3 handige tips voor het besparen van mobiele data

Tips voor het besparen van mobiele data

Ben je alweer door je mobiele data heen? Wat frustrerend! Je zult gemerkt hebben dat dit vaak zo gebeurt wanneer het niet uit komt, tijdens een lange treinrit bijvoorbeeld. Naast dat het natuurlijk erg vervelend is als het gaat om het vermaak, kan dit er ook voor zorgen dat je hogere kosten moet maken als je wel meer data verbruikt. Gelukkig zijn er verschillende handige tips voor het besparen van mobiele data. Lees snel verder!

Beperk het automatisch afspelen van video’s

Het automatisch afspelen van video’s op sociale media platforms zoals Facebook, Instagram en Twitter kan een aanzienlijke hoeveelheid mobiele data verbruiken. Om dit te voorkomen, kun je de instellingen van deze apps aanpassen. Schakel de optie voor het automatisch afspelen van video’s uit en bepaal zelf wanneer je een video wilt bekijken. Dit zal niet alleen veel mobiele data besparen, maar ook de batterijduur van je telefoon besparen. Een echte win-win situatie! 

Beperk het gebruik van streamingdiensten onderweg

Het streamen van muziek en video’s onderweg kan ook een grote hoeveelheid mobiele data verbruiken. Als je regelmatig onderweg bent, overweeg dan om vooraf muziek en video’s te downloaden en offline te beluisteren of bekijken. Dit is vandaag de dag mogelijk bij bijna alle populaire diensten. Zo kun je niet alleen data besparen, maar ook zorgeloos je favoriete serie kijken zonder dat de aflevering tussendoor moet laden. 

Controleer de app-instellingen

Veel apps op een mobiele apparaat kunnen in de achtergrond data verbruiken, zelfs wanneer je ze niet actief gebruikt. Het is daarom belangrijk om regelmatig de app-instellingen te controleren en te beperken welke apps toegang hebben tot mobiele data. Je kunt dit doen door naar de instellingen van het apparaat te gaan en de mobiele data-toegang voor specifieke apps uit te schakelen. Op deze manier heb je volledige controle over welke apps wel en geen gebruik kunnen maken van mobiele data. Dit scheelt enorm.

Kies voor een Sim Only abonnement

Mocht je echt niet willen besparen op data, dan kun je eens kijken of een Sim Only abonnement iets voor je is. Dit is een handige optie omdat je dit soort bundels snel kunt opschalen. Daarnaast zijn ze over het algemeen ook erg betaalbaar. Hecht je veel waarde aan snel internet? Dan is een 5g Sim Only abonnement zeker iets voor jou.

Even helemaal van je telefoon af? Zo doe je een Social Media Detox.

gastblog op lodiblogt

foto lodiblogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept