Zelf maken: Zomerse drankjes met Groene Thee Citrus siroop

Groene Thee Citrus siroop mocktail recept

Genieten van een zomers drankje in de achtertuin, met de Groene Thee Citrus siroop van Van de Boom lukt dit prima. In een handomdraai maak je met deze siroop de lekkerste ijsthee en mocktails. Een welkome traktatie tijdens de warme zomerdagen voor jong én oud!

Genieten in de achtertuin

Het mooie weer komt er aan en dat vraagt om zomerse drankjes. Een koud biertje of witte wijn is heerlijk, maar misschien wil je niet altijd alcohol drinken en dan is er genoeg andere keus. Wil je wel eens iets anders dan een frisje, maak dan zelf een mocktail met Groene Thee Citrus siroop. Maak van jouw achtertuin de plek waar je kan relaxen, genieten en samen zijn.

Maak je eigen drankje

Als de zon aanwezig is, vullen we het zwembad in de achtertuin en liggen op ons luchtbed te genieten met een zomers drankje in de hand! Dat zomerse drankje maken we gewoon zelf met de siropen van Van de Boom.

Siroop is toch voor kinderen?

Zelf drink ik eigenlijk heel veel thee en zou nooit zo even een glas limonade of siroop pakken. Mijn kinderen daarin tegen drinken dit zeker wel en zijn hier dol op. Toen ik de nieuwe Groene Thee Citrus siroop van Van de Boom ontving, wilde ik deze natuurlijk ook zelf proeven en kwam er achter dat je hier veel meer zomerse drankjes van kan maken dan limonade alleen.

zomerse drankjes zelf maken met Groene Thee Citrus siroop

Een glas ijsthee of een lekkere mocktail

Want deze Groene Thee Citrus is een siroop waar je makkelijk en snel een verfrissend glas ijsthee of lekkere mocktail mee maakt. Een welkome traktatie tijdens de warme zomerdagen voor jong én oud. Ik dronk de siroop als ijsthee met water en ijsblokjes en ik maakte er mocktails van. Beide varianten zijn ontzettend lekker en heerlijk fris!

Zelf mocktails maken

Wat ik nu doe op een zomerse dag, is de jongens deze Groene Thee Citrus als siroop geven in een groot glas met water en ijs en voor mezelf maak ik een Mojito met limoen en munt. Dit is net nog even iets feestelijker voor mezelf dan alleen de siroop en deze Mojito maak je heel makkelijk zelf. Alcohol vrij, dus ook prima om te schenken aan viste.

MOJITO MET LIMOEN EN MUNT

Wat heb je nodig?

 • muntblaadjes
 • 1 theelepel suiker
 • 1 eetlepel limoensap
 • een scheut Groene Thee Citrus siroop
 • ijsblokjes
 • (bruis)water

Kneus de muntbladeren met een vijzel en meng deze met de suiker, limoensap en de siroop. Doe hier de ijsblokjes bij en schud alles even goed. Schenk dit in een lang glas. Doe er water bij en roer nog even.

Mocktail recept: Mojito

Een speciaal recept gemaakt voor Van de Boom

Deze flessen Groene Thee Citrus siroop zijn soweiso makkelijk om in huis te hebben, want je maakt in een handomdraai een perfect glas ijsthee! Maar het is ook makkelijk om mee te nemen mocht je naar het park gaan of de speeltuin. Heerlijk als limonade op zichzelf, maar extra lekker met verse ingrediënten zoals limoen, gember en munt. Familie over de Kook maakten een verrukkelijke recept, speciaal voor Van de Boom: verse Groene Thee Citrus met citroen, gember en limoen.

Verse Groene Thee Citrus/Gember limonade

 • 100ml Van de Boom Groene Thee Citrus siroop
 • 1l koud water
 • 1 limoen in plakjes gesneden
 • 1 citroen in plakjes gesneden
 • 6 plakjes gember van 0,5cm dik
 • Lekker veel ijsblokjes
 • Optioneel: 2 takjes rozemarijn of 5 takjes munt

Gebruik een karaf van 1,5l inhoud. Schenk de siroop in de karaf met het koude water. Voeg de plakjes citroen, limoen en gember toe. Vervolgens kun je de ijsblokjes toevoegen voor een ijskoude limonade. Tip! Garneer met takjes rozemarijn of munt. Cheers!

Lees ook: Maak je eigen zomerse drankjes met een doe het zelf pakket.

Experimenteren met siroop

Er zijn natuurlijk ontzettend veel smaken siroop en misschien heb jij ze ook wel in huis voor je kinderen, maar ga hier zelf ook eens mee inspireren en voor je het weet maak je de lekkerste zomerse drankjes en cocktails gewoon zelf thuis.

handtekening Lodi blogger en copywriter

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

23 reacties

 1. zegt:

  Ik vind meeste van die siropen nogal chemisch smaken. Een paar muntblaadjes en schijfjes citroen in een karaf water is heel eenvoudig en vind ik lekkerder…

  1. zegt:

   ik dus ook, maar dat heb ik met deze niet en hij smaakt heerlijk fris. Maar wat jij schrijft is ook heerlijk en super makkelijk!

 2. Wij drinken eigenlijk best vaak siroop. Meestal die van slimpie.
  Maar net zo lief zetten we een kan water met schijfjes citroen erin op tafel. Het onderste recept
  ziet er lekker uit en ga ik zeker eens een keer maken,

 3. Die mojito lijkt me wel eens leuk om te maken. Krijg er gelijk een vakantie gevoel van!

  1. zegt:

   Dat had ik nu ook, toen ik het maakte en we er echt zo van genoten in t zonnetje onder de parasol 🙂

 4. zegt:

  wij maken ook zomerse drankjes maar dan met alleen verse dingen, siroop komt er hier gewoon niet in 😉 ondanks dat het best wel eens lekker kan zijn, maar er blijft teveel aan kh in zitten of andere toegevoegde stofjes die niet zo goed zijn

 5. Jouvence zegt:

  Dit lijkt me erg lekkere aanmaaklimonade! Ken het merk ook niet. Heerlijk in de zomer als het drinken ijskoud is.

 6. zegt:

  Ja super leuk om te maken tijdens de zomer!

 7. Sherry zegt:

  Dat ziet er lekker uit. Ik houd van siropen. Als ben ik nu 31:

 8. zegt:

  Mmm lekker hoor! Op warme dagen heb ik altijd limonade in de koelkast! Dit geeft weer inspiratie voor nieuwe smaakjes!

 9. zegt:

  Kijk, hier kunnen we eens wat mee experimenteren. leuk! en ik ben benieuwd naar de smaak.

 10. zegt:

  Ziet der heerlijk uit.

 11. zegt:

  Heerlijk! Ik ben dol op Virgin Mojito’s, want alcohol vind ik niet lekker. Dit recept komt met de zomer op komst dus precies op een goed moment!

 12. zegt:

  Wat leuk dat je er ook andere drankjes mee kan maken, ik had dezelfde visie; Limonade is toch alleen voor kinderen?! Maar deze klinkt wel goed!

 13. zegt:

  Echt heerlijk, sinds de lockdown ben ik thuis ook aan het mixen geslagen. Ik probeer van alles uit om te kunnen switchen in de drinkmogekijkheden

 14. Ik krijg er meteen dorst van, haha!

 15. Het ziet er uit als een lekker drankje, en heel uitnodigend. Zelf drink ik meestal spa rood.

 16. Ziet er lekker fris uit! Kende het merk nog niet, zal eens kijken in de supermarkt.

 17. Jasmina zegt:

  Heerlijk met een berg ijsblokjes

 18. Bouchra zegt:

  Zelf drink ik geen siroop maar mijn kids vinden het tijdens warme dagen wel erg lekker. Dus voor hun is dit wel lekker om te maken.

 19. zegt:

  Ik houd echt niet van groene thee dus ik weet niet of dit een succes voor mij is haha. Andere siropen vind ik wel lekker hoor, zoals bosvruchten of cassis.

 20. Mandy zegt:

  Oehh! Ben heel nieuwsgierig geworden, ik hou van siroop en groene thee drink ik elke dag!

 21. Caroline zegt:

  Ik vind de combinaties die je met siropen kunt maken erg lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept