Gouden anti-stress tips

gouden anti-stress tips

Hoe zit jou to-do list er uit? En schiet je al in de stress wanneer je hier naar kijkt? Zie je nu al op tegen het eind van dit jaar als de drukke feestdagen weer komen? Ik heb aardig geleerd mijn hoofd koel te houden en deel graag mijn gouden anti-stress tips.

Van stresskip tot stressbestendig

Ben jij een stresskip? Heb je snel last van stress of slapeloze nachten. Of kan jij goed omgaan met stress. Ben je een planner en werk je met to-do lijsten? Of laat je alles los en functioneer je dan beter? Hoewel ik zelf aardig geleerd heb om minder gestresst te zijn volg ik nog wel nog steeds mijn gouden anti-stress tips.

Stress op je werk

Stress kan je thuis voelen of in je werk ( denk maar aan het thuiswerken nu) , maar ook met vrienden of in alledaagse dingen. Het organiseren van een etentje met vrienden, een feestje voor de kinderen of alleen al de koffers in pakken voor de vakantie. Stress kan je op zoveel manieren overvallen.

In de december maand

Kijken naar privé situaties dan ons de maand december een maand waarin men veel stress ervaart. Fijn hoor die feestdagen, de gezelligheid en alles hier om heen, maar dan heb je ook de drukte en de momenten waar je ontzettend tegen op kan zien. Nu is het natuurlijk sowieso afwachten of de maand december de maand wordt als anders of dat we alleen met ons gezin thuis zullen zijn.

De gouden anti-stress tips

Geen stress meer hebben, of hier mee om kunnen gaan, heeft niet alleen te maken met leren nee zeggen, of een lijstje maken. De gouden anti-stress tips gaan veel verder dan dat alleen:

 1. Zorg voor een goede conditie, voel je goed, dan kan je meer aan, wandel elke dag even, maak je hoofd vrij.
 2. Eet gezond, zorg voor voldoende energie.
 3. Probeer je koffie niveau laag te houden, cafeïne kan zorgen voor hoge pieken, maar hierna zak je ook snel weer in. vermijdt deze pieken.
 4. Dit is net zo met suiker. Probeer die bekende suiker dip te voorkomen.
 5. Plan. Pak je planner en maak een takenlijst van wat moet gebeuren. Zorg dat je ruimt heb om je taken af te strepen, zo zie je ook dat je vooruitgang boekt.
 6. Kijk naar je taken en kijk dan ook eens of ze nu allemaal wel zo belangrijk zijn. Moet je je hier nu wel druk om maken?
 7. Zorg dat je werkplek/ huis opgeruimd is. Een opgeruimde ruimte geeft al minder stress.
 8. Neem je pauzes, ik schreef al ga wandelen, maar zorg ook ’s avonds dat je laptop, telefoon etc uit zijn.
 9. je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Dit is mijn grote valkuil, ik denk namelijk altijd dat ik de enige ben die de dingen goed kan doen, maar niks is minder waar. Tegenwoordig geef ik anderen in huis ook opdrachten om mee te helpen. Zo verlaagt dit bij mij de druk.

Leren omgaan met stress situiaties

Waar de stress ook vandaan komt, deze gouden anti-stresstips zal je zelf toe kunnen passen en hierbij kijkend wat jou past. Kan je leren van je fouten, kan je tijd nemen om even rustig achterover te leunen en te kijken waar de stress vandaan komt? Kijk wat jou past, kijk hoe je zelf kan zorgen voor de controle. Maak lijstjes als je dit past. Zorg voor me-time als je dit nodig hebt. Zorg voor jezelf en hopelijk kan je de stress dan ook de baas. En lukt het nog niet, dan heb je altijd nog een anti-stress bal;)

foto lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. Goede tips! Toevallig dit weekend weer met mijn man afgesproken om vanaf nu elke dag weer te gaan wandelen. In de zomer gaat dat vanzelf maar juist nu moeten we het weer oppakken!

 2. zegt:

  Mooie tips! Zit voor mij als toch redelijke stresskip een hoop herkenbaars tussen.

 3. zegt:

  Dat wandelen zorgt in ieder geval altijd wel voor een leeg hoofd, maar ik merk wel dat ik het in deze tijd van het jaar lastiger vind om in beweging te komen als het ’s avonds weer vroeg donker is.

 4. zegt:

  Hmmmm, ja ik zou zeker ’s avonds wel eens wat vaker kunnen ontspannen. Dat gaat me niet zo goed af omdat de kleine dan eindelijk slaapt en ik even wat kan werken. Hoe los ik dat toch op?

  1. zegt:

   Je zou misschien met jezelf af kunnen spreken om bepaalde avonden wel aan het werk te gaan, maar ook zeker een avond voor ontspanning zorgen en zeker een half uur voor je naar bed gaat stoppen met werken. Laptop uit, telefoon uit en het liefst een boek pakken om te ontspannen.

 5. zegt:

  Wat een handige tips, die ga ik zeker gebruiken

 6. zegt:

  De pieken van suiker en koffie herken ik wel. Dat zijn echt goede tips. Voldoende buitenlucht (en vitamine D) is ook een aanrader!

 7. zegt:

  hele handige tips Lodi!! het liefst maak ik mijn hoofd altijd leeg door lekker even te gaan lopen maar dat gaat niet altijd dus dan kruip ik meestal achter mijn ipad en ga leuke dingen opzoeken

 8. Ik ben een echte stresskip en dit zijn goede tips! Echter heb ik gemerkt dat met mijn add en autisme ik de meeste van deze tips elke keer probeer maar weer vergeet. Dan maak ik een mooie planning vervolgens vergeet ik de planning. Maar dat wandelen dat probeer ik zeker elke dag even te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept