Harlan Coben, van boeken naar Netflix series – kijk tip!

netflix series van Harlan Coben

Netflix series die gebaseerd zijn op boeken. En wat voor een boeken. De boeken van Harlan Coben. En het mooie is, dat de series zo anders zijn dan het boek, dat je pas na afloop door hebt welk boek nu eigenlijk het scenario was van deze serie. Er staan 14 series op de planning maar deze 6 Netflix series kan je nu al zien.

Netflix series

De hele dag netflixen, het is gewoon geworden en door de afgelopen jaren misschien nog wel populairder geworden dan het al was. Wij waren thuis nog geen Netflix kijkers. Ik vond het eigenlijk niet zo nodig, tenslotte hebben we toch genoeg zenders op tv. Tot we eigenlijk een beetje uitgekeken waren, de series hadden we wel gezien en ook wij vonden in Corona tijd dat we onszelf wel eens wat meer mochten verwennen. Daar kwam Netflix en daar kwamen de Netflix series

Hoe het allemaal begon

Een van de redenen dat we een Netflix abonnement namen waren de Netflix series House of Cards en Undercover. Nu kijk Ik ook graag Netflix films tussendoor, maar blijven de Netflix series wel mijn favoriet. Na deze twee bovenstaande series waren we niet meer te stoppen en ondertussen hebben we al vele bekende en minder bekende series bekeken. Waaronder de series van Harlan Coben

Netflix series van Harlan Coben

Netflix en Harlan Coben hebben een bijzonder uitgebreide deal gesloten: veertien van de boeken van de thrillerauteur zullen worden verfilmd. Momenteel zijn er al zes te bekijken op Netflix. Het mooiste van deze series is, dat ze totaal niet op de boeken lijken. Dus pas nadat je de laatste aflevering hebt gekeken, kan het zijn dat je het boek herkent omdat j het gelezen hebt. En terugdenkend, dan pas zie je gelijkenissen in personages of gebeurtenissen.

De zes series die nu op Netflix staan:

Safe

Safe gaat over weduwnaar Tom Delaney en zijn met tienerdochters Jenny en Carrie. Ze wonen in een buurt die bekend staat als ongelooflijk veilig, maar dat neemt niet weg dat de 16-jarige Jenny opeens spoorloos verdwijnt na een uit de hand gelopen feestje bij de buren. Tom raakt volledig in paniek en gaat koortsachtig op zoek naar zijn vermiste dochter, waarbij hij geen enkel aanknopingspunt onbenut laat. Langzaam maar zeker komt hij op het spoor van een geheim dat het daglicht niet kan verdragen. Deze serie is totaal anders dan het boek

The Stranger

Adam Price leidt in The Stranger een rustig gezinsleventje leidt samen met zijn vrouw en twee zoontjes. Op een dag wordt hij echter benaderd door een mysterieuze vrouw, die iets opvallend verteld: zijn vrouw Corrine zou een zwangerschap hebben gefaket. Adam brengt deze ontmoeting terloops ter sprake, maar dan verdwijnt zijn vrouw opeens met de noorderzon. Price gaat op zoek naar antwoorden: The Stranger moet die toch wel hebben? Maar waar is zíj nou weer gebleven?

De Vreemde heet dit boek in het Nederlands. Je vindt dit boek hier

The Woods

The Woods vertelt het verhaal van de Poolse aanklager Pawel Kopiński, wiens zus 25 jaar geleden spoorloos verdween tijdens een zomerkamp. Pawel kan die verdwijning maar moeilijk loslaten. En als het lichaam van een ‘kampmaatje’ dat gelijktijdig met zijn zus verdween opeens opduikt, zijn de poppen al helemaal aan het dansen. Misschien is Pawels zus namelijk nog wel in leven!  Het is het begin van een zoektocht waarin oude familiegeheimen langzaam ontrafeld worden, en die zouden weleens het einde kunnen betekenen van de aanklager…

Geleende tijd van Harlan Coben Koop je hier

El Inocente

In El Inocente wordt Mateo Vidal veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens dood door schuld. Na zijn straf pakt hij zijn leventje weer op en eigenlijk gaat hem voor de wind. Zijn vrouw Olivia krijgt op een dag een mysterieus telefoontje waardoor ze naar de Duitse hoofdstad Berlijn moet. Opeens volgen de gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. Want is zijn vrouw wel wie hij dacht dat ze was? Zit ze überhaupt in Berlijn? En waarom stuurt ze hem vreemde video’s?

Benieuwd geworden naar De Onschuldigen van Harlan Coben. Je koopt het boek hier

Disparu à Jamais

Guillaume Lucchesi heeft te maken gekregen met een enorme tragedie. Zijn grote liefde Sonia werd tien jaar geleden verkracht en daarna ook nog eens gewurgd. Zijn broer Fred werd gezien als dader en nam de benen: hij verdween gewoonweg van de aardbodem. In het hier en nu heeft Guillaume een nieuwe liefde gevonden, Judith. Alleen is er opeens geen spoor meer van haar te bekennen. Om haar te vinden moet Guillaume de waarheid onder ogen zien te komen over de verborgen geheimen van zijn familie en vrienden.

Het boek heet in het Nederlands Spoorloos. Klik hier voor het boek

Stay Close

Stay Close is een Harlan Coben-boek uit 2012 en gaat over de personages Megan, Ray en Jack. Megan, die ooit een wilde meid was, is een huismoeder met een groeiend gevoel van onbehagen. Ray was een fotograaf met een gouden toekomst, maar tegenwoordig doet hij alleen onbenullige opdrachten. En Jack is een politieman die een onopgeloste vermissingszaak niet kan laten rusten. Ze hebben echter alle drie geheimen waar hun geliefden zelfs niets van afweten.

In het Nederlands heet dit boek Blijf dichtbij. Kijk hier voor dit boek

Spannende films met plotselinge twist

Ondertussen hebben wij vijf van de zes series gekeken en kijken momenteel de zesde serie: The Woods. Van deze zes series hebben wij twee boeken gelezen en hierbij viel het ons dus op dat we pas op het laatste moment het boek aan de serie konden linken. Zo speelden de series zich in een ander land af en waren de verhaal zo anders dat je maar weinig uit de boeken herkent en dit vonden wij zelf erg leuk,. Want na het kijken van de serie bleven we nog even bezig met wat we nu wel en niet hadden herkent. De series en de boeken van Harlan Coben zijn absolute aanraders!

Nieuwsgierig geworden, kijk dan eens naar dit overzicht van al zijn boeken.

Lees ook: Ongestoord televisie kijken met kinderen. Hoe dit heel goed gaat.

Lees ook: De Nachtwachters, vervolg op de Nieuwe Wereld serie.

foto gratis afbeelding pixabay/ affiliate/ bron Netflix

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept