Vijf tips voor een onvergetelijke winterervaring met de hele familie

onvergetelijke winterervaring met de hele familie

De juiste winterbestemming vinden kan een hele uitdaging zijn, helemaal wanneer er kinderen mee gaan. Jij wil het naar je zin hebben, maar de kinderen ook. Een onvergetelijke winterervaring met de hele familie vind je in de Franse Alpen, in Les Gets en Châtel. Lees deze vijf tips en wie weet heb jij jouw bestemming gevonden. 

Een onvergetelijke winterervaring met de hele familie

Les Gets en Châtel, zijn twee charmante dorpen gelegen in de Franse Alpen. Ze bieden de ideale mix van traditionele waarden, gastvrijheid en diverse activiteiten voor het hele gezin tijdens de wintersport.

Op skisafari door Frankrijk en Zwitserland

Activiteiten zoeken voor de hele familie kan een uitdaging zijn. In de Franse Alpen kan je een skisafari doen langs 12 bergdorpen. De safari start bij Châtel, vanwaar je prachtig uitkijkt op de vallei van Abondance. Gaat via Linga en het geitendorp Lindarets naar Morzine en Les Gets. Neem hier de Chavannes Express naar Ranfoilly/Rosta voor een uitzicht op de Mont Blanc. Lunch in Les Gets of Morzine in één van de gezellige restaurantjes. Vervolgens neem je de lift naar Les Mossettes. Met deze lift kom je in Zwitserland. Vanaf hier zie je de indrukwekkende bergketen Les Dents du Midi. Keer via de Morclan en de Tour de Don terug voor een spectaculair uitzicht op het Meer van Genève. 

Bezoek het sprookjesachtig Alta Lumina

Een tip voor de hele familie: want het betoverende Alta Lumina is een aanrader voor jong en oud. Dompel je onder in een magische wereld. Volg het pad in het bos dat verlicht is. Natuur, licht, geluid en beeld vertellen het verhaal van een neergestorte ballonvaarder. Dit uitje is geschikt voor alle leeftijden en het hele jaar door geopend.

Hier vind je alle informatie over Sprookjesachtig Alta Lumina

Dichterbij lichtjes ontdekken? Kom naar het Zuiderzeelicht in Enkhuizen

Wil jij meerdaagse actie

Dan is een tweedaagse tocht door de bergen iets voor jou. Altijd al eens samen met een berggids op avontuur willen gaan, dan is nu het moment.Tijdens de sneeuwschoenwandeling deze twee dagen leer je alles over het maken van vuur en een schuilplaats en ontdek je alles over de dieren in de bergen. Voor de uitrusting wordt gezorgd. Dit avontuur is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar.

Bij het VVV van Les Gets kan je alle informatie krijgen.

Wintersport is unieke winterpet beleven

Voor unieke winterpret met de familie, ga je sleetje rijden. Er zijn in Châtel en Les Gets verschillende speciale slee pistes waar je veilig de helling af kan sleeën, zonder dat je de natuur verstoort.  

Plekken om te sleeën in Châtel en in Les Gets 

Bezoek een proeverij bij de boerderij

Wat opvallend is in Les Gets en Châtel is de verbinding tussen landbouw en toerisme. Zo is de Alpenweiden in de zomer voor de koeien en in de winter voor de skiërs. Alleen al in Châtel zijn 30 actieve jonge boerenfamilies die op kleine schaal Abondance kaas maken. Hier kun je kennismaken met het boerenleven en de producten proeven.

Kijk even op de site als je een van de boerderijen in Les Gets wil bezoeken en een Abondance kaas proeverij bijwonen .

Activiteiten voor het hele gezin

Of je nu een skisafari wil maken, wil wandelen in de sneeuw, sleetje gaat rijden, van het uitzicht wilt genieten of liever naar een proeverij wil gaan in Châtel en Les Gets is voor iedereen binnen het gezin iets te beleven tijdens de wintersport. Dus ben je op zoek naar een een onvergetelijke winterervaring met de hele familie, denk eens aan de Franse Alpen.

Op zoek naar meer tips in de Franse Alpen? Lees her alles over duurzame initiatieven.

handtekening Lodi blogger en copywriter

Foto lodiblogt Mountain Landscape.
Getekend in Procreate naar voorbeeld van een tutorial van Art with Flo

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept