fiets gebruiksgemak
Lifestyle

Vaker op de fiets! Dan wel met meer gebruiksgemak.

Boodschappen doe ik altijd op de fiets, of het moet heel hard regenen, dan wil ik nog wel eens snel de auto pakken. Moet ik naar een volgend dorp, dan pak ik de auto. Uit luiheid, maar ook omdat ik anders niet alles mee kan nemen op de fiets. Tot ik besloot dat ik gewoon vaker wil gaan fietsen, maar dan wel uit moet breiden om meer ruimte voor boodschappen te krijgen. Hierdoor wordt het gebruiksgemak een stuk groter. Hoe en waar ik de oplossing vond? Je leest het hier.

Moederfiets

Toen wij tien jaar geleden trouwden, vroegen we aan onze ouders nieuwe fietsen. Niet een heel romantisch cadeau, maar we vonden dit een mooi en bruikbaar cadeau. Daarbij hadden het ook gewoon nodig. We waren verhuisd vanuit Amsterdam en al woonden we hier al even, we reden nog steeds op de onze oude barrels. Zeff koos ik voor een moederfiets. Onze zoon was op dat moment vijf maanden oud en ik wilde zodra hij in een fietsstoeltje kon zitten, vaak met hem op stap. Een moederfiets leek me toen ideaal en dat merk ik nog dagelijks. Ik heb veel plezier en gebruiksgemak van mijn fiets. Ook al zitten de jongens niet meer voor of achterop, de moederfiets blijft ideaal.

Boodschappen op de fiets

Ik doe mijn boodschappen twee keer per week, op de fiets. Ik heb dus altijd tassen vol. Ik heb twee kleinere fietstassen achterop, plaats nog een tas achterop tussen de snelbinders, hang een tas aan het stuur en een aan mijn arm. Dit gaat zo met al die tassen prima , omdat de fiets stabiel is en een lage instap heeft.

Een mandje voor op de fiets

Nou zijn mijn fietstassen niet zo groot.  En ik zit nog wel eens met mijn handtas die ik ook graag ergens kwijt wil. Dus ging Ik op zoek naar een fietsmand. Nooit geweten dat hier zoveel keuze in is. Zoveel soorten, maten, modellen en kleuren. Ik keek voor deze fietsmanden op de site van Bikester. Ik zocht een mooie, vrolijke, handige mand, Een die ook leuk bij mijn fiets past. Maar ook een fietsmand die makkelijk mee de winkel in kan. wanneer ik maar een paar boodschappen nodig heb. Ik liet de man de mand aah het stuur vast zetten, dit ging heel erg makkelijk en in no time zat de mand perfect op zijn plek.

Ideaal in gebruik

Niet alleen zat de mand zo om de stuur van mijn fiets. Ook haal ik met een druk op de knop de mand los van mij fiets. Voordeel vind ik naast dat de mand heel stevig is en vast zit er geen haken aan de fietsmand zitten. Iets waar ik me vroeger nog wel eens aan openhaalde.

fiets gebruiksgemak

fiets gebruiksgemak

fiets gebruiksgemak

Gebruiksgemak

Fietsen is iets wat voor mij zelf erg goed is. Ik heb een half jaar gerevalideerd op een hometrainer, maar buiten een stuk fietsen (op de laagste versnelling) vind ik veel fijner. Nu ik door de fietsmand meer gebruiksgemak heb op de fiets, pak ik deze heel simpel gezegd ook veel sneller. Op de site van Bikester vind je alles over fietsen, handige accessoires en zoveel meer. Dus mocht je nog iets zoeken voor je fiets, neem zeker even een kijkje.

Gebruiksgemak voor op de fiets

Fiets jij vaak?

foto’s lodiblogt

Voor dit artikel mocht ik een product ontvangen om te reviewen/Disclaimer

20 thoughts on “Vaker op de fiets! Dan wel met meer gebruiksgemak.”

  1. Vrolijk mandje! alleen in fietstransferiums zijn die fietsen met mandjes of afwijkende maten niet echt handig. Ze passen vaak niet in de normale fietsenstalling en als er dan te weinig speciale plaatsen zijn of die zijn te ver weg, dus dan proppen de eigenaren die fiets er toch tussen..

    1. daar heb je helemaal gelijk in, dat zie je nu ook gebeuren met als die grote manden op die kinderfietsen. Mijn fiets staat alleen hier in het dorp, dus daar gaat het nog wel.

  2. Ik fiets echt veel te weinig.. Alleen eigenlijk als we een feestje hebben en we niet willen bobben (oeps), haha! Ik ga me wel voornemen dit voorjaar en de zomer wat meer op de fiets te springen 🙂 Zo’n mandje is wel fijn, ik heb wel een rekje maar wil hier ook nog iets van een krat of mand op.

  3. Wij gaan geregeld met de fiets. Op dagen dat het goed weer is en ik een halve dag maar werk gaan de dochter pee fiets naar school. Gelukkig kan dat steeds vroeger op het jaar door de opwarming van de aarde. Leve de auto dus

  4. Wat een leuke mand! Ik zat toevallig vandaag nog te denken dat ik een mandje toch ook wel handig zou vinden, maar ik vind die dingen zo saai. Nu ik dit leuke kleurtje zie, ga ik misschien toch maar eens op onderzoek uit.

  5. Ik heb de fiets altijd zeer vaak als vervoersmiddel gebruikt. Nu heb ik momenteel een zeer oud geval staan en wil ik voor een nieuwe gaan. Ook ik wil veel kunnen meenemen, want ook ik doe er boodschappen mee… Ik ben op zoek…

  6. Super gaaf ! Ik wil ook nog een mandje op mijn moederfiets, toch net wat makkelijker met alles vervoeren! Zeker omdat fietstassen niet wil met het fietsstoeltje dat wij hebben.

  7. Ik fiets helemaal niet. Ben echt een van de enigen kn het land volgens mij haha. Mijn kinderen gaan wel overal heen met de fiets en ik vind een goede en praktische fiets voor ze ook echt heel belangrijk.

  8. zo’n mandje is wel ideaal ja. ik heb een grote rieten mand voorop mijn fiets. die haal ik er wel soms af want het is iets zwaarder sturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *