Vakantietip: Op zeilkamp bij zeilschool ’t Garijp in Friesland

zeilkamp

Zeilen bij de Friese zeilschool ‘t Garijp is super voor kinderen. Van maxi en mini-vakantiekampen voor de maxi’s en mini’s onder ons. Zeilen, suppen, kiten, windsurfen, ‘waterratten’ beleven hier de tijd van hun leven. Is een zeilkamp wat voor jour kinderen?

Zeilkamp bij het Friese ‘T Garijp

De thuishaven van ‘t Garijp is een ruim tweehonderd jaar oude en prachtig verbouwde boerderij in het dorpje Goingarijp in – hoe kan het ook anders – Friesland. Het ligt aan de Goingarijpster Poelen en het Sneekermeer, tussen Joure en Terherne. De ligging is natuurlijk perfect voor de allerleukste outdoor vakantieweken. Raak je al geïnspireerd? Hierbij de bucketlist zomervakantie activiteiten van ‘t Garijp voor je op een rijtje.

Schippers van de Kameleon (6-12 jaar)

Wie kent ze niet, de beroemde en beruchte tweeling van smid Klinkhamer uit het Friese dorpje Lenten. Op NPO 3 wordt op dit moment de nieuwe Kameleon-serie uitgezonden naar de populaire kinderboekenreeks van Hotze de Roos. Maar niet alleen Sietze en Hielke beleven avonturen deze zomer. ‘T Garijp organiseert namelijk een echt Schippers van de Kameleon vakantiekamp. Kids leren hier een week lang touw slingeren, polsstokhoogspringen, raadsels en mysteries oplossen. Ook een eilandexpeditie, schat zoeken en een bezoek aan het Kameleondorp Terherne mag natuurlijk niet ontbreken. Volop spanning en sensatie, actie en avontuur.

Board Camp (vanaf 12 – 17 jaar)

Windsurfen, zeilen, suppen, kitesurfen…. het Board Camp is de ultieme combi van gave en stoere watersporten die jouw kids deze zomer onder de knie gaan krijgen. Echte waterliefhebbers tussen 12 en 18 jaar gaan het avontuur aan en leren in een week tijd alle in’s en out’s over deze verschillende watersporten. Durf jij de combi tussen goed vliegeren, powerkiten en op een board staan aan? Of leer jij de oorspronkelijk uit Hawaï afkomstige sport SUPPEN (Stand Up Paddling) en kun je straks net zo goed windsurfen als Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberghe? No worries, ook het zeilen maakt onderdeel uit van dit kamp!

Zeilen, waterskiën en windsurfen

De eerste vaaruren maken in een Optimist? Of een Topaz Uno of Laerling besturen? ’t Garijp leert jouw kids de fijne kneepjes van het zeilen. De zeilkampen staan echter niet op zichzelf. Kids die van actie houden en boven de 12 zijn kunnen ook terecht bij een windsurfkamp of op het Sneekermeer een dag vol stoere andere wateractiviteiten tegemoetzien. Tijd om deze zomer ook het waterskiën of wakeboarden uit te proberen en fun materialen zoals de banaan, de band en de Ringo Fly aan een ultieme test te onderwerpen.

Over ‘T Garijp

Watersportcentrum ‘t Garijp is al sinds 1968 dé toonaangevende zeilschool van Friesland. Al 50 jaar organiseert ‘t Garijp onvergetelijk zeilkampen. Maar dat niet alleen, bij t Garijp kun je ook terecht voor diverse andere watersportactiviteiten. Naast zeilen biedt het watersportcentrum ook individuele zeilcursussen aan voor volwassenen. Allemaal onder begeleiding van een erkend instructeur.

Zomervakantie

Mijn jongens zullen deze zomervakantie, naast kamperen met de tent, een van hun wensen in vervulling zien gaan en een paar dagen doorbrengen bij zeilschool ‘T Garijp. Tegen die tijd hou ik jullie natuurlijk op de hoogte van hun avonturen. Heb jij nu ook kinderen die wel een of meerdere dagen door willen brengen op de Friese meren? Neem een kijkje op de site van zeilschool ’t Garijp, hier vind je alle mogelijkheden, datums en meer.

Lees ook: Waarom kamperen met kinderen zo leuk is.

Zou een zeilkamp iets zijn voor jouw kinderen? 

Lees ook: Waar kan je een catamaran of jacht huren binnen Europa.

foto persbericht

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

26 reacties

 1. Nee, maar de mijne zijn ook niet zo sportief. Ik denk dat een kamp een ideale oplossing is voor ouders met een baan.

 2. zegt:

  Ontzettend leuk en als de kinderen ouder zijn gun ik ze dit zeer zeker. het lijkt me zelf ook zo tof om te leren!

 3. zegt:

  Ohh wat leuk dit zou zeker iets zijn voor mijn dochter! Alleen moet ze eerst nog iets ouder worden 🙂

 4. Macblogster zegt:

  Als kind ging op samen met mijn broer op kamp in Zwolle voor een week of 2 weken. Mijn ouders hebben vast en zeker de time of their life gehad.
  Mijn dochter en stiefzoon heb ik toen ze nog op de basisschool zaten ook naar zeilkamp gestuurd in Flevoland. Ik geloof dat ik het leuker vond dan zijzelf 😉

  1. zegt:

   haha, jij even rust.

 5. Vroeger was ik lid van een jongerencentrum en daar gingen ze ieder jaar met een groep op zeilkamp. Zelf ben ik nooit meegeweest. Ik weet niet waarom, maar sta er altijd wat huiverig tegenover.

 6. zegt:

  Nee hoor, ik ga er vanuit dat ook volwassen hier kunnen (leren) zeilen hoor.

 7. zegt:

  Mijn zoontje is nog maar anderhalf dus ik weet nog niet of het iets voor hem zal zijn. In België duurt de schoolvakantie 8 weken. ik weet nog niet hoe ik dat ga moeten regelen eens hij naar school zal gaan.

 8. Ze zijn er helaas nog te klein voor hihi

 9. zegt:

  Dat lijkt me echt ontzettend leuk om te doen voor kinderen! Zelf zou ik het ook nog eens graag willen doen.

 10. zegt:

  Heel leuk! Ik weet niet of ik zelf als kind 6 weken lang weg zou willen, maar voor een paar weken lijkt me dit super gezellig. En voor de ouders lijkt het me ook heerlijk, even een paar weekjes rust haha.

 11. Wat een leuke kampen zeg. Ik vind dat er niets mis is met zo’n kamp en denk dat het inderdaad voor vele ouders een uitkomst is.

 12. Sofie zegt:

  Leuk! Maar zeilen is niets voor ons! Op kamp gaan doen de kinderen hier wel!

 13. zegt:

  Misschien wel maar nog niet voor mij 😉 cursusje loslaten gaan volgen 🙂

  1. zegt:

   zo herkenbaar, hier gaan ze ook niet op het kamp slapen, maar bij mij in een trekkershut, dat scheelt hoor, weet niet of ik het anders had gekund 🙂

 14. super leuk dit. ik heb geen kinderen, maar dit lijkt mij wel een uitje waar ze nog lang over zullen napraten

 15. zegt:

  Mijn dochter is nog te jong om dat nu al te bepalen. Of ik het wat ga vinden.. ik denk het niet haha.

  1. zegt:

   zo herkenbaar, toen ik dit schreef besefte ik me dat ik 6-7 was en op Nivon kamp ging. Terwijl mijn kinderen 10 en 8 van de zomer voor het eerst gaan en dan slapen ze niet daar, maar omdat ze zorg nodig hebben, heb ik een trekkershut gereserveerd zodat ze bij mij slapen. Dus nog niet echt haha

 16. Jessie zegt:

  Dan komen je kids nog eens terug op school met jaloersmakende verhalen 😉

 17. The Lemon Kitchen zegt:

  Jaa ik ben vroeger nog op zeilkamp geweest, wat grappig! Nou ik vond die knopen toen al zo lastig, maar leuk om weer eens er over te lezen.

 18. Lijkt me super leuk, maar de mijne willen niet 🙁

 19. zegt:

  Zo leuk! Mijn dochter is vorig jaar daar voor een zeilkamp geweest en ze heeft het er nog over. We komen zeker nog eens terug

 20. Vorig jaar heeft mijn oudste dat ook gedaan. Erg leuk! Willen ook graag eens suppen. Schijnt daar ook te kunnen 😉

 21. zegt:

  Het lijkt me heel leuk om te kunnen zeilen, maar ik heb watervrees, dus het gaat m niet worden haha

 22. zegt:

  Wat een ontzettend leuk kamp! Ik zou er zelf nog niet aan moeten denken dat mijn 4-jarige dit ooit zou gaan doen, maar ik denk dat zoiets voor kinderen fantastisch is!

 23. Erg leuk, maar wel een tijd zeg! Sportief ook. Maar dan moet je wel zelf voor dit kamp kiezen en het niet perse moeten vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept