Hoe combineer je Petrol in kleding en interieur

Petrol een lastige kleur, nee hoor zo combineer je het.

Petrol. Wat voor kleur is het eigenlijk en hoe combineer je dit in jouw kleding of in jouw interieur? Je ziet de kleur petrol veel. De kleur is soms wat lastig te omschrijven is. Want is het nu groen of blauw?

Wat is petrol nu voor een kleur

Petrol is de kleur die je krijgt wanneer je groen en blauw mengt. Klinkt simpel, toch is er vaak wat verwarring over de kleur. De een noemt het zeegroen en de ander diepgrijs. De kleur petrol dankt in ieder geval haar naam aan het woord petroleum. En hoe je de kleur ook wil benoemen, het is een prachtige kleur die prima te combineren is, zowel in kleding als in interieur.

In kleding en interieur

Want niet alleen is petrol een prachtige kleur om te dragen, je ziet het ook steeds vaker terug in een interieur. Dit omdat deze mooie kleur net als de kleur blauw een ruimtelijke werking heeft. Maar daar waar blauw wel als koel gezien wordt, is petrol met zijn blauw groene tint veel warmer. Het is een universele kleur. Het is een kleur die iedereen eigenlijk wel staat. Heel handig dus als je niet weet welk kleurtype je bent of wanneer je weinig tijd hebt om over je outfit na te denken!

Combineer jouw kledingstijl

Hoe kom ik nu bij dit artikel, heel makkelijk, een tijd terug kocht ik een bohemian jurk in de kleur petrol. Deze jurk is van het Australische merk Jaase. Nu kan in de bohemian stijl veel qua kleur en combinaties, dus ben ik gaan kijken met welke kleuren ik mijn jurk kan combineren.

Combineer deze kleur met:

  • terra
  • oranje
  • bruin
  • okergeel
  • oud-roze
  • donkerblauw
  • jeansblauw
  • zwart
  • bruin
  • off-white.

Petrol en de bohemian stijl

Maar niet alleen in jouw kleding is deze kleur dus prima te combineren ook in jouw interieur kan petrol prima. Je hoeft geen fan van de bohemian stijl te zijn, maar eerlijk is eerlijk, petrol combineren met aarde tinten, geeft wel helemaal die boho stijl. Denk aan een muur in deze prachtige kleur, accessoires op tafel of kussens op jouw witte bank. Petrol is de kleur van nu en door de vele kleuren waar je het mee kan combineren zeker een blijvertje.

foto tekening in procreate lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept