Eindeloos schrijven met een Correctbook

schrijven correctbook

Leren schrijven is voor onze kinderen heel gewoon. Maar ook het krijgen van schriften en pennen op school is in Nederland normaal. Toch is dit niet voor elk kind vanzelfsprekend. Er zijn miljoenen kinderen die elke dag naar school gaan, maar daar geen schrijfmateriaal hebben.

Kinderen ontwikkelen zich

Kinderen moeten zichzelf kunnen ontwikkelen. Hier gaat dat prima, maar in Afrika is dit een heel ander verhaal. Correctbook is een onderneming die met de verkoop van uitwisbare notitieboeken analfabetisme de wereld uit willen helpen. En schaf jij een correctbook aan dan help jij meteen kinderen in Afrika.

Leren schrijven

Pas geleden kreeg ik bericht in mijn mail over Correctbook en of ik hier aandacht aan wilde besteden. Omdat ik als moeder met schoolgaande kinderen weet hoe belangrijk leren schijven is, doe ik dit graag. Leren schrijven en het aanwezig zijn van voldoende schiften en pennen is namelijk niet voor iedereen vanzelf spreken.

Wat is correctbook

Correctbook is een prijswinnende sociale onderneming die zich inzet tegen wereldwijde analfabetisme. 250 miljoen kinderen hebben iedere dag geen pen en papier om te leren schrijven. Correctbook produceert oneindig uitwisbare notitieboeken, voor iedereen. Door deze producten te verkopen, kunnen ze deze uitwisbare notitieboeken inzetten op plekken waar het hard nodig is. Zo doneren ze 10-25% van de omzet in samenwerking met stichting Kwasa en stichting Rhiza.

schrijven correctbook

geen schrijfmateriaal

Je kan het je toch bijna niet voor stellen. Er zijn miljoenen kinderen die iedere dag naar school gaan, maar daar niet eens schrijfmateriaal hebben om zichzelf te ontwikkelen. Op de wereld zijn er 1 miljard mensen boven de 15 jaar analfabeet. Met Correctbook krijgen kinderen schrijfmateriaal dat jaren meegaat. In Nederland is het zo gewoon dat op school de kastjes van de kinderen goed gevuld zijn met schriften, pennen en stiften, maar die luxe is niet voor iedereen weggelegd.

schrijven correctbook

Goed voor het milieu

Wij kregen een lime green Correctbook thuis gestuurd en zijn hier super blij mee. De jongste is druk met het leren voor een topografie toets, momenteel is dit de provincie Zeeland. In plaats van klad blaadjes te gebruiken, gebruiken we nu het Correctbook om te oefenen. Dit gaat super, Het scheelt alleen al een hoop kladpapier die anders bij het oud papier terecht komt. Na het schrijven en nakijken maken we het blad weer schoon met het sponsje. We gebruiken het schrift ook om de stand bij te houden met hartenjagen, darten of sjoelen. Het is niet alleen goed voor het milieu het betekend in Afrika ook dat kinderen eindeloos in deze schriften kunnen schrijven. Het doel van Correctbook es om 1 miljoen kinderen van een Correctbook te voorzien in de komende 5 jaar.

Correctbook produceert eindeloos uitwisbare notitieboeken, voor iedereen op deze wereld. Bij aankoop van een Correctbook product geef je dezelfde eindeloze schrijfervaring aan kinderen die geen toegang hebben tot schrijfmateriaal.

foto’s lodiblogt/ Disclaimer
Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

21 reacties

 1. Balou zegt:

  Goed dat dit initatief er is

 2. Wauw wat een goed initiatief! Ik kende het nog niet maar ik ga er eentje kopen hihi! Zeler omdat als ik er een koop een ander iemand er ook een krijgt. Ik vind het een mooi idee! Bedankt voor de tip!

  1. zegt:

   Geen dank! En wat een lieve reactie.

 3. zegt:

  Ik heb hem al vaker voorbij zien komen. Lijkt mij wel heel goed voor het milieu

 4. zegt:

  Dit lijkt me echt een heel handig concept! Ik kribbel zelf ook veel te veel notitieboekjes vol dus ik ga hier zeker eens naar kijken.

 5. Geertrude - Huishoudhobbels zegt:

  Dit lijkt me wel wat. Ik gebruik veel notitieboekjes, maar veel van mijn papieren aantekeningen zijn puur gericht op brainstormen en worden dus sowieso niet bewaard. Misschien toch eens zoiets aanschaffen. Het zou helemaal ideaal zijn als ze dit ook verkochten als extra bladzijden voor ringbandagenda’s (filofax)…

  1. zegt:

   Goede tip! Ik neem aan dat ze wel even mee lezen en wie weet kunnen ze hier iets mee.

 6. zegt:

  Ik kende het nog niet maar het is waar dat er vaak veel papier verloren gaat. En dat zovele kinderen niet eens kunnen oefenen is ook zoiets waar we niet genoeg bij stil staan.

 7. Die staat hier heel hoog op mijn wensenlijstje. Zo veel beter voor het milieu en nooit meer geen papiertje bij de hand.

 8. Ik heb het de laatste tijd al veel zien voorbij komen! Echt een super handig boek!

 9. Ik vind dit een ontzettend gaaf initiatief. Zou het zelf ook graag willen haha 🙂

 10. Irma ten Napel zegt:

  Wat een mooie initiatief zeg! Ik ken correctbook nog niet maar als Nina zo ver is dan gaan we dat zeker gebruiken 😀

 11. priscilla zegt:

  Wow wat handig zeg! Dat scheelt dan een hoop papier.

 12. Dit kende ik nog helemaal niet zeg, wat ontzettend goed. Zo handig, niet alleen voor mij maar ook voor mijn dochtertje.

  1. zegt:

   Precies, hier gebruiken we hem allemaal in huis.

 13. zegt:

  Wat een goed initiatief, ik kan me voorstellen dat tijdens het leren schrijven er nogal wat schriftjes doorheen gaan.

 14. zegt:

  Jeetje ja wat goed, ik verslijt van die dingen altijd zo snel. Zeker op werk… Dit is een goed initiatief!

 15. Verena zegt:

  Oh ik heb dit nog nooit gezien. Wat een goed concept!

 16. Het lijkt net een gewoon papieren schrift! Wat een ideaal idee zeg.

 17. Wat super om te lezen dat dit bestaat. Helemaal tof om zo meer mensen te kunnen helpen. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te kunnen leren lezen en schrijven.

 18. Sherry zegt:

  Wat een goed initiatief. Fijn om te horen dat dit bestaat. Heel tof dat mensen geholpen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept