Een nieuwe outfit? Deze zomer vraagt om kleur

outfit

Een nieuwe outfit voor de zomer? Welke kleuren gaan we zien? En niet alleen voor vrouwen telt deze zomer dat de kleding vrolijk van kleur is, dit is ook voor de mannen. Kijk je mee?

Minder bewegen

Een jaar of zes geleden begon ik met mijn praktijk als gewichtsconsulent, in die tijd sportte ik ontzettend veel. Ik deed mee aan de Bikini Body Challenge deed aan bootcampen en liep veel hard. Ik zat toen prima in mijn vel en mijn kleding zat als gegoten. Sinds twee jaar heb ik echter knieklachten. Ik mag niet meer hardlopen of bootcampen, moet zo min mogelijk traplopen en door mijn knieën buigen kan ik niet meer. Ik heb zes maanden gerevalideerd, trainde op de hometrainer, maar dit en ook een bezoek aan een orthopeed hebben niks geholpen. De pijn is alleen maar erger geworden.  Dit belemmerd me ontzettend in het bewegen. Ik verplicht mezelf een keer per week een stukje te wandelen, maar gezien de klachten is de motivatie niet erg groot. En dit zie ik aan mijn lijf. Ik ben zeker een aantal kilo aangekomen, mijn kleiding zit niet zo mooi meer en al probeer ik echt op te letten wat ik eet, ik mis het bewegen gewoon.

Shoppen voor zomerse kleding

ik was helemaal niet van plan om een nieuwe outfit te kopen, toch is het wel nodig. Mijn kleding begint strakker te zitten en daardoor voel ik me niet lekker er in. Ik ging dus op zoek naar een outfit voor de zomer. In de kledingwinkel zag ik een outfit op een paspop staan en vond deze meteen leuk.  Nu loop ik altijd het liefste in zwart of wit rond, echter mijn man vind het leuk wanneer ik kleurtjes draag.

Nieuwe kleuren proberen

De jurk die ik zag stond op de paspop in het geel, maar ik pakte de zwarte variant al. Tot de man me de gele aangaf en zei ‘pas deze gewoon eens.’ Ik paste de jurk en merkte wel dat ik me fijner voelde als ik de jurk in een maatje groter aantrok. Op de paspop stond deze outfit met een spijkerjack en alhoewel ik die al jaren geleden af heb gedaan als ‘ hier ben ik te oud voor’, vond ik dit wel erg leuk bij deze vrolijke jurk staan. En na het passen en voor de spiegel staan besloot ik dat ik deze outfit het moest worden.

outfit zomer

Nog een nieuwe outfit

Ik liep al naar de kassa toen ik nog een paspop zag staan met een outfit aan. Ik weet niet wat het is,  maar dit doet me meteen denken; leuk ( of niet leuk natuurlijk).Deze paspop was in streepjes gehuld. Nu was ik laatst bij een blogevent en zag ik al dat streepjes, geel en blauw deze zomer in de mode komen, dus passen dacht ik. Deze streepjes outfit is mooi en kan ik ook weer combineren met de spijkerjack van de andere outfit.  Ik ging dus met twee outfits naar huis.

Accepteren dat het een maat groter is

Toen ik deze outfit aan trok bedacht ik me dat het hoog tijd is om mezelf te accepteren. Te accepteren hoe ik nu ben. En misschien is het ook tijd om eens mijn kleding kast op te ruimen.  Niet dat ik nu niets meer aan mezelf doe. Ik let super goed op wat ik eet, want voor mijn knie is het ook beter dat ik op gewicht blijf. En als dat accepteren dan kan in de kleuren van deze zomer, geel en blauw. Dan doen we dat.

Ook de man is aan de streepjes

Maar niet alleen ik ben aan de streepjes, ook de man is in het nieuw. Hij draagt op deze foto hier een donkerblauwe gestreepte polo in een wijd model met korte mouwen. Deze polo is van hemdvoorhem. Netjes voor naar het werk, maar ook sportief met een jeans . Ik  was al enthousiast over de overhemden van deze shop, maar heb nu dus ook de polo’s ontdekt. Hij staat prime en draagt goed, aldus de man.

outfit zomer

foto’s lodiblogt/ disclaimer
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

13 reacties

 1. zegt:

  Mooie outfits! Geel is zo’n kleur waar je je gelijk een beetje blijer in voelt, vind ik.
  En wat betreft die maat groter: accepteren lijkt me het beste ja, hoewel ook het moeilijkst misschien. Superbalen dat je knie je zo belemmert. Maar ja, dan ook nog balen van je maat gaat niet helpen, dus…
  O, en te oud voor een spijkerjasje? Ik dacht dat je dat je hele leven kon dragen. Lekker doen dus.

 2. zegt:

  Jaa ik hou van geel! Heb zelf ook een nieuw geel shirtje geshopt. Zo’n vrolijke kleur. Het staat je ook goed!

 3. Kelly zegt:

  Ooh Ik vind geel zo’n leuke zomerkleur! Leuke outfits!

 4. zegt:

  Voor mij is geel echt wel de kleur van de zomer dit jaar! Ik zie het overal voor de moment. Ik heb gemerkt dat er ook voor mannen knalgele truien zijn maar dat laat ik toch maar zo 🙂

 5. Jouvence zegt:

  Wat een leuke outfits! Vooral het gele jurkje vind ik erg leuk.

 6. zegt:

  Wat een leuke outfits lodi. Ze staan je prachtig! Mijn voorkeur gaat uit naar de gele outfit staat lekker zomers en inderdaad eens wat anders dan al die basic kleding. Geniet van je mooie outfits!

 7. zegt:

  Geel staat jou echt heel erg goed, heel mooi! Ook het jeansjasje staat je goed hoor, ben je helemaal niet te oud voor!

 8. zegt:

  Hier hetzelfde probleem. Alles brgint wat strakker te zitten. Overgang en het goede leven zijn daar mede de oorzaak van. Daarnaast lijkt het ook of maten veranderen. Had ik vroeger bij een L het idee dat dit een maat was voor flinke vrouwen. Nu heb ik moeite om erin te komen en voelt het als een M. Niet goed voor mijn ego.
  Ik vind die gestreepte rok erg leuk.

 9. zegt:

  Wat leuk! Dat geel wordt ik wel vrolijk van 😀 Ik ben momenteel veel van het roze, wit en zwart… Ik doe eigenlijk nooit zo met de mode mee volgens mij haha

 10. Frederique zegt:

  Ik ben net voor het eerst sinds mijn 14e (!!!) een maat gegroeid. Leeftijd, omstandigheden, hoe dan ook, het was een feit. Ik heb er echt even door moet slikken maar dit is het nu eenmaal. Nu ik je blog lees denk ik dat ik ook maar moet shoppen. Als kers op de taart. Zo van dit ben ik en ik ben blij. Ps vertikale strepen doen het altijd goed voor je figuur 😉

 11. De gele jurk staat je echt prachtig, en hij is ook nog van fijn materiaal. Geel staat mij helaas niet, anders zou ik hem ook zo kopen!

 12. zegt:

  Leuke outfits! Ik hou ook enorm van geel en streepjes! Vooral de vertikale strepen zijn nu trendy en die verslanken

 13. Mandy zegt:

  Super leuke kleren en kleuren! Ik snap dat je baalt dat je aangekomen bent maar dat maakt je niet minder! Je hebt toch steeds een mooi figuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept