Wat is de beste reisperiode om naar Zuid-Afrika te gaan

Wat is de beste reisperiode om naar Zuid-Afrika te gaan?

Staat Zuid-Afrika al jaren op jouw lijstje van verre reisbestemmingen, dan is nu misschien wel de tijd aangebroken om plannen te gaan maken. Maar wat is nu de beste reisperiode om naar Zuid-Afrika te gaan, waar moet je zeker heen en waar huur je een auto? Je leest het hier.

Alle reis informatie

Altijd al naar Zuid-Afrika willen gaan, maar is nu de tijd aangebroken dat de plannen ook werkelijkheid gaan worden, dan zoek je natuurlijk naar alle informatie over een mooie reis. Is Kaapstad een aanrader, wat is het klimaat wanneer jij wilt reizen en hoe lang is het eigenlijk vliegen?

Hoe lang duurt de vlucht

Met een directe vlucht vanaf Schiphol is het ongeveer elf tot twaalf uur vliegen van Amsterdam naar Kaapstad of Johannesburg. Kaapstad is samen met Pretoria en Bloemfontein een van de hoofdsteden van Zuid-Afrika en is na Johannesburg  de grootste stad van het land. Kaapstad is een mooie stad om jouw reis te beginnen (of te eindigen). En of je nu de Tafelberg wilt beklimmen, van de zon wilt genieten op een van de stranden of wilt shoppen, het kan allemaal in jouw vakantie.

Wat is de beste reisperiode om naar Zuid-Afrika te reizen

Hoe fijn is het wanneer je in de Nederlandse winter op zon vakantie gaat. Zuid-Afrika is een land waar de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van Nederland. Over het algemeen duurt de zomer van Zuid-Afrika van december tot en met maart, de winter is van juni tot en met begin september. Wat de beste reisperiode is, is natuurlijk heel persoonlijk, maar vaak wordt als beste reisperiode de maanden maart en april (het najaar in Zuid-Afrika) en september en oktober (het voorjaar) gezien. Door de overvloedige zonneschijn is echter elk jaargetijde in feite geschikt, want de verschillende seizoenen hebben allemaal hun eigen voordeel.

Welk vervoer kies ik

Wil jij nu naar Zuid-Afrika en heb jij voor jou de beste reisperiode gekozen, dan kan het plannen maken beginnen, wat wil je gaan zien en wat wil je gaan doen. Een auto huren in Zuid Afrika is verstandig. Je hebt dan alle vrijheid en kan gaan en staan waar je wilt. Aangeraden wordt om een grote, degelijke en comfortabele auto te huren aangezien je veel tijd in de auto zal doorbrengen.

Wat moet je nu zeker gaan zien tijdens jouw reis

Mensen hebben allemaal hun eigen idee van vakantie vieren. De een gaat graag op avontuur, is het liefst de hele dag op stap en de ander ligt liever aan het strand. Zuid-Afrika heeft alles voor een heerlijke vakantie. Tussen deze tips zit vast wel iets waar jij blij van wordt:

  • de Panoramaroute in Zuid-Afrika.
  • met jouw huurauto door het Krugerpark rijden en ‘The big 5’ spotten.
  • wandelen in Swaziland
  • een dag naar Addo National Park
  • naar de Tafelberg in Kaapstad
  • dagtrip naar Boulders Beach en de Afrikaanse pinguïns van dichtbij zien
  • neem een dagtour naar Soweta vanuit Johannesburg
  • bezoek Tugela Falls, de hoogste watervallen in Afrika
  • rijd de Tuinroute en zie de groene kustlijn van Zuid-Afrika.
reizen naar Zuid-Afrika, een auto huren en naar de the big 5 op zoek in Krugerpark

Hoe kan ik zoveel mogelijk van het land zien

Reizen in Zuid-Afrika is prachtig, maar het land is zo groot, dat je ook kan kiezen om naast het huren van een auto, een binnenlandse vlucht te nemen om zoveel mogelijk van het land te kunnen zien.

Hou de kalender in de gaten

Welke tijd jij als beste reisperiode ziet om naar Zuid-Afrika op vakantie te gaan, hangt samen met verschillende aspecten. Zo kan je schoolgaande kinderen hebben en dus aan de vakanties vast zitten. Of misschien heb je minder budget en ga je liever in het laag seizoen. Hou er (vooral met schoolgaande kinderen) rekening mee dat het in het zomerseizoen in Zuid-Afrika ontzettend heet kan worden en druk kan zijn. In Zuid-Afrika is het van half december tot half januari hoogseizoen. Dan is het zomervakantie. De vluchten kunnen duurder zijn dan wanneer je een andere reisperiode kiest. Lees je dus goed in, plan je vakantie, huur alvast een auto en weet waar je naar toe wilt. Heel veel plan plezier.

Lees ook: Tips voor een rondreis door Zuidwest Amerika.

foto gratis afbeelding van Heinrich Botha en Anja via Pixabay/ samenwerking

Over de auteur

Hoi, Ik ben Lodi, bohemian, content creator met een free spirit en creativiteit.
Ik ben getrouwd en ben moeder van 2 zonen (2007 & 2009).

Op mijn blog schrijf ik over reizen, fashion ontdekkingen, interieur, de geheimen van het bohemian bestaan en het ontdekken van verborgen juweeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt cookies om de gebruikerservaringen te verbeteren. Met het gebruiken van deze website stem je er mee in dat ik cookies gebruik. View more
Accept