Wat te doen tijdens de lerarenstaking?

lerarenstaking

Donderdag en vrijdag staken de leraren. En of je het hier mee eens bent of niet, voor veel ouders betekent dit dat de kinderen twee extra dagen thuis zijn. Nu zijn er pretparken en museums die zorgen voor extra openingstijden of gratis entree tijdens de lerarenstaking.

Lerarenstaking

Donderdag en vrijdag zijn veel scholen dicht, weer. Dit betekent voor veel ouders, dat ze opvang moeten regelen, een vakantiedag op moeten nemen of hun thuiswerk dag in moeten leveren. En wat ga je doen met de kinderen. Blijf je een dagje thuis of maak je er maar een gezellige dagje uit van. Van de week schreef ik al over uitstapjes die we in de voorjaarsvakantie kunnen gaan doen, die ideeën kan ik er hier zo ook weer bij pakken.

Wat kunnen we gaan doen tijdens de lerarenstaking?

De een zijn dood is de ander zijn brood en zo denken veel organisaties, pretparken en museums ook. Ze profiteren van deze extra dagen dat de kinderen vrij zijn en maken hun openingstijden extra lang, zijn extra dagen open of zij gratis te bezoeken.

Extra lang glijplezier in het Tikibad in Duinrell

Zo kan je bij Duinrell deze twee dagen extra lang komen genieten van het Tikibad. Speciaal voor alle leerlingen die de 30ste en 31ste een vrije dag hebben door de lerarenstaking openen ze de Tikibad-deuren op deze dagen al om 12 uur ipv 16 uur. Dit betekent dat het Tikibad op donderdag 30 en vrijdag 31 januari  geopend is van 12:00 tot 21:30 uur open. Dus 9,5 uur glijbaanplezier op één dag.

Welke jeugd films draaien er allemaal

Of wat dag je van een dagje naar de bioscoop? Er draaien momenteel genoeg leuke kinder en jeugd films, dus mocht het weer wat minder zijn, is dit misschien een leuke tip. Misschien ook een leuk idee: Op 30 en 31 januari organiseert de nieuwe bioscoopfilm Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn samen met Nederlandse bioscopen een actie om het Bio Vakantieoord te steunen. Op deze dagen gaat 50 eurocent van ieder verkocht bioscoopkaartje naar dit goede doel. Kijk hier voor de ticket verkoop. Andere films die momenteel draaien zijn onder anderen:

lerarenstaking

Gratis naar het museum tijdens de lerarenstaking

Tijdens een eerdere staking kon je ook al gratis naar het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en ook deze keer tijdens de lerarenstaking is de entree gratis. Als volwassen begeleider mag je (op vertoon van het kind van 4 t/m 17 jaar) óók gratis naar binnen! Er zijn extra activiteiten deze dagen in het museum.

lerarenstaking

Ook bij het Tropenmuseum in Amsterdam kan je donderdag en vrijdag tijdens de lerarenstaking gratis naar binnen. Kijk even op de site van het Tropenmuseum voor alle informatie.

Binnenspeeltuinen

Mijn jongens zijn dol op trampoline springen en dus is dit ook wel iets wat ik deze dag tijdens de lerarenstaking met ze kan gaan doen. Wel moet je van te voren altijd even reserveren aangezien er per keer een beperkt aantal kinderen mogen dumpen. Maar ook binnenspeeltuinen als Ballorig of Monkey town zijn voor deze dagen ideaal.

Zoveel te doen

Nu zal er nog veel meer te doen zijn deze dagen en je hoeft natuurlijk niet weg, je kan ook gewoon thuis blijven. Maar mocht ik nu meer gratis uitjes of extra openingstijden vinden dan zal ik deze lijst nog aanvullen. En mocht jij nog aanvullingen hebben op deze lijst, laat het dan weten in een reactie.

Ga jij iets speciaals doen tijdens de lerarenstaking?

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

9 reacties

 1. zegt:

  Vooral gratis naar een museum vind ik een goede actie. Dat zijn dingen die veel kinderen/ouders misschien anders toch niet zouden doen. En hé, de juf in mij denkt: dan leren ze die dag ook nog wat;).

 2. zegt:

  Hier staken ze niet, zowel op de basisschool als middelbare school trouwens. Maar als ze dat wel deden, zou ik er denk ik thuis iets van maken. Uiteindelijk zijn alle pretparken en ballenbakken overladen, zou ik niet zoveel zin in hebben. Dus als aanvulling: een dagje wandelen in het bos, uitwaaien op het strand of thuis relaxen.

 3. zegt:

  Hier geen stakingen. Maar soms valt dat voor. En dan knutsel ik een beetje met het kindje van mijn zus. Of we spelen gezelschapsspelletjes.

 4. zegt:

  hier bij de een wel staking en bij de ander niet, lekker krom want de scholen staan nog geen 500 meter van elkaar haha maar goed hier gaan ze denk schaatsen of met vrienden weg

 5. zegt:

  Inderdaad, de een zijn dood is de ander zijn brood. Ik vind het heel slim dat pretparken en musea hier op inspringen en je met korting of gratis hier gebruik van kunt maken. Met slecht weer zou ik lekker naar een indoor speeltuin of trampolinepark gaan. Of om in de winterse sferen te blijven: de schaatsbaan 🙂 of een een indoor skipiste. Veel plezier alvast.

 6. zegt:

  Oow, ben benieuwd of je lijst nog langer wordt. Duinrell is altijd een goed plan

 7. Mandy zegt:

  Zeker genoeg te doen! Lijkt me wel lastig soms, hun bedenken wat en jij mag kijken hoe je het allemaal oplost. Wel leuk als je dan samen een dagje weg kan. Lijkt me ook leuk om een keer naar het tikie bad te gaan

 8. zegt:

  De een zijn dood is inderdaad de ander zijn brood. Ik als marketeer vind het strategisch gezien altijd wel een goede zet als bedrijven op dit soort ‘speciale’ dagen inspringen. En fijn dat er genoeg te doen is als je kinderen hebt! 🙂

 9. zegt:

  Leuke blog met goede ideeën. Duinrell blijft altijd leuk. De kinderen hier op de redactie zullen het vast geweldig vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept