Ongestoord televisie kijken met kinderen. Hoe dit heel goed gaat.

televisie kijken

Een goede spannende detective, een romantische film of mijn favoriete soap series. Ik vind het heerlijk om af en toe even lekker rustig televisie te kunnen kijken. Rustig zeg ik dan wel, maar de tijd dat ik rustig naar de televisie kon kijken is tegenwoordig wel over. Dat is helemaal geen probleem, want samen met de kinderen naar The Voice kijken heeft ook wel wat. Toch wil ik ook wel eens even alleen kijken en tegenwoordig kan dat natuurlijk heel makkelijk.  

Me-time

Toevallig vroeg mijn moeder me laats of ik nog steeds naar soaps kijk op de televisie. Ik zei hier  volmondig ‘ja’ op. Ik volg al een jaar of twintig Neighbours op de Belgische tvzender en ik kijk naar Goede Tijden, Slechte Tijden. Neigbours ben ik gaan volgen nadat ik ruim twintig jaar geleden terug kwam van een jaar backpacken door Australië. En Goede Tijden keek ik vanaf dag een, ben toen een aantal jaren gestopt met kijken, maar ben tegenwoordig weer trouw aan de bewoners van Meerdijk. Deze programma’s kijk ik nooit live, maar altijd uitgesteld. Goede Tijden, zet ik  even op pauze wanneer het begint, breng de kinderen naar bed. Pak er een kop thee bij en kijk ongestoord mijn soap. Dat is wel zo makkelijk van Digitale tv van KPN. Zo mis ik niks van mijn favoriete programma’s.

Televisie kijken voor de kinderen

Toen de jongens klein waren, zette ik ze rond een uur of vijf nog wel eens voor de tv. Ik kon dan rustig  koken en zij ontspande even voor de beeldbuis. Tegenwoordig kijken ze steeds minder televisie. Het Klokhuis en het Jeugdjournaal kijken ze graag en in het weekend willen ze via Uizending Gemist graag naar de afleveringen van Checkpoint kijken. Daarnaast willen ze, als ze bijvoorbeeld wel eens niet zo fit zijn, nog wel eens naar een film op On Demand kijken. Dit vind ik ideaal, niet alleen voor hen, maar ook voor ons zelf. Eigenlijk vind je hier zoveel keus aan films en series, dat je nooit uitgekeken bent.

Lees ook: Kinderen en minder schermtijd, het gaat eigenlijk vanzelf.

Wie heeft de afstandsbediening thuis

Grappig is dat de jongens – ondertussen bijna tien en acht- nog steeds niet weten hoe de televisie aangaat. Ik hou ze echt niet tegen, heb ook al vaker aangeboden om uit te leggen hoe het allemaal werkt. Maar de afstandsbediening daar komen ze nog steeds niet aan. De man trouwens ook niet. Ik heb altijd het beheer hier over en als er wel eens iets geprogrammeerd moet worden, moet ik dit doen. Nou is het niet dat ik alleen recht heb op wat er op de tv komt hoor! Dat is echt een ‘ overleg’ tussen ons vieren.

Wel of geen netflix

Af een toe een film kijken als er iemand ziek is, dan is On Demand ideaal. Toch denken wij ook hier na over Netflix. Wij hebben hier nog geen abonnement op. Maar ook ik lees de vele recensies hierover en ben op de hoogte van alle leuke series die langs komen. Steeds vaker hebben wij het er over of dit ook iets voor ons zou zijn. De vraag die we ons dan stelen is, zullen vaak naar Netflix kijken als we deze functie ook op de televisie hebben? Hebben we nog meer zenders nodig dan we nu al kijken? Ik vind het best een lastige vraag.

Hebben jullie Netflix? En waarom juist wel of niet? 

foto pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

47 reacties

 1. zegt:

  Wij zijn echt verslaafd aan Netflix. Wat zouden we toch zonder moeten Hahaha

  1. Ik lees het meer, toch een sin gaan verdiepen!

 2. Wij hebben Netflix. Maar dat wordt voornamelijk door de kinderen gebruikt. Heeft ook te maken dat hier op het platteland de internetverbinding allerbelabberdst is. En dat merk je vooral als je digitaal een film wil kijken.

  1. O ja dat snap ik helemaal.

 3. zegt:

  Nee geen Netflix hier. Volgens mij kan dat niet in Duitsland of alles is in het Duits das niks haha. Kijk alleen tv wanneer de kinderen in bed liggen.

  1. O nee dat is ook niks nee of al dat nagesynchroniseerd

 4. Ja, ik heb Netflix en ben er heel blij mee. Hoewel ik op het moment vooral Koreaans drama kijk.

  1. Die ken ik dan weer niet, wel deense en zweedse series.

   1. Van Deense series ken ik alleen Borgen. Koreaans drama is echt een aanrader Lodi!

    1. Wij kijken nu Dicte, ook een goede serie maar ik ga die koreaanse drama ook eens in de gaten houden. leuk!

     1. Aha! Daar leer je ook nog wat van : ) Lijkt me ook leuk om met he hele gezin te kijken.

 5. Linda Meester zegt:

  We hebben geen Netflix, we kijken graag films en hebben een uitgebreid Ziggo abonnement ook vanwege sommige sporten

  1. Ja dat is ook ideaal natuurlijk, al die sport zenders.

 6. zegt:

  Netflix is echt hemel! Zo chill. Popcorntime en Videoland gingen er ook wel in, maar vervelen toch sneller.

  1. Ik moet me er echt eens in gaan verdiepen lees ik nu wel 🙂

 7. Wij hebben geen Netflix omdat ik me er nog niet in verdiept heb hihi

  1. hier een beetje hetzelfde verhaal.

 8. zegt:

  de kinderen ( nou ja kinderen ) zijn dol op Netflix, wij krijgen het maar niet in ons systeem…

  1. Nou je dat idee heb ik ook een beetje.

 9. Haha goed zo. ‘Mommy rules’ met de afstandsbediening 🙂

 10. zegt:

  Leuke blog! Onze kinderen zijn nog wat jonger. Wij hebben de avond nog voor ons zelf. Maar met Netflix!

  1. haha goed om te lezen!

 11. zegt:

  Ik heb wel eens een proefabonnement genomen omdat ik van iedereen hoorde dat het echt een must was. Ik kwam niet echt toe aan leuke series kijken en om een abonnement te nemen voor die ene avond eens in de 2 weken…best zonde. De kinderen (pubers) vinden het blijkbaar ook niet de moeite waard om er over te zeuren – we zijn dus een uitzondering

  1. Hier hoor ik de kinderen er inderdaad ook nooit over.

 12. zegt:

  wij hebben netflix maar geen kinderen dus ik kan er niet echt over mee praten. wij twijfelen om het op te zeggen want zijn de laatste tijd niet veel films wel heel veel series

  1. Goed om te lezen, misschien is de grote hype er toch een beetje af. Net als HBO toentertijd, waar ik nu weinig leuks kan vinden.

 13. zegt:

  Wij hebben wel Netflix, maar eerlijk kijken de kinderen daar het meeste naar en af en toe mijn vriend. Ik blog meestal ’s avonds, dus kijk nog maar zelfden TV

  1. kan ik me ook goed voorstellen, ik moet zeggen dat er ook avonden zijn dat ik lekker een boek lees of ga bloggen.

 14. Ik heb zelf geen kinderen, maar merk dat mijn nichtjes liever een serie of film volledig op Netlfix willen kijken dan wachten op een bepaald televisieprogramma 🙂

  1. En dat snap je dan ook wel weer. gemak dient de mens.

 15. zegt:

  Wij kijken geen tv meer. Maar alleen maar Netflix. Vind heerlijk zelf kijken wat je wilt. Geen reclame.

  1. at hoor je ook steeds vaker he!

 16. zegt:

  Ik kijk amper tv maar vind netflix wel echt een uitkomst maar het is wel heel verslavend. Grappig dat jij de afstandsbediening beheert haha

  1. haha ja goed he!

 17. zegt:

  Ai, dat van voor de televisie kijken om te koken is best herkenbaar. En deed ik eerst nooit.
  On topic: Netflix is zo’n goede keuze. Wat Alexa zegt best wel verslavend want je vindt er de beste series (vind ik). Ik zou het aanraden.

  1. Goed om te lezen.

 18. Wij hebben Netflix. Voor de films hoef ik het niet te doen (die hebben we bijna allemaal al gezien), maar de series vind ik geweldig.

  1. Series vind ik ook echt erg leuk om te kijken.

 19. zegt:

  Ik vind netflix wel iets leuk! Maar als je inderdaad niet veel tv kijkt. Dan denk ik niet dat dit nodig is. Maar anders… zeker doen!

  1. Ha goed om te lezen!

 20. Dat is lastig, hier vinden we vaak hetzelfde wel leuk en als we een actiefilm kijken mag daar altijd een romantische film voor mijn tegenover staan.

 21. Ik heb geen kinderen en lekker ook geen vriend, hahha. Ik ben de baas over Netflix, mwuaha

  1. haha dat is de ideale tijd!

 22. super makkelijk dus!

 23. zegt:

  Ja, wij hebben Netflix. Juist met name voor de kinderen. Ik vind persoonlijk het TV aanbod te beperkt.Bovendien wil ikzelf bepalen wat ik (of mijn jongens) kijken. Wel fijn trouwens dat je zoons er niet naar taaien.

 24. geen netflix hier, maar wel de ziggo app, heerlijk onderuit in bed mijn series kijken!

 25. zegt:

  Ik ben volgensmij verslaafd aan netflix. Het is zo makkelijk om ‘eventjes’te kijken en vervolgens te tijd te vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept