Katten en bewegen- Waarom dit zo belangrijk is

Katten en bewegen- Waarom dit zo belangrijk is

Katten en bewegen, je denkt dat een kat misschien voldoende beweging krijgt elke dag, maar vooral bij binnenkatten kan dit te kort schieten. Terwijl beweging voor een kat zo ontzettend belangrijk is. Elke dag meerdere keren even spelen met de kat is aanbevolen en kattenveertjes kunnen hier heel goed bij helpen.

Katten en bewegen

Je hebt katten die de hele dag buiten zijn en hierdoor veel bewegen, maar ook binnenkatten die vaak wat minder beweging krijgen. Nu houden katten natuurlijk ook van slapen en geef ze eens ongelijk. Toch is het gezien de gezondheid van een kat goed wanneer deze elke dag een aantal keren echt gaat bewegen. En dan bedoel ik spelen, ravotten en achter speeltjes aanrennen. Het Kattenveertjes snuffelpakket kan heel goed helpen jouw kat actief bezig te laten zijn.

Waarom is bewegen zo belangrijk

Binnenkatten bewegen nu eenmaal veel minder dan buitenkatten. Beweging en spelen bij katten is echter wel heel belangrijk voor het welzijn van jouw kat. Eigenlijk zou je voor de gezondheid van jouw kat elke dag drie keer even vijf minuten met ze moeten te spelen. Niet alleen versterkt de band met jouw kat hierdoor, voor een kat is beweging de manier om gezond te blijven. Door beweging kan jij je kat helpen op gewicht te blijven, zijn spieren te trainen en ziektes te voorkomen die gepaard gaan met obesitas, zoals diabetes en hoge bloeddruk. Ook zorgt spelen met de kat dat deze niet aan jouw meubels gaat krabbelen maar met speeltjes gaan spelen

Geef je kat voldoende beweging

Onze kat is ook een echte luiwammes maar wil ’s avonds altijd graag spelen met onze zoon. De kat wacht hem dan ook echt op en komt naar hem toe, geeft kopjes tot de oudste het speelgoed voor de kat gepakt heeft. Onlangs kreeg ik een Snuffelpakket Kattenveertjes om uit te proberen met onze kat. En een succes is het!

Kattenveertjes Snuffelpakket

Dit leuke Snuffelpakket bestaat uit drie verschillende formaten springveertjes: klein, groot en jumbo. Door een knuffelpakket te kopen, kan je zelf zien welke kattenveertjes bij jouw kat favoriet is, want dat katten en beweging samen komen met deze kattenveertjes dat is duidelijk. Je kat neemt Kattenveertjes als een prooi mee in zijn bek, hij gaat er achter aan als deze door de kamer gegooid worden, hij schiet ze zelf weg met zijn pootje en gaat er dan als een speer achteraan. Kittens zullen waarschijnlijk de kleinste springveertjes het leukste vinden. Onze kat is helemaal enthousiast over de grote/lange variant en de jumbo.

Dit snuffelpaaket van Kattenveertjes bestaat uit verschillende formaten springveertjes en kleuren. Voor elke kat is er een bij.
katten bijten graag op speeltjes, daar zijn deze springveren ideaal voor.
katten en bewegen, het is goed voor de gezondheid van de kat.

Het voordeel van kattenveertjes

Als katten bewegen, door te spelen, dan kunnen ze ook aardig wat kracht zetten, met hun bekkie of nagels. Met de springveren van kattenveertjes hoef je niet bang te zijn dat deze stuk gaan, want ze zijn zo sterk. Wel raden ze bij Kattenveertjes aan jouw kat alleen onder toezicht te laten spelen en de producten regelmatig te controleren. Mocht er slijtage zijn ontstaan door het fanatiek spelen, dan raden ze je aan om het product te vervangen. Kijk op de site ook even bij de Pakketten Pagina. Hier vind je verschillende pakketten gevuld met de leukste kattenspeeltjes 

Laat katten bewegen met de springveren van Kattenveertjes

Wat is nog meer goed voor een kat qua beweging

Naast kattenveertjes om jouw kat te laten bewegen heb je natuurlijk nog veel meer waar katten enthousiast van worden:

  • Als je ruimte in huis hebt, kijk dan eens voor een klimpaal (anders dan een krabpaal), ideaal voor een kat om in beweging te komen.
  • Interactief speelgoed voor je kat, dus speelgoed dat uit zichzelf beweegt en zo een reactie uitlokt bij de kat.
  • Een eenvoudige kartonnen doos is voor een kat al speelplezier genoeg.
  • Katten raken vaak uitgekeken op hun speelgoed. Speelt je kat er niet meer mee, leg het dan in de kast. Haal het na een maand weer tevoorschijn en het is een gloednieuw speeltje.
  • Hengels met veertjes zijn hier in huis ook favoriet, net als een krabmeubel, maar ook met een stuk wol kan de kat zich tijden vermaken, helemaal als onze zoon hem hiermee laat bewegen.

Lees ook: Een krabmeubel hoeft geen sta in de weg te zijn.

Actief bewegen met je kat

Het is voor de gezondheid van jouw kat ontzetten belangrijk dat hij voldoende beweegt. Samen spelen met de kat is alleen maar extra leuk en met kattenveertjes zal je merken dat jullie samen plezier beleven, waardoor de band met een kat ook beter zal worden.

Lees ook: Hippe knuffelzakjes voor de kat.

foto’s lodiblogt

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept