Tip: Welke series op On Demand zijn het kijken waard?

On demand

Wij hebben geen Netflix, maar kijken wel veel series via On Demand. Naast goede films, hebben ze een groot aanbod aan series en dan kijken wij vooral graag naar de Zweedse thrillers die uitgezonden worden. Ik zette mijn favoriete series op een rijtje.  

On Demand kijken

Samen met de man kijk ik graag naar series op televisie. ’s Avonds als de jongens op bed liggen zetten we de televisie aan en zoeken dan vaak op On Demand. Favoriet zijn Zweedse thrillers. Series als The Bridge en The Killing, waren hier een beetje het begin van, maar tegenwoordig zijn er zo veel meer. Ook ontdekte we laatste een super goede Amerikaanse serie en een Spaanse drama. Het prettigste vinden we om deze serie achter elkaar door te kunnen kijken, zodat we goed in het verhaal zitten en elke avond een paar afleveringen kunnen kijken.

Spannende series

Op televisie zelf zijn ook goede series. Vooral op de Nederlandse en Belgische zenders. Vaak neem ik deze dan op, om ze ook achter elkaar te kunnen zien. Toch heb ik nu al een paar keer gehad dat een of twee afleveringen er dan niet op stonden. Zo Balen! Dat is het voordeel van On Demand. De afleveringen staan hier altijd op.

Mijn favorieten series

Maar wat zijn nu mijn favoriete series? Welke series hebben we onlangs gekeken  en waar kijken we nu  op dit moment naar:

The Brave

Geen Zweedse thriller, maar heel iets anders, dat is The Brave. The Brave is een Amerikaanse militaire dramaserie die de missies toont van een elite geheime operatieteam van de Defense Intelligence Agency, vergelijkbaar met dat van de Special Operations Group van de CIA. Dit is echt een en super spannende serie, die laat zien hoe de DIA werkt. Natuurlijk in een mooi jasje gestoken. Jammer genoeg is het bij een serie gebleven, want als het aan mij had gelegen had dit zeker een vervolg mogen krijgen. Wanneer je On Demand aan zet, komt The Brave nog steeds als een van de eerste series in beeld.

https://youtu.be/xjMwl5LK_SE

De Pier

Ik kijk niet snel naar Spaanstalige series, echter mijn vader vertelde over De Pier. De Pier is een Spaanse romantische thriller. Het is het verhaal van een succesvolle architecte Alexandra, die wordt geconfronteerd met haar ergste nachtmerrie wanneer ze het lichaam van haar man oscar moet komen identificeren. Hij is gevonden op een pier in het Spaanse Albufeira-landschap buiten Valencia. Pleegde hij zelfmoord? Een aantal uren voor zijn dood maakte het stel nog plannen voor hun toekomst. Maar het wordt erger: Oscar blijkt een dubbelleven te hebben geleid met een andere vrouw genaamd Veronica.

Springvloed

Een Zweedse triller die meteen spannend is vanaf aflevering 1. Het draait in Springvloed om Olivia Rönning, een jonge rechercheur in opleiding,  die op school een cold case-oefening krijgt. Ze moet een onopgeloste “strandmoord” uit 1990 in de hedendaagse tijd bezien. Wanneer ze ontdekt dat haar overleden vader aan de “strandmoord” heeft gewerkt, raakt Olivia geobsedeerd door de zaak. Vastbesloten de zaak op te lossen gaat zij op zoek naar Tom Stilton, de hoofdcommissaris die 25 jaar geleden het onderzoek leidde. Deze blijkt tegenwoordig een dakloos bestaan te leiden en hij heeft weinig zin om Olivia te helpen.

Na deel een konden we al snel deel 2 ook op On Demand kijken. Deel twee is echt een vervolg, met dezelfde hoofdrolspelers en het verhaal die verder gaat. Deze serie begint meteen goed met een moord  in Stockholm op douanebeambte Bengt Sahlmann, geënsceneerd als zelfmoord, die verband blijkt te hebben met de moord op een blinde vrouw in Marseille. Olivia Rönning is terug uit Mexico en raakt bij toeval betrokken bij de zaak. Ze kiest voor een heel andere aanpak dan het team waar ze in werkte en komt zo op het spoor van de moordenaar.

Modus

De laatste serie waar wij momenteel naar kijken op On Demand is wederom een Zweedse serie, alleen al het kijken waard door de mooie beelden van sneeuw bergen en bossen. In Modus gaat het om Inger Johanne Vik, moeder van twee dochters Na een carrière bij de Zweedse politie en als profiler bij de FBI heeft ze besloten geen misdadigers meer te willen achtervolgen. Ze werkt in Zweden in de academische wereld en heeft een boek geschreven. Het verhaal begint als de dochter van Inger getuige is van een moord. En dan begint het. De eerste aflevering begint een beetje voorzichtig, wat Zweedse series betreft, maar aan het eind van de eerste aflevering, zit je helemaal in het verhaal en wil je meer kijken.

Wij moeten deel een nog afkijken, maar tot mijn grote vreugde zag ik dat er ook al een deel 2 is.

Naar welke series kijk jij graag op On Demand?

Goed geluid bij jouw tv? Lees dan hier over de Sonos

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

21 reacties

 1. zegt:

  Wat een fijne tips 🙂 Ik kijk eigenlijk nooit series, maar heb sinds kort toegang tot on Demand en ga De Pier zeker bekijken na jouw tips!

 2. Inge zegt:

  Ik kijk heel vaak series van eigen bodem terug on demand. Ik moet bijvoorbeeld vaak op vrijdagavond werken, dus dan kijk ik flikken Maastricht terug.

 3. opes, zei zij, terwijl ze onder haar steen vandaan kroop: ik heb nog nooit van On Demand gehoord

  1. zegt:

   haha On demand is van Ziggo.

 4. Wat een fijne tips ! ik kijk eigenlijk nooit on demand omdat we netflix hebben . stormvloed staat daar volgens mij sinds kort ook op dus die zal ik eens gaan bekijken .

 5. zegt:

  Hm, Springvloed heb ik een poosje geleden na tien minuten weer gestopt. Maar als ik dit lees, moet ik ’t misschien toch een kans geven. Ik was ook echt enthousiast, maar met kijken had ik de klik niet…

 6. zegt:

  Ik ken alle series niet, maar er zitten wel een paar leuke tips tussen! Ga ze even onthouden…

 7. zegt:

  Klinkt leuk!! Ga ik zeker onthouden, the killing was ook mijn favoriet. Ik kijk altijd op netflix en videoland dus ik kan wel wat gaan noemen maar weet niet of je die kunt kijken met on demand..!

  1. zegt:

   Ik weet ook niet of het een beetje dezelfde series zijn, misschien is Netflix wel even sneller met nieuwe series enzo.

 8. Leuk om te lezen! Ik ben totaal niet van moord, misdaad, horror of thriller, maar ik kijk wel graag via Netflix en DPlay naar andere series 🙂 Zo kijk ik vooral girly series en samen met mijn man kijk ik How I Met Your Mother. Ik wist nog niet van On Demand af. Misschien is dit wel wat voor mijn man..

  1. zegt:

   Girly series kan je ook op On Demand kijken, heerlijke series als Greys Anatomy of we keken toen ook Sillicon Valley.

 9. Angela zegt:

  Interessant. Ik kijk zelf al naar Netflix & Amazon prime, dus heb op dit moment nog geen behoefte aan On Demand ( en anders kom ik niet meer aan mijn luisterboeken toe, haha).

 10. zegt:

  Wat een goede tips! Ik houd zelf ook wel van Scandinavische series, dus Modus gaat op mijn lijstje! Wij hebben alleen wel Netflix en daar staat al zoveel op dat ik er amper doorheen kom, want ik kijk simpelweg niet zoveel televisie omdat er genoeg andere dingen te doen zijn. Dus aardig wat op het lijstje, maar zal er ook nog wel even mee bezig zijn..

 11. zegt:

  Ik ken alles wat je noemt niet. Ik heb geen On Demand en heb juist wel Netflix. Ik heb al een aantal weken niets gezien op Netflix omdat ik druk aan het klussen ben, maar ik kan echt uren wegkijken hoor.

 12. Demand kende ik nog niet. Wij hebben netflix, dus het is niet zo aantrekkelijk voor mij denk ik. Maar die serie ”The Brave” klinkt wel erg goed. Eens kijken of die ook op netflix te vinden is

 13. zegt:

  Ik heb geen On Demand, maar probeer wel veel afwisseling te zoeken op Netflix! Zelf keek ik net Afterlife met Ricky Gervais!

 14. ik kijk ook vaak netflix en series! De pier wil ik wel is checken.

 15. Ik heb altijd interesse in nieuwe series, maar deze zijn geloof ik niet zo mijn genre. Maar dank voor de bespreking!

 16. zegt:

  Mijn oog werd gelijk getrokken naar Springvloed. Ik ben heel benieuwd naar hoe die serie verder gaat!

 17. Bedankt voor de tips! Ik kijk meestal Netflix, maar dit is ook goed om eens door te kijken. Zit vast veel leuks tussen!

 18. zegt:

  Ik volg er op het moment geen enkele en was eigenlijk op zoek naar inspiratie. Bedankt voor de reveiw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept