Hoe kan je ontstressen na een slechte dag of week

Ontstressen na een slechte dag of week

Een slechte dag of zelfs een slechte week zal deze tijd misschien wel meer voorkomen dan anders. Hoe raar zijn de dagen, de weken en dit eigenlijk al een jaar lang. Hoe kan je nu ontstressen na een slechte dag of week, zodat je er niet te lang in blijft hangen en ontspannen de avond in gaat?

Stress en ontstress

Veel mensen ervaren stress in hun dagelijks leven. Dat kan komen omdat je een slechte dag hebt, of misschien wel een slechte week. Maar dit kan natuurlijk ook langer duren. Heb jij een drukke baan, ben je werkeloos, ga je verhuizen of ben je ziek. Dan kan de stress natuurlijk in alle hevigheid aanwezig zijn. Om dan even te ontstressen is lastig. En daar zal meer bij komen kijken dan de tips die ik hier geef. Maar ontstressen na een slechte dag of week, dan kan wel en daarbij helpen deze tips misschien wel.

Slecht voor je gezondheid

Stress is slecht voor je gezondheid, het kan er voor zorgen dat je slecht slaapt, hoofdpijn hebt, moe bent, maar het kan ook hartkloppingen veroorzaken. De tips die ik vandaag geef zijn puur voor als jij een slechte dag hebt, niet als jou stress met veel meer zaken te maken heeft, want die los je natuurlijk niet zo maar even op.

Ontstressen na een slechte dag

Doordat we zoveel thuis zitten ligt de stress best dichtbij op de loer. Hoe kan je hier nu mee omgaan?

 • Beweeg, ben je klaar met werken, ga naar buiten en wandel een rondje.
 • Zoek ontsnapping. Dit kan zijn in gamen, lezen, een hobby, maar zorg dat je na een stressvolle dag iets anders kan doen.
 • Let af en toe even op jouw ademhaling. Doe even wat in en uitadem oefeningen en sluit heel even je ogen. Pak even die rust.
 • Ruim je werkplek op. Een opgeruimde werkplek, zorgt ook voor rust in jouw hoofd.
 • Zeg nee tegen dingen die nu even niet belangrijk zijn, we leven al in een rare tijd. Zorg nu eerst maar even voor jezelf.
 • Zorg dat je gezond eet. Door gezond te eten heb je meer energie en voel jij je na een slechte dag vaak beter. Je kan beter met de stress omgaan als jij je energiek voelt.
 • Zorg dat je voldoende slaapt. Uitgerust wakker worden, zorgt ervoor dat je dag al meteen beter begint.
 • Drink ’s avonds een kop thee in plaats van koffie of alcohol.

Pak je rust

Heb jij een slecht dag door alle spanningen van deze tijd, het niet weten wanneer we weer iets mogen? Ontstressen na een slechte dag is vooral aan jezelf denken. Ga even rustig op de bank zitten met een kop thee en doe even wat jij wil. Pak een hobby op, ga een boek lezen of ontspan met Netflix.

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

5 reacties

 1. zegt:

  Heel mooi dit. En zó herkenbaar. Ontspannen werkt bij mij ook heel goed, maar gek genoeg is dat ongeveer het laatste wat lukt na een dag vol stress. Alsof ik dan de ontspanning niet meer kan vinden.

  1. zegt:

   Vaak zit je hoofd zo vol, dat het ook niet lukt om te ontspannen, ik herken dit.

 2. Fijne tips! Ik vind het zelf altijd fijn om even te gaan wandelen, of in bad te gaan. Maar ik merk wel dat ik me er vaak geen tijd voor gun, terwijl het zo belangrijk is!

 3. Wat een fijne tips! En hoe toevallig dat we allebei een Selfcare blogartikel delen vandaag ! 😀

  1. zegt:

   Ik dacht er ook al aan 🙂 wat toevallig, maar ook echt van deze tijd, want hebben we dit nu niet gewoon nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept