zeilkamp
Uitjes in Nederland Vrije tijd

Vakantietip: Op zeilkamp bij zeilschool ‘t Garijp in Friesland

In Amerika is het heel gewoon, een zomerkamp. In Nederland hoor je het ook steeds vaker en waarom ook niet? Je kinderen zes weken lang entertainen in de zomervakantie wordt door sommige als een hele opgave gezien. Dan is een kamp de oplossing, Want wil je dit jaar binnen de landsgrenzen verblijven en je kids een leuke tijd bezorgen, dan zijn er tal van fijne uitjes en mini-vakanties te boeken. Zeilen bij de Friese zeilschool ‘t Garijp is zo’n super vakantietip. Deze zeilschool bestaat al 50 jaar en is een echte kenner als het op watersporten aankomt. Van maxi en mini-vakantiekampen voor de maxi’s en mini’s onder ons. Zeilen, suppen, kiten, windsurfen, ‘waterratten’ beleven hier de tijd van hun leven. Gaat jouw kind ook op zeilkamp deze zomer?

De thuishaven van ‘t Garijp is een ruim tweehonderd jaar oude en prachtig verbouwde boerderij in het dorpje Goingarijp in – hoe kan het ook anders – Friesland. Het ligt aan de Goingarijpster Poelen en het Sneekermeer, tussen Joure en Terherne. De ligging is natuurlijk perfect voor de allerleukste outdoor vakantieweken. Raak je al geïnspireerd? Hierbij de bucketlist zomervakantie activiteiten van ‘t Garijp voor je op een rijtje.

Schippers van de Kameleon (6-12 jaar)

Wie kent ze niet, de beroemde en beruchte tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorpje Lenten. Op NPO 3 wordt op dit moment de nieuwe Kameleon-serie uitgezonden naar de populaire kinderboekenreeks van Hotze de Roos. Maar niet alleen Sietze en Hielke beleven avonturen deze zomer. ‘T Garijp organiseert namelijk een echt Schippers van de Kameleon vakantiekamp. Kids leren hier een week lang touw slingeren, polsstokhoogspringen, raadsels en mysteries oplossen. Ook een eilandexpeditie, schat zoeken en een bezoek aan het Kameleondorp Terherne mag natuurlijk niet ontbreken. Volop spanning en sensatie, actie en avontuur.

Board Camp (vanaf 12 – 17 jaar)

Windsurfen, zeilen, suppen, kitesurfen…. het Board Camp is de ultieme combi van gave en stoere watersporten die jouw kids deze zomer onder de knie gaan krijgen. Echte waterliefhebbers tussen 12 en 18 jaar gaan het avontuur aan en leren in een week tijd alle in’s en out’s over deze verschillende watersporten. Durf jij de combi tussen goed vliegeren, powerkiten en op een board staan aan? Of leer jij de oorspronkelijk uit Hawaï afkomstige sport SUPPEN (Stand Up Paddling) en kun je straks net zo goed windsurfen als Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberghe? No worries, ook het zeilen maakt onderdeel uit van dit kamp!

zeilkamp

Zeilen, waterskiën en windsurfen

De eerste vaaruren maken in een Optimist? Of een Topaz Uno of Laerling besturen? ’t Garijp leert jouw kids de fijne kneepjes van het zeilen. De zeilkampen staan echter niet op zichzelf. Kids die van actie houden en boven de 12 zijn kunnen ook terecht bij een windsurfkamp of op het Sneekermeer een dag vol stoere andere wateractiviteiten tegemoetzien. Tijd om deze zomer ook het waterskiën of wakeboarden uit te proberen en fun materialen zoals de banaan, de band en de Ringo Fly aan een ultieme test te onderwerpen.

Over ‘T Garijp

Watersportcentrum ‘t Garijp is al sinds 1968 dé toonaangevende zeilschool van Friesland. Al 50 jaar organiseert ‘t Garijp onvergetelijk zeilkampen. Maar dat niet alleen, bij t Garijp kun je ook terecht voor diverse andere watersportactiviteiten. Naast zeilen biedt het watersportcentrum ook individuele zeilcursussen aan voor volwassenen. Allemaal onder begeleiding van een erkend instructeur.

zeilkamp

Zomervakantie

Mijn jongens zullen deze zomervakantie, naast kamperen met de tent, een van hun wensen in vervulling zien gaan en een paar dagen doorbrengen bij zeilschool ‘T Garijp. Tegen die tijd hou ik jullie natuurlijk op de hoogte van hun avonturen. Heb jij nu ook kinderen die wel een of meerdere dagen door willen brengen op de Friese meren? Neem een kijkje op de site van zeilschool ‘t Garijp, hier vind je alle mogelijkheden, datums en meer.

Zou een zeilkamp iets zijn voor jouw kinderen? 

Foto persbericht

32 thoughts on “Vakantietip: Op zeilkamp bij zeilschool ‘t Garijp in Friesland”

  1. Als kind ging op samen met mijn broer op kamp in Zwolle voor een week of 2 weken. Mijn ouders hebben vast en zeker de time of their life gehad.
    Mijn dochter en stiefzoon heb ik toen ze nog op de basisschool zaten ook naar zeilkamp gestuurd in Flevoland. Ik geloof dat ik het leuker vond dan zijzelf 😉

  2. Vroeger was ik lid van een jongerencentrum en daar gingen ze ieder jaar met een groep op zeilkamp. Zelf ben ik nooit meegeweest. Ik weet niet waarom, maar sta er altijd wat huiverig tegenover.

  3. Mijn zoontje is nog maar anderhalf dus ik weet nog niet of het iets voor hem zal zijn. In België duurt de schoolvakantie 8 weken. ik weet nog niet hoe ik dat ga moeten regelen eens hij naar school zal gaan.

  4. Heel leuk! Ik weet niet of ik zelf als kind 6 weken lang weg zou willen, maar voor een paar weken lijkt me dit super gezellig. En voor de ouders lijkt het me ook heerlijk, even een paar weekjes rust haha.

    1. zo herkenbaar, toen ik dit schreef besefte ik me dat ik 6-7 was en op Nivon kamp ging. Terwijl mijn kinderen 10 en 8 van de zomer voor het eerst gaan en dan slapen ze niet daar, maar omdat ze zorg nodig hebben, heb ik een trekkershut gereserveerd zodat ze bij mij slapen. Dus nog niet echt haha

  5. Wat een ontzettend leuk kamp! Ik zou er zelf nog niet aan moeten denken dat mijn 4-jarige dit ooit zou gaan doen, maar ik denk dat zoiets voor kinderen fantastisch is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *