Uitwisbaar notitieboek en flashcards van Correctbook. Oneindig blijven schrijven

Uitwisbaar notitieboek en flashcards van Correctbook. Oneindig blijven schrijven

Ken jij Correctbook al? Het zijn superhandig notitieboeken, waar je oneindig in kan blijven schrijven. Ideaal nu met het schoolwerken thuis. Hoe dit werkt? En waarom Correctbook een samenwerking aan gaat met het Rode Kruis lees je hier.

Oefenen met het uitwisbare notitieboek van Correctbook

Thuis zijn wij groot voorstander van het gebruik van een uitwisbaar notitieboek van Correctbook. Wij gebruiken deze al langer en ze worden nu vooral gebruik bij het maken van schoolwerk. Het gebruik van een Correctbook is duurzaam, want zijn ze klaar met oefenen dan maken we de bladzijdes schoon en kunnen ze het schrift weer voor een ander vak gebruiken. Het bespaard ontzettend veel in (klad) papier.

Flashcards van Correctbook

Naast een notitieboek maken we ook gebruik van flashcards, deze zijn nieuw in het assortiment van Correctbook. En ook deze cards zijn, net als de notitieboeken, duurzaam. Wij gebruiken ze nu bij het oefenen van Engelse woorden voor school. Aan de ene kant staan het Nederlandse woord en aan de andere kant het Engelse woord. De jongste vindt dit makkelijker leren, dan van een stencil en als hij klaar is met deze woorden, dan wis ik de woorden met een wis doekje. De flashcards gebruik ik ook steeds vaker om mijn boodschappenlijstje op te noteren, maar ook om notities op te schrijven. Deze uitwisbare flashcards kan je oneindig hergebruiken. Waardoor het goed is voor het milieu en voor je portemonnee! Daarnaast zorgt Correctbook dat je met jouw aankoop bijdraagt aan een oplossing voor analfabetisme. Correctbook doneert namelijk één trimester aan wisbaar schrijfmateriaal in Afrika voor elk verkocht Flashcard pakket.

Kenmerken van de Correctbook Flashcards:

 • 144 Uitwisbare Flashcards
  • Kleur: Blauw, Geel, Groen & Rood
  • Formaat: 7.5cm x 11 cm
 • 1 Zwarte Uitwisbare Correctbook® Pen (0.6 mm)
 • 1 Correctbook® Wisdoekje
Uitwisbaar notitieboek en flashcards van Correctbook. Oneindig blijven schrijven

Gelimiteerde opgave van de uitwisbare notitieboeken.

Correctbook lanceert nu -in samenwerking met het Rode Kruis- een speciale editie van dit wisbare notitieboek. Van elk verkocht Rode Kruis Correctbook gaat maar liefst 8,26 euro naar de bestrijding van het Covid-19 virus. Een gelimiteerde opgave van 10.000 Rode Kruis Correctbooks wordt geproduceerd met het doel een opbrengst van minimaal 80.000 euro te realiseren. Het geld wordt ingezet voor:

 • Ondersteuning aan GGD’s en ziekenhuizen
 • Rode Kruis Hulplijn
 • Centrale inzameling van beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen

Kenmerken van dit Rode Kruis Editie Uitwisbare Notitieboek:

 • Rode Voor- en Achterzijde
 • A5 Formaat (21 cm x 14,8 cm)
 • Correctbook® Unbind & Click Ringband
 • 20 Correctbook® Core Uitwisbare Bladen (40 bladzijden)
 • Een uniek nummer (tussen 1 en 10.000) van de gelimiteerde uitgave
 • 1 Zwarte Uitwisbare Correctbook® Pen (0.6 mm)
 • 1 Correctbook® Wisdoekje
 • Ondersteunende Correctbook® Scan App
 • Oneindig Schrijf- & Tekenplezier

Wat is nu een Correctbook?

Correctbook is een succesvolle Social Enterprise die sinds enkele jaren wisbare notitieboeken verkoopt in Nederland en diverse andere Europese landen. In 2015 startte Sam van Tol het bedrijf op om met een deel van de opbrengst kinderen in ontwikkelende landen in Afrika te voorzien van schrijfmateriaal dat oneindig mee gaat. Het schrijnende tekort aan zoiets vanzelfsprekends als schrijfmateriaal inspireerde Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika om met een oplossing te komen. Die oplossing, een oneindig herschrijfbaar notitieboek, bleek zowel in Afrika als in Europa in een belangrijke behoefte te voorzien.

Het wisbare notitieboek bespaart veel papier, zowel bij gebruik thuis als in het bedrijfsleven. Je kunt de bladen uit het boek aanvullen en onderling uitwisselen om het boek geheel naar eigen wens in te delen. Zo zijn er gelijnde, geruite, blanco of andere soorten bladen verkrijgbaar. Correctbook produceert op grote schaal gepersonaliseerde notitieboeken voor bedrijven en organisaties die willen verduurzamen. Met een deel van de opbrengsten, worden projecten in Afrika opgezet en ondersteund waarmee hetzelfde wisbare schrijfmateriaal lokaal wordt geproduceerd en verspreid onder kinderen in moeilijke omstandigheden.

Iedereen een Correctbook

Wat mij betreft is een notitieboek van Correctbooks echt een aanrader. Wij gebruiken deze (net als de flashcards) zo ontzettend veel en als ik dan na ga wat ik anders aan kladpapier zou gebruiken, dan is dit zoveel duurzamer en beter voor het milieu.

foto’s lodiblogt/disclaimer

Meer artikelen

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

18 reacties

 1. zegt:

  Ik vind het leuke dingen. Ik had ooit een hulpverlener die zo’n boek gebruikte. Eigenlijk superhandig, want uiteindelijk moeten de aantekeningen in de computer en zou het papier in de bak verdwijnen. Dit is dus een prima oplossing.

 2. zegt:

  heel handig en leuk ook !! alleen zelf hou ik ervan om notities te bewaren, altijd leuk om terug te lezen of als het zakelijk is ook handig en ik ben gek op boekjes en papiertjes

 3. Het lijkt me zo veel werk om alles weer te moeten wissen haha. Daarnaast vind ik zelf wel leuk om het te bewaren en terug te bladeren.

  1. zegt:

   haha dat valt reuze mee hoor, ik heb mijn bullet journals voor dingen die ik wil bewaren en mijn correctbook voor notities die weg kunnend ls boodschappenlijstjes etc.

 4. Tania zegt:

  Dat ziet er zo handig uit. Zou ik wel kunnen gebruiken voor lijstjes of zo

 5. Ik vind het een erg leuk boek, en het is natuurlijk ook heel duurzaam omdat je het steeds opnieuw kunt gebruiken.

 6. zegt:

  weer wat ontdekt; dat hadden ze vroeger moeten hebben, ik heb toen heel wat potjes typex versleten;-). Je zou dan wel een mogelijkheid moeten hebben om lege pagina’s naar achter te plaatsen als je bepaalde pagina’s wel wilt bewaren, anders komt alles door elkaar te staan.

  1. zegt:

   Dat kan hoor, Henk, je kan hem ook helemaal personaliseren. Je kan door de ringband verschillende type pagina’s toevoegen, verplaatsen en/of verwijderen

 7. Felice Veenman zegt:

  ik ben erg van duurzaam, maar ook erg van de kleine krabbelvelletjes en kleine opschrijfboekjes. Ik geloof niet dat dit systeem voor mij zou werken

 8. Jouvence zegt:

  Wat een goed bedacht en duurzaam alternatief! Al ben ik toch wel erg gehecht aan mijn schriftje met balpen.

 9. zegt:

  Ik vind de gedachte er achter echt super, alleen voor mij zou het niet werken. Ik schrijf veel en bewaar al mijn schrijfsels. Zo schrijf ik to do lijstjes ed altijd in mijn journal of agenda. Dit doe ik al sinds de middelbare school en heb inmiddels een indrukwekkende collectie volgeschreven boekjes over mijn leven. Heerlijk om dat af en toe terug te lezen

 10. Ik kende deze helemaal niet. Maar wat handig en goed zeg. Om te onthouden!

 11. zegt:

  Wat een fijn, duurzaam alternatief voor gewoon papier. Ik ben echt nog old skool als het aankomt op notities waardoor ik ontzettend veel papier gebruik. Dit zou dus zeker een goede optie kunnen zijn!

 12. zegt:

  Wat handig! Echt leuk idee zo`n boek die weer kan gebruiken. Geweldig

 13. Frederique zegt:

  Mijn zoon heeft ook een uitwisbaar notitieboek (ander merk) en de gebruikt hij als kladschrift voor school. Echt ideaal!

 14. zegt:

  Ik kende dit nog niet, maar wat handig! Ook goed dat een deel van de opbrengst gedoneerd wordt.

 15. ik zag het laatst ergens voorbij komen, lijkt mij super handig!

 16. Marsha zegt:

  Dit klinkt echt als een super uitvinding zeg! Geniaal, zo een moet ik er later ook hebben voor mijn zoontje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept