Blijven leren in de zomervakantie met Squla – Denksport junior

Blijven leren in de zomervakantie met Squla - Denksport junior

Op een leuke manier blijven leren tijdens de zomervakantie? Squla en Denksport Junior hebben weer verschillende puzzelboeken waarmee kinderen kunnen blijven leren. Doe mee met de win actie en win twee puzzelboeken voor kinderen van 6+ ( groep 3-4-5)

De zomervakantie begint bijna

Na al die weken thuisonderwijs zijn de kinderen nu weer naar school. Voor een paar weken want dan begint de zomervakantie. Het zal een rare tijd zijn, want waar mogen en kunnen we naar toe? In plaats van me voor te bereiden op onze reis naar Amerika, zijn we nu alles aan het annuleren.

Onzekerheid of we op vakantie gaan.

Toch komt de zomervakantie er aan, met al zijn onzekerheden. Maar ook zekerheden. Want na de zomervakantie gaat onze oudste naar de middelbare school en onze jongste naar groep 8. Wat gaat het allemaal snel!

De puzzelboeken van Denksport

Of we nu op vakantie gaan of niet, ik koop net als elk jaar een paar puzzelboeken voor de jongens. Dit om ze ook tijdens die zes weken vrij toch op een spelenderwijs te laten leren. Ze vinden het super leuk om te doen en hebben helemaal niet door dat ze naast puzzel plezier ook aan het leren zijn.

Blijven ontwikkelen, ook in de vakantie

Natuurlijk moeten kinderen deze zomer weer lekker gaan genieten. Misschien blijven we wel meer thuis dan anders? Wie zal het zeggen. Uiteraard wil je natuurlijk je kinderen zoveel mogelijk vermaken, laten genieten maar ook blijven ontwikkelen! Goed nieuws, want er komt weer een nieuwe reeks Denksport Junior/Squla puzzelboekjes aan. Met deze keer weer een mooi zomerboek en een nieuw puzzelblok.

Samenwerking tussen Denksport en Squla 

Squla is natuurlijk al het leukste online platform om spelenderwijs te oefenen in alle vakken van de basisschool. Squla wil dat alle kinderen met plezier naar school gaan zodat ze goed meekomen op school. Thuis oefenen geeft ze zelfvertrouwen en leerplezier. Daarom ging Denksport Junior de samenwerking aan met Squla. Want Denksport geeft op een speelse manier kinderen met puzzels een leuke vrijetijdsbesteding, en helpt ook indirect woordenschat en denkvermogen te vergroten! Hiermee is het digitale stuk van Squla wederom vertaald naar print.

Het succes van het Squla vakantieboeken en andere leerzame boekjes wordt voorgezet. Deze zomer verschijnt er een serie van vier Squla spelend leren boekjes, een nieuw zomerboek en een puzzelblok. Alle boekjes zijn voor kinderen vanaf 6 jaar (groep 3/4/5 en zijn los te koop in de winkels vanaf € 5,95 of te bestellen op de site . Er zit geen abonnementsmogelijkheid op deze titel.

Welke titels zijn er allemaal?

1. Squla Zomerboek

Samen met de Squla figuren maken de kinderen een wereldreis waarbij verschillende continenten aan bod komen. In het Squla vakantieboek zijn, naast de bekende taal- en rekenpuzzels ook leuke doe pagina’s te vinden. Een kleine greep aan puzzels die te vinden zijn in dit puzzelboek zijn: Engelse woorden leren, kleur op nummer, woordzoeker, tafels leren en nog veel meer. Naast al deze leuke en uitdagende puzzels vind je in dit boek ook leuke tips voor vakantiespellen die je buiten kan doen tijdens de vakantie. Kinderen hoeven zich met het Squla vakantieboek niet te vervelen. Goed voor uren puzzelplezier!

Blijven leren in de zomervakantie met Squla - Denksport junior
Blijven leren in de zomervakantie met Squla - Denksport junior
Blijven leren in de zomervakantie met Squla - Denksport junior

2. Spelend lezen en rekenen

Q weet niet wat hij leuker vindt, taal of rekenen. Hij houdt van allebei! Dit is dan ook zijn favoriete puzzel blok. Vol met letters en cijfers, grappige taalpuzzeltjes, pittige cijferpuzzels en leuke reken oefeningetjes. Daar word je vanzelf slimmer van!

Blijven leren in de zomervakantie met Squla - Denksport junior

3. Letterflat – Taal- en spellingspret van A tot Z

In de Letterflat is van alles te beleven. Q stelt je graag voor aan de bijzondere bewoners van het gebouw. De één is dol op de au/ou en de ander wil alles weten over de betekenissen van woorden. In deze flat word je vanzelf een taalkampioen.

4. Rekenhotel – Check in en reken mee

In het Rekenhotel draait alles om getallen en sommen. Q geeft je graag een tour. Van het zwembad tot je kamer en de bar in het Rekenhotel: overal is wel wat te rekenen. Kom binnen en stap als een rekenwonder weer naar buiten!

5. Vlucht Q – Op avontuur met vreemde talen

Kom naar het vliegveld en maak je klaar om mee te gaan met Vlucht Q. In de vertrekhal ontmoet je mensen uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië. Leer woordjes en zinnetjes in hun taal. Zo ben je helemaal klaar voor de reis.

6. Topotrein – Verken de wereld per spoor

De Topotrein staat klaar voor vertrek. Stap in, dan laat Q je meer zien van onze wereld! Je maakt onderweg kennis met allerlei landschappen en culturen, in landen dichtbij en ver weg. Zo ontdek je tijdens de rit met de Topotrein steeds meer over aardrijkskunde.

Review: Zomerboek en Spelend lezen en rekenen.

Hoewel de jongens hier al wat ouder zijn, vinden ook zij deze puzzelboeken nog hartstikke leuk. Het zomerboek is vanaf 6+ en valt op door zijn vrolijke kleuren en leuke spellen. Het is ontzettend gevarieerd. met reken sommen, taal opdrachten, geheimschrift of lijnpuzzels. Er zijn zoekplaten, legpuzzels en nummerkleuren. Echt alles komt aan bod. Het Spelend Lezen en rekenen is klein van formaat en hierdoor makkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld ergens heen gaat met de kinderen en ze even iets te doen moeten hebben. Puzzelen doen wij ook heel vaak samen, gezellig en we leren er allebei van.

Blijven leren in de zomervakantie met Squla - Denksport junior

Win actie

Ik mag van Denksport een pakket van deze twee boeken weg geven Wil jij het zomerboek (6+) en spelend lezen en rekenen (groep 3/4/5) winnen doe dan het volgende:

 • Geef in een reactie aan dat je mee doet met de win actie
 • Laat een geldig mail adres achter.
 • Deze win actie loopt tot zondag 28 juni 2020
 • De winnaar krijgt bericht er mail.

Gefeliciteerd Britta, jij hebt de puzzelboeken gewonnen. Je hebt een mail bericht ontvangen.

foto’s lodiblogt/ disclaimer

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

41 reacties

 1. Ingrid Langstraat zegt:

  Wat gaaf, ik doe graag mee voor mijn dochter. Fijn voor haar om te blijven oefenen in de vakantie op deze leuke manier!

 2. sophie zegt:

  Andere jaren doen ze hier altijd wel iets van denksport boekjes mee op vakantie, maar dit jaar zijn ze het zelfstandig oefenen en leren echt mega beu. Krijg ze met geen stokken nog achter een vel papier.

 3. Britta zegt:

  Wauw wat een leuke actie! We gaan niet op vakantie en kunnen dit wel gebruiken voor onze zoon van 7.

 4. zegt:

  Ik doe graag mee, bij ons gaan de puzzelboekjes en zomerboeken altijd graag mee op vakantie. 🙂

  1. Riggie van lochem zegt:

   O dit gaan mijn kids echt heel erg leuk vinden. Zij zitten ook echg in die groepen 3 en 4 en gaan naar 4 en 5. Dus dit is heel leuk voor de vakantie. Bedankt dat we mee mogen doen.

  2. Patricia Bouthisma zegt:

   Dit lijkt me fijn voor onze zoon. Ik maak daarom heel graag kans

 5. Trotsema fati zegt:

  Super leuk voor mijn kids ze zijn dol op puzzelboekjes❤

  1. Marieke zegt:

   Jaaa leuk ik doe graag mee

 6. zegt:

  Super leuk. Ik heb ze hier ook liggen. De kinderen hier op de redactie zijn er dol op.

 7. Felice Veenman zegt:

  het leuke van puzzelboekjes is: je hebt ze op zoveel niveau’s, dat je kind er altijd wel een vind die bij hem past.
  Zoonlief hier had niks met kruiswoordpuzzels, maar was bijvoorbeed dol op sudoku’s!

  Gezien de leeftijd van mijn kinderen doe ik niet mee met de actie

 8. Jasmina zegt:

  Oow handig zeg..mijn neefje maakt hier ook gebruik van

 9. zegt:

  Awww dit is zo leuk. Dat herinnert me aan vroeger als we op vakantie gingen. Dan had ik ook altijd van die puzzelboeken. Love it.

 10. zegt:

  ik doe niet mee maar ben wel helemaal in voor dit soort dingen , spelenderwijs dingen leren !

 11. Dat is zeker leuk en goed voor de kinderen. Bij ons in de klas doen de kinderen ook Squla. Leuk dat er ook werkboeken van zijn.

 12. zegt:

  dit zou ik zelf ook erg leuk vinden eerlijk gezegd. Maar zo spelende wijs leren is altijd leuk voor kinderen

 13. Marian B zegt:

  Leuk voor mijn zoontje die straks naar groep 4 gaat. Kan hij net als mama puzzelen in de zomervakantie. Hij gaat de uitdaging graag aan! Bovendien is het leuk en leerzaam, en weer eens wat anders dan een schermpje.

 14. Wendy zegt:

  Leuk! Dat zou een perfect cadeau zijn voor mijn dochter. Leren uit een boek is voor haar heel lastig, maar het leren/oefenen op deze speelse manier past haar heel goed! Ik hoop dat we de gelukkigen zijn.

 15. zegt:

  Als kind had ik ook van dit soort boekjes, zag op je Instagram ook de mooie leer wereldbol voorbij komen, heel leerzaam voor in de zomer inderdaad.

 16. Nelly zegt:

  Ik doe graag mee.

 17. Iris Bakker zegt:

  Superleuk voor mijn zoon, hij heeft al eerder wat Denksport puzzelboekjes gehad en vind deze erg leuk

 18. Ik moet zeggen dat ik mijn hakken in het zand voel gaan bij het idee dat kinderen in de zomervakantie moeten blijven leren. Is het dan nooit eens even klaar?

  Maar goed, het zijn wel leuke boekjes en zo.

  1. zegt:

   het is natuurlijk ook niet leren, leren. Het zijn leuke en vrolijke puzzels, waardoor ze niet na die 6 ween weer helemaal blanco beginnen.

 19. Shiv Chin zegt:

  Ik loot heel graag mee voor mijn zoon.

 20. Elle zegt:

  Onze jongste gaat na de vakantie naar groep 3, ik denk dat zij dit heel leuk vindt

 21. Mieke | Miek's Mind zegt:

  Zeker leuk voor kids om toch te leren en creatief bezig te zijn, tof

 22. Jan zegt:

  Graag loot ik mee in deze prachtige winactie .

  1. Djotie zegt:

   De kleine toont interesse in rekenen. Ik doe graag mee.

 23. zegt:

  Als klein meisje was ik altijd dol op zulke boekjes

 24. Imke zegt:

  erg leuk en leerzaam voor de kids

 25. Kristel Gubbels-daemen zegt:

  Onze dochter Noor is helemaal fan van Squla. Dit heeft ze veel gedaan in ze thuisperiode en dit sluit er mooi op aan

 26. Iris zegt:

  Ik doe heel Graag mee voor mijn kids

 27. Renilda zegt:

  Leerrijk en leuk. Mijn kleinkinderen zouden dit echt wel heel leuk vinden. Ik doe mee

 28. Ik doe mee voor mijn nichtje Amaly die het leuk vindt om te puzzelen en daarom deze boekjes ook vast leuk zal vinden.

 29. Melissa Van Stipdonk zegt:

  Leuk. Beiden kids hebben al squla op hun tablet maar dat is niet handig voor een dagje weg of gewoon lekker buiten. Dan zijn zulke boekjes veel leuker en handiger!

 30. kempenaers anita zegt:

  doe zeer graag mee voor mijn kleinzoontje werkt graag in doeboeken

 31. Sandra Benedick Elzinga zegt:

  Mijn tweeling dochters doen graag mee

 32. anja zegt:

  erg leuk en leerzaam voor e kids

 33. Sharon v Bregt zegt:

  Ik doe graag mee voor mijn dochter. Ze is helemaal weg van dit soort boekjes dus dat zal een heerlijke rustige heenreis voor de vakantie worden.

 34. Jolijn kools zegt:

  Oh woooowww dat zou helemaal geweldig zijn voor mijn dochters !!! Het zomerboek en het puzzelboek winnen zou echt GE-WEL-DIG zijn want mijn dochters van 6 en 8 jaar oud misten school echt in deze rare corona tijd. Ik denk dan ook niet dat ze er blij van worden om nu weer 6 weken vrij te zijn. Zou dus erg leuk zijn als we wat kunnen oefenen in de vakantie En na de vakantie Mag mijn oudste dochter alweer starten in groep 5 en kan mijn jongste dochter hard aan de bak in groep 3 #ZeKanNietWachtenOmTeStartenInGroep3

 35. Nadine zegt:

  Ik doe graag mee! Leuke actie!

 36. Caroline zegt:

  Wat leuk dat dit bestaat, dat kende ik nog niet. Mijn kinderen zijn er al te oud voor maar ik wens alle deelnemers met jonge kids veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept