Wat heb je nodig voor een Vintage Bullet Journal

wat heb je nodig voor een vintage bullet journal

Wil jij starten met een Bullet Journal of ben je al jaren actief en ben je op zoek naar inspiratie? In dit artikel laat ik zien wat je nodig hebt om een vintage Bullet Journal te maken. Maar ook als je een ander thema wil gebruiken in jouw Journal, heb ik hier genoeg tips.

Een Bullet Journal

Laten we bij het begin beginnen, want wat is nu eigenlijk een Bullet Journal? Een Bullet Journal is een agenda, planner, notitieboek in een. Het is jouw boek, je kan er een dagboek van maken, gebruiken om lijstjes in te noteren, welke Netflix films je hebt gezien of welke boeken je hebt gelezen. Maar je kan ook je ideeën er in opschrijven, je boodschappenlijst of je afspraken.

Een vintage Bullet Journal

Het idee van een vintage Bullet Journal had ik al langer en deze kreeg eindelijk vorm toen ik op de site van BulletJournalkopen een bestelling mocht plaatsen. Op deze site vind je alles voor de Bullet Journal fans. Van Journals, tot stickers tot stempels, washitape en zo veel meer. Nu zocht ik bewust op vintage en vond hier een ruime keuze aan producten waar ik een prachtige Journal mee kan maken. Toen ik mijn bestelde producten binnen kreeg, wilde ik dan ook meteen beginnen met journalen. Maar dat komt later. Ik wil nu eerst hier laten zien wat je nodig hebt voor een Vintage Journal, mocht jij er ook een willen beginnen.

Even terug naar de basis

Voor ik ga vertellen wat je kan gebruiken bij een vintage bullet journal, zal ik nog even noteren wat je überhaupt kan gebruiken bij het beginnen met een Journal:

Lees ook: Wat is een Bullet Journal precies.

 • Een Bullet Journal, notitieboek of een schrift
 • Fineliners
 • potlood en gum
 • stickers
 • lijm
 • liniaal
 • schaar
 • washi-tape
 • Extra
  • ponzen ( om bijvoorbeeld ronde hoekjes te maken)
  • een foto printer

Lees ook: Foto’s printen met een Canon Zoemini.

Wat kan je allemaal gebruiken als je een vintage bullet journal wil maken

Wat heb ik met vintage? Ik vind het mooi, heel simpel. Ik ben dol op bohemian en vintage en die combinatie zorgde er nu voor dat ik speciaal eens voor een vintage thema journal wilde gaan. De kleuren van vintage vind ik mooi, het oud, het kwetsbare, het gevoel van vroeger. Wat kan je hier nu allemaal bij gebruiken?

Een MUS Bullet Journal

Om te journalen heb je een Journal nodig. Vandaag gaat het om de Bullet Journal, maar dit kan ook een Junk Journal zijn of een notitieboekje. De Bullet journal staat bekent om zijn bullets, ofwel de puntjes die op de bladzijdes staan. Ik heb gekozen voor een MUS Bullet Journal. Ideaal hieraan zijn de wat dikkere bladzijdes waardoor deze niet doordrukken als je hierop schrijft of tekent. Heel prettig is het dat er voorin ideeën en tips staan, dit is fijn als je een beginner bent, maar ook als je al veel langer aan het journalen bent. Voordeel is dat deze los in een boekje voorin zitten en je deze eruit kan halen. Ze beslaan dus niet de eerste bladzijdes van de journal.

Stickers

Stickers heb je in alle vormen en maten en kies je voor de vintage stijl dan zie je vooral veel groen, roze en bruine kleuren. Hiervan kan je nooit genoeg hebben. Stickers met teksten zijn trouwens echte aanraders voor in een Journal. Nu koos ik speciaal voor vintage, maar je kan op de site ook kiezen voor bijvoorbeeld: feestdagen, seizoenen, liefde, eten en drinken en fotografie.

paper-pad

Washi-tape

Washi-tape is ook zo iets wat elke (Bullet) Journal fan te veel van in zijn of haar la heeft liggen. Je hebt deze in verschillende maten. Voor mijn nieuwe journal ga ik deze brede rol washi-tape gebruiken. Deze is zo mooi en past helemaal bij deze stijl van vintage, maar bij de webshop van bulletjournalkopen, vind je veel meer keuze aan washi-tape, niet alleen qua maten maar ook hier vind je verschillende thema’s. Denk aan letters en tekst, feestdagen, steden, ruitjes of cartoon.

Papier

Voor de vintage look in mijn Bullet Journal ga ik vooral het papier uit een paper pad gebruiken en craft papier. Wat zo fijn is aan een paper pad is dat ze meer van dezelfde pagina’s hebben. Ik vind dar zelf erg prettig omdat ik dan met thema’s kan werken. Craft papier recycle ik van papieren tasjes of papieren zakjes.

Nog even dit

Hoe jij begint en wat je gebruikt is aan jou. Tenslotte is het jouw boek. Zo kan je eerst een ‘over mij’ pagina maken, je kan doelen voor dat jaar opstellen, noteren welke films je hebt gekeken en natuurlijk ook een maand en weeklog maken. Inspiratie vind je onder anderen op Pinterest, maar ook op YouTube of Instagram. En hou ook mijn site in de gaten. Ik zal de komende tijd laten zien wat ik allemaal voor pagina’s maak in mijn vintage Bullet Journal en hoe ik bovenstaande items hierin gebruik.

Volg mijn creativiteit ook op Youtube en hoor waarom ik na langere tijd toch weer begin aan een Bullet Journal:

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

11 reacties

 1. Wat gaaaaaf en leuk! Het maken van een bullet journal staat al heel lang op mijn to do lijstje. Super fijn dus deze inspiratie !

 2. Ik houd enorm van vintage, dus een vintage bullet journal spreekt me enorm aan. Met deze handige spullen lijkt het me ook goed te doen om die vintage look te bereiken.

 3. Jasmina zegt:

  Leuk! Ik ben momenteel ook druk bezig met de journal…eigenlijk gebruikte ik mn scrapbook voor bijna hetzelfde

  1. zegt:

   Leuk en dat kan natuurlijk ook prima.

 4. Oh, deze zijn zo leuk. Ik hou wel van wat retro enzo
  Ik maak met zulke spulletjes vooral kaartjes, maar ik gebruik ze ook meer en meer in mijn agenda enzo…

  1. zegt:

   Leuk, ze zijn ook super goed voor kaarten enzo.

 5. Superleuk! Wat handig ook dat er voorin de journal al wat tips staan. Die zou ik goed kunnen gebruiken 🙂

 6. Ik heb geen agenda maar een kalender. Waar alles in staat. Details schrijf ik in een notitieboekje

 7. Lijkt me ook leuk om een bullet journal te beginnen. Later als ik wat meer tijd heb en de kinderen weer wat groter denk..

 8. zegt:

  Ik ben geen persoon zelf te gaan bullet journalen, maar heb wel genoten van je video. Super leuk om te zien. Je hebt er een volger bij 🙂

  1. zegt:

   Wat leuk om te lezen Saskia, dank je wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept