De leukste series nu te zien op On Demand

Series die ik heel leuk vind, kan een ander natuurlijk helemaal niks vinden. Toch vandaag een aantal series, die nu op On Demand zijn en die wij erg leuk vonden om te kijken. Graag deel ik deze met jullie.

On Demand, super makkelijk series kijken

Wij hebben geen Netflix of videoland, maar vinden het wel leuk om series te kijken. We kijken deze veelal op On Demand. Ideaal. Juist omdat we series graag achter elkaar kijken, zonder een week te moeten wachten. Nou heb je op On Demand ook geen probleem dat bij het opnemen, series er niet helemaal op staan of afleveringen missen.

Let op bij de series op de laatste uitzenddatum

Voor de zomervakantie keken wij naar de Vikings. Een super gave serie, die 5 series lang duurde met episodes tussen de 10 a 20 stuks. Op een gegeven moment zagen we dat de afleveringen nog maar een paar dagen op On Demand zouden staan. We zijn toen maar even snel de laatste afleveringen gaan kijken. Let hier op voor je begint aan series, zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Voordeel dat series verdwijnen is dat er ook steeds weer nieuwe bij staan.

Welke series zijn nu het kijken waard op On Demand?

Welke series keken wij de laatste tijd en zijn voorlopig nog op On Demand te zien?

BH 90210

BH 90210: Oke eerlijk is eerlijk, meestal kijken we series samen, maar naar BH90210 wilde de man echt niet mee kijken. De originele cast, met o.a. Shannen Doherty, Jason Priestley, Jennie Garth, Ian Ziering, Gabrielle Carteris, Brian Austin Green en Tori Spelling blaast Beverly Hills 90210 weer nieuw leven in. De zeven voormalige tieneridolen spelen zichzelf in een gloednieuwe dramaserie geïnspireerd op hun echte levens en relaties. De serie Beverly Hills 90210 was super populair toen ik een tiener was en samen met mijn moeder en zus keek ik elke aflevering. Wat zo grappig is aan deze serie, is dat de acteurs zichzelf niet elke keer even serieus nemen en de vele gastrollen van oud BH acteurs. Er zijn zes afleveringen.

Take two

Take two: Eddie Valetik (gespeeld door Eddie Cibrian) neemt zijn werk serieus. Hij is privédetective en werkt samen met de politie van Los Angeles. Eddie wordt gekoppeld aan Sam Swift (Rachel Bilson), een actrice die een detective speelde in een populaire tv-serie. Sam komt net uit een afkickkliniek en wil als onderdeel van haar research voor een volgende rol samenwerken met Eddie. Het moge duidelijk zijn dat de serieuze professional Eddie niet blij is met zijn nieuwe ‘buddy’. Ze moeten echter flink aan de bak als Eddie wordt ingeschakeld voor een zaak. De belangrijkste taak van Sam is om Eddie te schaduwen.

Het levert een serie vol humor, drama en spanning op. Als je spreekt over ontspannen series, dan is dit er een van. Spannend en toch weet je dat het elke keer goed komt. Ontzettend jammer is dat de laatste aflevering eindigt met een gigantische cliffhanger, maar er geen seizoen twee komt. Eerder dit jaar hadden we dit ook al met de serie The Brave. Wij waren super enthousiast, maar blijkbaar is niet iedereen het hier mee eens.

STHLM Requim

STHLM Requiem is een tiendelige misdaadreeks over een jonge criminologe, Frederika Bergman, die aan de slag gaat bij het speciale onderzoeksteam van de politie in Stockholm. Ze komt terecht in een mannenbastion van door de wol geverfde rechercheurs. Het team staat onder leiding van  Alex Recht en Peder Rydh. Frederika is intelligent en heeft een frisse kijk op de zaken. Elke twee afleveringen behandelt één specifieke zaak en speelt zich een jaar na de vorige af. Dat zorgt voor een bijzonder perspectief op de evolutie van de personages en de stad, die een belangrijke rol speelt in de reeks. Leuk om te zien, want zo zie je ook hoe de personages groeien in hun eigen privé leven.

series On demand
©Lumiere

Modus

Dat wij fan zijn van Scandinavische misdaad series is je misschien wel opgevallen. Op On Demand kan je vele series zien uit Scandinavie. Modus speelt zich af in Zweden. Er is een witte kerst en iedereen is vrolijk, zo ook Inger Johanne Vik en haar twee dochters. Zij is een psychologe, samen met haar dochter raakt ze betrokken bij een moord. Er volgen nog veel meer moorden. Rechercheur Ingvar Nyman vraagt Inger Johanne om hulp. Na seizoen een kan je meteen seizoen twee kijken.

series On demand
©Lumiere

The Team

Af en toe heb je van die series, die zo spannend zijn dat je eigenlijk alle afleveringen achter elkaar wil kijken, dat hadden wij met The Team. Gelukkig voor ons bestond het uit twee seizoenen, dus nadat seizoen 1 was afgelopen konden we door met twee. The Team gaat over een zevenvoudige moord in een pension in de Deense moerasgebieden. Het brengt een team van onderzoekers uit Denemarken, Duitsland en België samen. Wat eerst lijkt op een terreurdaad leidt de rechercheurs al snel naar de illegale internationale kunsthandel en een breed uitgesponnen netwerk van vluchtelingen.

Zijn er series waar jij momenteel naar kijkt?

foto’s ©Lumiere

Meer artikelen:

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

14 reacties

 1. zegt:

  Ah, dat is dus vaak mijn probleem, dat ik ’te laat’ aan een serie begin. Voortaan dus eerst naar de laatste datum kijken. Maar verder blijk ik toch nog steeds liever te lezen dan series te kijken.

  1. zegt:

   Lezen doe ik ook heel graag, wij lezen ook best vaak ’s avonds in plaats van dat de tv aan gaat.

 2. zegt:

  Ja! Na La Casa de Papel nu bij Elite aanbeland. Erg extravert en direct, maar heel goed. Met een aantal hoofdrolspelers uit La Case de Papel. Wij hebben geloof ik alle Lumière-series wel gezien (dol op Scandinavische thriller-series) maar ik blijf zoeken naar meer. Modus vond ik heel goed. The Team dus ook al gezien. Alleen STHLM Requim nog niet. Wij kijken alleen Netflix, dus wie weet vind ik ‘m?

  1. zegt:

   Casa de Papel ken ik niet, alleen van horen zeggen, volgens mij deed een hoofdrolspeler ook mee aan De Pier. ( maar dan in het spaans de naam :))

 3. zegt:

  ik kijk alleen bh90201 wat ik dan nog opneem maar verder kijk ik niks…lekker saai haha

  1. zegt:

   haha nou BH90210 is dan ook wel echt heel leuk toch!

 4. Wat balen van die cliffhanger en dat er dan geen tweede seizoen komt zeg. Daar ‘hang’ je dan als kijker!

 5. Beverly Hills staat nog wel op mn verlanglijstje. Maar hier even geen series, alleen expeditie Robinson. Wil binnenkort OITNB weer kijken. Laatste seizoen nog niet gezien.

 6. zegt:

  Normaal houd ik niet zo van series kijken omdat ik het super stom vind om te moeten wachten op een nieuw seizoen. Dat werd weer bevestigd bij Casa de Papel … maar hij was wel heel goed.

  1. zegt:

   Precies, daar heb je gelijk in, voordeel van On Demand is dat er vaak al meerdere seizoenen op staan. Casa de Papel ken ik niet, alleen van horen zeggen, ik hoop hem snel ook eens te kunnen zien.

 7. zegt:

  Modus lijkt me zeker wel een goede serie. Ik ga het zeker bekijken.

 8. zegt:

  Wij hebben wel Netflix en daar heb ik net de serie Vis A Vis gekeken. Op de TV kijken wij altijd maar het Blok Australië

 9. Ik kijk series op Netflix, de series die jij noemt ken ik niet behalve BH.

 10. ingrid zegt:

  wij kijken tegenwoordig veel spaanstalige series op netflix. ook erg leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept