kinderfeestjes
Gezin Lifestyle

Kinderfeestjes: met deze lekkernijen scoor je!

Kinderfeestjes. Dat betekent liters Cola, kilo’s snoep en koekjes en een gigantische taart als afsluiter. Niet echt origineel, toch? Het kan dan ook helemaal anders! Tegenwoordig heb je zo veel meer lekkers dat bij het kleine publiek in de smaak valt. Met deze lekkernijen scoor je zeker op elk kinderfeestje!

Kinderfeestjes met cupcakes

Cupcakes hebben de verjaardagstaarten vervangen en deze lekkernij kan je intussen misschien ook al onder klassiekers rekenen, maar het is er eentje die enorm populair blijft! Niet voor niets, aangezien je met deze lekkernij allerlei kanten op kan. Heb je weinig tijd of niet zo veel baking skills? Dan zijn er genoeg leuke tentjes waar je gepersonaliseerde cupcakes kan bestellen. Ben je in een creatieve bui, dan kan je jezelf er helemaal mee uitleven. Maar misschien nog leuker is om de kids er bij te betrekken en hen zelf de cupcakes te laten versieren. Dit is een perfect idee voor op een kinderfeest. Plezier gegarandeerd!

Homemade lemonade

Laat al die suikerrijke gekochte drankjes achterwege en kies voor zelfgemaakte limonade! Ga voor seizoensfruit, gezonde suikeralternatieven zoals honing of stevia en werk af met sprankelend water. Supereenvoudig, maar even lekker en een stuk gezonder dan de gemiddelde frisdrank.

Je kan natuurlijk ook nog verder experimenteren door kruiden toe te voegen aan het drankje. Kom verrassend uit de hoek met een aardbei-basilicum limonade of eentje met citroen en lavendel. Er zijn ontelbare combinaties mogelijk, wanneer je zelf limonade maakt.

Om het geheel af te maken, kies je voor een leuke presentatie. Serveer de limonade bijvoorbeeld in een mooie kan of een leuke tap, zodat de kids zelf hun drankje kunnen bijvullen. Kies voor originele bekers zoals bokalen en vrolijke rietjes voor een extra feestelijk gevoel. En zorg voor nog extra fruit om toe te voegen in de bekers zelf.

Lees ook: Zelf maken- zomerse drankjes met Groen Thee Citrus siroop.

Frozen yoghurt

Een gezonder alternatief voor ijs is frozen yoghurt. Je kan dit tegenwoordig in de meeste supermarkten vinden en het is ook niet zo moeilijk om zelf te maken. Net als bij de cupcakes is dit een perfecte snack om de kinderen bij te betrekken. Laat ze zelf aan de slag te laten gaan met allerlei toppings om zo hun froyo helemaal te personaliseren.

Het voordeel is dat je zelf ook wat in de hand hebt hoe gezond of ongezond het eraan toegaat door te zorgen voor een variatie aan toppings. Denk dus aan vers fruit en noten, maar ook snoepjes, hagelslag of chocoladesaus. Je mag er zeker van zijn dat er gesmuld zal worden.

Popcorn

Popcorn is al lang niet meer die plakkerige, zoete snack die je enkel in de bioscoop eet. De laatste jaren is het geëvolueerd tot een trendy hapje. Je kan kiezen voor een zoute, kruidige variant als borrelhapje. Zoals bijvoorbeeld popcorn met chili of rozemarijn. Of je kan gaan voor de klassieke zoete popcorn, maar dan met een tikkeltje meer, zoals bijvoorbeeld popcorn met honing en een snuifje kaneel.

Wil je het helemaal fun maken? Maak dan een heuse popcorn-bar! Huur of leen een popcornmachine en zorg voor van die leuke bakjes of zakjes om de popcorn in te serveren. Voorzie het feestje verder van enkele leuke toppings, zoals bloemsuiker, mini-marshmellows en kruiden. Succes gegarandeerd!

Lees ook: Vier je feestje in Monekytown of ga met kinderen boulderen

Heb jij nog leuke en lekkere tips voor kinderfeestjes?

foto’s pixabay

39 thoughts on “Kinderfeestjes: met deze lekkernijen scoor je!”

  1. Het komt zo bekend voor, ik zou het nu zeker anders aanpakken ik heb zo veel geld aan onnodige dingen uitgegeven op verjaardag van me zoon… Als ik dit leest dan denk ik het had zo veel geld kunnen besparen hahahha

  2. Wat leuk om te lezen. Het volgende kinderpartijtje is hier ook dichtbij. Maar ik vind popcorn altijd zo eng met die velletjes, voor mezelf al. Laat staan voor kids. Ik vind het trouwens wel heerlijk hoor.

  3. Zo’n popcorn bar lijkt me wel erg leuk op een kinderfeestje net zoals die plakkerige suikerspinnen die je zelf kan maken, maar wel erg leuk én de kids vinden het héérlijk!

  4. Homemade lemonade zou ik zo maken. Voornamelijk omdat je en seizoensfruit gebruikt en omdat er minder suiker in zit dan in een gemiddelde frisdrank. Jammer dat hier geen foto bij stond maar ik ga maar eens op zoek naar inspiratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.