie ook is, je vergeet vaak veel. Je bent druk of juist lekker lui en doet genoeg tijdens de zomervakantie, maar later denk je, hoe heette dat plaatsje ook alweer? Wanneer zijn wij daar geweest? Of wat koste dat museum toen? Hoe leuk is het om dit alles later terug te kunnen lezen in een reisdagboek. Je kan hier hele verhalen in noteren, maar ook korte momenten van de dag opschrijven. Wat je ook doet, het is een hele leuke herinnering voor later.

Voordelen van een reisdagboek

Wat zijn de voordelen van het bijhouden van een reisdagboek?

 • Je legt de herinneringen vast, de avonturen, ontmoetingen en bijzondere momenten.
 • De verhalen die je noteert zijn een tastbare herinnering voor later, die je ook kan delen met anderen.
 • Gebruik het als creatieve uitlaatklep, gebruik het als dagboek om in te schrijven, tekenen, schilderen en foto’s te plakken.
 • Hou belangrijke informatie bij elkaar, denk aan de routebeschrijving, reserveringen en contactgegevens.
 • Het kan ook heel makkelijk zijn om te plannen. Noteer wat je deze vakantie nog wil zien en doen.

Welke kies je

Je kan natuurlijk zelf een traveljournal maken, maar je kan er ook een kant en klaar kopen, zoals ‘mijn reisdagboek’ van uitgeverij Deltas. Dit reisdagboek heeft een handig formaat om mee te nemen op reis. Het heeft een ‘over mij’ pagina, reistips, een plek om belangrijke telefoonnummers te noteren, de verschillende tijdzones staan er in, net als een wereldkaart (die je heel leuk in kan vullen met de plekken waar je bent geweest), twee pagina’s mijn reizen en dan natuurlijk meer dan genoeg ruimte voor jouw reisnotities.

wereldkaart intekenen in mijn reisdagboek

Mijn reisdagboek alle details

Leg je unieke reisverhalen en -ervaringen vast in deze dagboeken. Door de handige compacte vorm van dit reisdagboek kun je deze makkelijk overal mee naartoe nemen. Behalve je reisverslagen kun je ook praktische zaken noteren, zoals contactgegevens van mensen die je ontmoet of een overzicht van je uitgaven. Zo houd je alle informatie per reis netjes bij elkaar.

Detail:

• Mooi, compact reisdagboek dat gemakkelijk in je handbagage past
• Verkrijgbaar in een Nederlandse en een Engelse editie
• Mooie hardcoveruitvoering met leeslint en elastiek om er extra lang plezier van te hebben

 Mijn reisdagboek- ISBN 9789044747232 is te koop voor €16,95 Uitgeverij Deltas. Verkrijgbaar in de boekhandel en online.

Tips voor het bijhouden van een reisdagboek

Ik ben dol op het maken en bijhouden van reisdagboeken, travel journals en journaling in het algemeen. Wanneer ik op vakantie ga neem ik dan ook altijd een reisdagboek mee. De ene keer maak ik een junk journal, dan verzamel ik folders, herinneringen etc van de reis en maak ik thuis een travel journal, of ik neem een reisdagboek mee die al compleet is en die ik alleen nog in hoef te vullen. Dit jaar gaat dit reisdagboek natuurlijk mee.

Hoe hou je een reisdagboek bij

Nog een paar tips om een reisdagboek bij te houden:

 • Begin al voor je verterkt, schrijf je voorbereidingen en verwachtingen op
 • Noteer je reisschema en belangrijke details
 • Maak er een gewoonte van dat je elke dag even een verslag schrijft, dit kan een lang verhaal zijn, maar ook steekwoorden
 • Ben je creatief dan zal je het ook leuk vinden om foto’s in te plakken (deze print je heel makkelijk uit met de Canon Zoemini) folders, entreebewijzen etc

Creatieve ideeën voor je reisdagboek

Even doorgaand op dat creatieve. Ben je creatief dan zal je dit ook in je reisdagboek willen laten zien. Wat kan je nu doen om je reisdagboek te vullen met creativiteit?

 • Voeg citaten of zelfgeschreven gedichten toe die passen bij de reiservaringen, de plek of het land.
 • Teken landschappen die je onderweg tegenkomt.
 • Gebruik kleuren, stickers, wasje-tape, foto;s etc om de pagina’s kleur te geven
 • Maak lijstjes. Lijstjes als ‘de muziek waar je naar luisterde, boeken die je las of wat je at.’

Extra herinneringen maken op vakantie

Een reisdagboek is meer dan alleen een logboek van waar je bent geweest en wat je hebt gedaan. Het is een verslag van de reis, vol met herinneringen, inzichten en creatieve uitingen. Door dit bij te houden, creëer je een blijvende herinnering aan je avonturen die je keer op keer kunt herbeleven. Dus pak je pen en notitieboekje en begin met het vastleggen van je volgende reis!

Meer reisdagboeken vind je bij bol

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt/ gekregen product

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept