Kinderen en minder schermtijd- het gaat eigenlijk vanzelf

Steeds minder schermtijd

Wanneer kinderen klein zijn dan kijken ze in de ochtend graag even televisie. Vaak gaat deze in de avonds ook weer aan. Echter die schermtijd wordt op een gegeven moment echt minder want er is gewoon geen tijd meer voor.  

Kinderen zijn druk met sporten

Er is altijd wel een avond dat een  van de kinderen aan het trainen is, of wat dacht je van zwemles? Ouders willen dan in de avond nog wel naar het Journaal kijken maar verder zijn er dan weinig programma’s  waar de kinderen dan naar willen kijken.

Lees ook: Ongestoord televisie kijken met kinderen.

Tablet en computer

Nu zitten kindere natuurlijk wel achter de computer op school en ook thuis mogen ze vast elke dag wel even op de tablet. Maar het is goed om hier wel duidelijke afspraken over te maken en zo het gebruik van de schermtijd in de gaten te houden. Kinderen moeten tenslotte ook hun huiswerk maken, leren voor school en misschien ook wel even extra wat oefenen. Fijn hierbij kan het  leer programma op de computer Ambrasoft.nl. zijn. Hiermee wordt leren spelen. De laptop gaat dan misschien wel wat vaker aan maar is dit dan schermtijd? Misschien ook wel.

Zondagochtend schermtijd

De enige ochtend dat de tv aanstaat is de zondagochtend. Vanaf acht uur gaan de jongens naar beneden en kijken een paar programma’s terug van die week op BOZ. Ook kijken ze deze weken het Sinterklaas Journaal terug op een tijdstip dat het hun uitkomt. Zelf ben ik blij dat ze minder schermtijd hebben. Ik heb me er ook wel eens op betrapt dat ik het toen ze jonger waren, af en toe wel makkelijk vond wanneer ze achter het scherm zaten want laten we wel zijn. De televisie aan of uit, daar ben ik zelf bij!

Lees ook: Hoe voorkom je discussies over schermtijd met tieners.

Hoe is de schermtijd bij jullie thuis?

foto’s lodiblogt/ pixabay

 
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

1 reactie

  1. Mijn ervaring is dat ze amper meer tv kijken maar dat de schermtijd wordt ingevuld met laptops en smartphones. Dus uiteindelijk net zo erg : (

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept