De voordelen van trampolinespringen, voor jou en je kids!

De voordelen van trampolinespringen, voor jou en je kids!

Veel kinderen zitten tegenwoordig veel liever op hun smartphone dan op een sport. Dat terwijl voldoende beweging heel belangrijk is voor de gezondheid en een beetje beweging ook helemaal niet zo vervelend hoeft te zijn. Wist je bijvoorbeeld al dat trampolinespringen veel gezondheidsvoordelen heeft?

Beweging voor jong en oud

Bewegen is goed, voor jong en oud. Trampolinespringen versterkt niet alleen de spieren, maar vergroot ook het concentratievermogen en vermindert stress. En natuurlijk is het ook gewoon heel erg leuk! Daarom is een trampoline in huis, in de voor of achtertuin of als sport echt een aanrader.

Waarom trampolinespringen?

Kinderen kunnen goed hun energie kwijt door te bewegen, waardoor dat voor hen extra belangrijk is. Dat kan door op een sport te gaan, maar trampolinespringen heeft misschien nog wel meer voordelen. De kans op blessures is bijvoorbeeld kleiner en daarnaast zorgt het voor een betere concentratie en ontwikkeling van de coördinatie. Ook is het goed voor het verbeteren van de conditie. Klinkt als de ideale sport, toch? Je kunt tegenwoordig lessen volgen om de technieken van het trampolinespringen te leren maar je kunt ook gewoon een trampoline in huis halen, bijvoorbeeld de trampoline 430 van trampolines.nl. Op die manier kunnen niet alleen je kids, maar ook jij kijken of de sport iets voor jullie is. 

Een trampoline aanschaffen: waar let je op?

Wanneer je een trampoline aan gaat schaffen, is het belangrijk om erop te letten of de trampoline veilig is en van goede kwaliteit. Een trampoline van goede kwaliteit is essentieel, want je wilt natuurlijk geen onveilige situatie creëren voor je kinderen. Omdat voor deze trampolines duurdere materialen worden gebruikt zijn deze wat prijziger, maar dan ben je er zeker van dat je een veilige trampoline hebt. Bedenk ook wat voor soort trampoline je wilt kopen. Ga je voor een ronde trampoline of toch liever voor een rechthoekige? Daarnaast kun je kiezen voor een trampoline die op poten staat of voor een trampoline die je in de grond kunt graven. Wanneer er meerdere mensen tegelijk op de trampoline gaan springen, kies je het beste voor een wat groter exemplaar die wat meer gewicht kan dragen. Een veiligheidsnet is ideaal om een nog veiligere situatie te creëren. 

Even de dag eruit springen

Wij hebben een trampoline in de achtertuin staan en vooral onze jongste zoon staat hier veel op. Hij vind het prettig om ’s avonds even een tijdje te springen en zijn hoofd leeg te maken. Dit trampolinespringen doet hij trouwens zowel in de zomer als in de winter. Ik ben er blij mee, want ook hier zitten ze de hele dag op een beeldscherm – thuis en op school-.

Lees ook: Met een trampoline in de tuin spelen kinderen het hele jaar buiten.

Lees ook: Beeldschermen en de gezondheid van de ogen van kinderen.

foto gratis afbeelding van PublicDomainPictures via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept